Ogród - moje marzenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród - moje marzenie

Post »

Witaj Taro :wit
Piękna różanka ;:138 Wszystkie róże dorodne i zdrowe ;:108
Twój Alchymist to największy krzak jaki do tej pory widziałam ;:180 widok powalający. Mój Twojemu nie sięga do pięt.

Wpadła mi w oko Veltava bardzo przypomina moją pnącą NN. Jej zdjęcia są u mnie na 3 str. gdybyś zechciała zerknąć...byłabym wdzięczna. Może udałoby się ją zidentyfikować. Moja NN ma dużą skłonność do czarnej plamistości, ścięłam ją po kwitnieniu prawie do zera, ale odbiła i teraz siedzi w donicy. Myślę, gdzie by tu ją umieścić ;:24

A sąsiadką się nie martw. Ludzie już tacy są, że wszystko im przeszkadza...szkoda,że nie widzą swoich wad :( Nie chce mieć pięknego widoku przez siatkę to jej strata.

Pozdrawiam, Dorota.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
WAW!!
Ale cudnie te róże wyglądają ;:167
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Taro jaki Ty masz piękny ogród ! a jakie roże, klękajcie narody ! sąsiadka powinna dopłacać za to ,że ma coś takiego na ogrodzie ! ale podłość l............to niesamowite , ale znamy takie przypadki ;:174 to przekopuj starannie , na pewno odwdzięczą się . trzymam kciuki . karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ula/lawenda miło, że wpadłaś zapraszam kluczyk zawsze w wiadomym miejscu dla miłych gości jeśli mnie nie ma :wit miłe słowa zawsze dobrze usłyszeć ;:180 mam nadzieję, że w przyszłym roku moje różyce na złość sąsiadce dadzą popis, zapraszam

Jadzia/JAKUCH - Veltava u mnie rośnie podobnie jak Kapitan na tzw.patelni, więc trudno mi powiedzieć o innych warunkach, ale ma podobne wymagania jak Veichenblau w końcu bliska rodzina, czyli powinna tolerować półcień.

Tosia1 tanio skóry nie sprzedam, dzięki mam tego olbrzyma

Majka/Sasanka Fiutki to pomidorki bezproblemowe, jeśli uda mi się dobrze zebrać nasionka to podrzucę a co mi tam :heja
Maju prawo prawem a prawda musi być po naszej stronie ;:224 jak mawiała Pawlaka matka, ogólnie tak na serio to nie lubię takiej sytuacji.

amba19 ja też sie cieszę jak bez Was ciężko to już wiem ;:196

ewka36jj Ewunu bardzo mi miło z Twoich odwiedzin, a olbrzymy to 4-5 letnie, zapraszam

christinkrysia Krysiu traw mam sporo ale już powoli się z nich leczę, ale potrzeba chwili jest taka jak wiesz część działki chcę jednak zasłonić zobaczymy czy zda egzamin Miskant olbrzym.
Dobra, dobra ale najważniejsze - właśnie przybyła p a k a za chwilę będzie rozpakowywanie hahaha ;:196

dorotka350 Dorotko o Veltavie napisałam w Twoim wątku, Alchymist ram mi przemarzł chyba w 2011 r. ale odbił choć ścięty jak wiele innych róż w tym czasie do kopczyka, odbił ze zdwojoną siłą, to żywotna piękna bestia.

dorotka350 w imieniu moich panienek ;:180 i zapraszam

karolacha sąsiadów jak rodziny nie wybieramy :evil: ale niech tam..............
Skarbie Twoje olbrzymy to dopiero uczta dla oczu, byłam, podeptałam jestem zauroczona,

Dziewczyny co będę gadać wrota zawsze otwarte, kluczyk jak zawsze w wiadomym miejscu, cuś, cuś tam w domku też się znajdzie - czujcie się się jak u siebie będzie mi bardzo miło ;:4

