Kolejny rok......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny rok......

Post »

Ewciu pewnie ,że bym chciała :oops: , bo jakoś w sklepach mi w oczy nie wpadają.

Cudowne są te Twoje zdjęcia. Oglądam je kolejny raz i postanowiłam ,że w tym roku muszę znacznie powiększyć swoją kolekcję kwitnących.
Bea2012
100p
100p
Od: 17 lip 2012, o 17:56

Post »

Ewa, :wit
wpisuje się tutaj z podziękowaniami za lekcję ukorzeniania hortensji.
Na zakupowym jeszcze nie mogę.
Cudny ogród,cudne roslinki jestem pod wrażeniem.
Wątek będę śledzić na bieżąco.
pozdrawiam ;:3
pozdrawiam,Beata
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ewuś - normalnie mnie dziś zaskoczył. Pytam czy jutro na zakupy pojedziemy a On mi mowi ze musimy skoro w sobotę chce na dzialkę jechać yes,yes,Yes ;:138 ;:138 ;:138
pewnie usłyszał jak rozmawiałam przez tel z sąsiadką że w jeden dzień się nie wyrobię aby podocinać trawy i hortensje oraz zrobić inwentaryzację.
My też to przechodziliśmy i powiem Tobie ze nawet nie tak dawno :;230
Od 2011 mam wanienkę na działce w której biorę prysznic . Wcześniej miałam na powietrzu wbite 4 pręty i na to naciągnięty material, Stał wbity kołek z gwoździami na ręczniki i to była nasza łazienka :;230 :;230 w zimne dni pozostawała miska.
Bardaszkę mam do tej pory :;230 nawet rok temu utopiłam w niej telefon :;230 :;230 :;230 .
wszyscy mieli ubaw po pachy a ja zostałam pozbawiona kontaktu ze światem . Do tej pory nie odzyskałam wszystkich numerów tel i już nie odzyskam ;:223
Oczywićie wucecik też mam ale jak jestem w rabatach to żeby nie wnosić piachu to za potrzebą właśnie tam lecę. przyzwyczajenie czy cuś ;:224 Z wodą nam się trafiło jak ślepej kurze ziarno - Gmina nam założyła wodociąg za darmo :heja w samą porę ponieważ studnia się strasznie zamuliła i woda nie chce nachodzić . W przyszłości mam zamiar zrobić z niej głębinówkę ale muszę popytać w mojej okolicy o fachowców i czy takie wwiercenie się do studni można wykonać . Dochodzi jeszcze dogadanie się z sasiadem bo studnie mamy w granicy , jednak myślę że nie będzie miał przeciwskazań.
Aniu popikuję do doniczek a po przekwitnięciu wyślę Tobie nasionka i sobie też wysiejesz bo sasanki sieje się zaraz po przekwitnięciu :wink:
Witaj Beatko nie ma za co dziękować oby się tylko udało ;:333
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Czytam że udało się jednak męża na wyjazd namówić. To fajnie. Ja tez rozmyślam o zrobieniu jakiejś prowizorycznej "łazienki". Póki nie uzbieramy na normalną.
Awatar użytkownika
bratek158
500p
500p
Od: 28 lis 2010, o 14:57
Kontakt:

Post »

Witaj :wit
Bardzo ładnie jest u Ciebie na działce ;:180 tyle pięknych roslin zgromadzilas
No i oczywiscie cudowne są te Twoje zdjęcia ;:215 będę tu czesciej spacerowac ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taaaa, łazienki podwórkowe... mojemu M. tak się spodobało, że w czasie remontu chałupy postawił 4 kije, przyczepił do nich materiał, na trawnik ciepnął takie drewniane płytki ażurowe i do ogrodowego prysznica podłączył 50m węża ogrodowego... który robił za kolektor słoneczny...a popołudniową porą miał wodę tak gorącą, że musiał jej trochę popuścić, żeby się umyć :;230

Dobry Pan - ta wasza gmina :uszy

Moja studnia tez zamulona, nawet robiliśmy podchody pod modernizację na głębinową (bo można i nawet koszta trochę mniejsze niz robienie takiej od nowa :wink: ale budowa chałupy jednak nas czyści z kasy "nie przerywając snu", więc te parę tysiączków na studnię dopiero w planach... odległych.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ewuś - piekna sprawa z ta studnią .Ja niestety susze mam na codzień ,tylko deszczówka .A co do prysznica to też mam taki miskowy ;:215
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ewunia- miłej pracy na działce i dużo ;:3

Ja też niedługo jade ;:65
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W Łodzi pochmurno ,a u Ciebie jak :?: Zostaw trochę na później ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tam po weekendzie?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Madziu tak udało się Emka namówić i nocowaliśmy na działeczce :heja W sumie to za wiele nie zrobiłam bo i nie miałam co ;:306 . trawnika nie mam co by o niego dbać to i nie grabilam. pielić za bardzo nie bylo co bo wszystko na włókninie - tam gdzie chwasty to nogą ruszam i wychodza :;230 . Teraz dopiero wyszło jaki ze mnie nygus :oops: :;230
Danusiu - ciesze się ze jesteś i zapraszam częściej
Ewuś - mu się również porwaliśmy na domek na działce i stoi nie wykończony ;:306
W środku brak tynków i wszystkich wykończeń. w zeszłym roku zrobiliśmy dopiero elektrykę bo tak jechaliśmy na przedłużaczach. Ale co tam - mam całe życie żeby się tym zając. no chyba że wcześniej się chałupa zawali zanim wykończę :;230 .
Gorąca wodę z węża znam aż za dobrze :wink: opracowałam patent aby włączyć mgiełkę i wtedy nie parzy ;:209
Co do wody to jak ją zakładali we wsi to gospodarz który mieszka obok nas ( a Z 800 metrów od pozostałych mieszkańców wsi) stwierdził że nie zaplaci bo i tak mu muszą pociągnąć i tak ... pomylił się ..... gmina wody mu nie założyla. Po kilku latach jak mu wyschła studnia zwrócił sie do gminy o założenie przylącza - nie chcieli sie zgodzić bo za daleko i takie tam - nie opłacało sie im . Wtedy my dołączylismy do jego podania i jakoś się udalo ( nas działkowców jest 5).
można powiedzieć że my wode mamy dzięki niemu a On dzięki nam.
Jest u nas taki zwyczaj że jak gmina coś zrobi to przyjeżdza wójt ze świtą i muszą pojeśc i ........... ;:304 Wtedy na tym spotkaniu wstał i powiedział ze gmina znalazła oszczędności w związku z tym przyłącza mamy za darmo :tan .
pamiętam jeszcze jak wstał konserwator od wody i przy wszystkich stwierdzil że ja mam najlepiej założony wodomierz - na początku nie chciał powiedziec dlaczego a poźniej jak pojadł stwierdził że tylko u mnie się kreci :;230
ta woda to spadła nam jak z nieba bo jak tylko ruszył wodociąg to nam w studni zaczęło jej brakowac . Wczoraj w studni też posucha dlatego powstanie głębinówka - już rozmawiałam z sąsiadem na ten temat :wink:

Jadziu niestety nie podlewam wodą ze studni bo jej nie ma sam muł się zebrał - podejrzewam że się rozszczelniła i naleciało szuwaksu . na szczęście woda u nas nie jest droga - coś ok 3 zł więc daje radę.

Witaj Betinko w mych progach :wit

Romciu u nas słoneczko bylo przez cały weekend :heja choc w niedziele był chłodny wiaterek ;:108

Także dużo się na działce nie napracowałam , ale nie powiem żebym nic nie czuła :;230 :;230 i zastanawiam się czy słusznie Wam zazdrościłam bólu jaki nadchodzi z pierwszymi porządkami

Aniu popatrz jak u mnie dają rade miskanty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Rosną u mnie od roku :wink: , na piaszczystym podlożu ładniej sie wybarwiają
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Ewcia faktycznie dają radę ! super egzemplarze :)
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Jakiej używasz tkaniny bo przez moją i tak chwasty wychodzą,a jak je wyrywam to sie rwie :roll:
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Aniu
U ciebie też pięknie by wyglądały
Ewo
Nie mam pojęcia :roll: jakaś agro Kupilam całą belkę . U mnie przez włókninę nie przerasta tylko ewentualnie w ściółce na włókninie :wink: rośnie , więc podważysz nóżką i wychodzą
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dobrze u Ciebie trawy zimują. Może z Pampasówką powinnaś spróbować?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”