Przed chwilą przyszły paki od Krysi/Christiny i Jacka ale jestem szczęśliwa, jutro przyjdą kolejne pergole a dla zdrowotności czosnek hahahaha

Pracujemy w pocie czoła ale bez przesady mierzymy z M siły na zamiary czyli chce dusz do raju tylko grzechy nie dają ;:168
Przesadzamy i jesteśmy juz na finiszu - jutro może już zaczniemy sadzić tulipanki, liliie, irysy oj zebrało się tego - część w ogóle cebul nie było posadzone w ub.roku bo goniłam zdrówko tak ciekało :;230

fotki słabe ale coś pokażę nie wiem jak ta ściana zda egzamin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ale Was zanudzam, ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Kochana Aniu nie zanudzasz absolutnie ,ale przez babsko niepotrzebnie się tyle napracujecie .Roboty migiem zrobione jak jutro sadzenie cebul a z posadzenie nowych skarbów też zajmie sporo czasu .Może i ja Anuś załapałabym się na 5 ziarenek fiutków nic więcej ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Anuś absolutnie nie zanudzasz.
Mam taką samą ścianę tylko niższa - mam na myśli to ogrodzenie.
W przyszłym roku jak panny ruszą, to ogrodzenia już nie będzie widać.
Będzie cudnie. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Aniu ta, ściana będzie super -ściana róż będzie pięknie -zobaczysz
a jeszcze te pergole -będziesz znów powalać na kolana
;:304 ;:304
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Mój Alchymist też mocno przemarzł w 2011r, to była dość sroga zima u nas. Ścięty do kopca nie kwitł.
Ściana wygląda bardzo dobrze, a jak w przyszłym roku zakwitną róże to dopiero będzie widok ;:215
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu, z ciekawością wpatruję się w Twoje pergole i już wyobrażam sobie je całe ukwiecone. ;:138 Ja jestem w poszukiwaniu odpowiednich podpór dla moich różyczek.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu - pracy fakt sporo szkoda tylko, że w takiej atmosferze, dziś z sadzenia nic nie wyszło coś nie czułam się najlepiej, odpuściłam. Fiutki oczywiście nie ma sprawy.

Grazynko - ta ściana betonowa i jeszcze nadbudowa jakaś to ponad 3 m trochę za dużo jak dla mnie cienia, ale zobaczymy co będzie wiosną.

Majka - wiesz jak z tym murem było widziałaś, tego się obawiam, ale co tam 3ym kciuki ;:196

Dorotko - ta 2011 r. zima była dla naszych roślin w ogóle zdradliwa - wszystkie praktycznie róże były u mnie ścięte do kopczyka, odżyły ale np.New Dawn padła na amen. Alchymist u mnie też po tej zimie odpuścił kwitnienie ale powrócił jak się patrzy.

EwuS - miło, że wpadłaś, zapraszam Zamówione mam takie zwykłe pergole, wcześniejsze spełniają woje role, ale na pewno nie jest to szczyt moich marzeń.

fotki w dnia wczorajszego

Isabel R.

Obrazek

Fresia w pąkach
Obrazek

Kronenbourg

Obrazek

Thomas Graham

Obrazek

Aspiryn Rose
Obrazek

Handel
Obrazek

Piano
Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pięknie jeszcze kwitną panny a u mnie w górach już śnieg z deszczem leci.
Mam nadzieje, że do Ciebie nie dojdzie i jeszcze ucieszysz się z kwitnących różyczek. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Taruniu, u Ciebie jest jeszcze piękniej niż było! Ja prawie nigdy nic nie piszę, ale zaglądam zawsze jak jest nowy wpis. sama mam totalnie zapuszczone wszystko, nie tylko ogród. Dzisiaj właśnie dostałam paczkę z dwoma wymarzeńcami od lat,które cudem udało mi sie właśnie zdobyć. I co? Jakoś się wcale nie cieszę... :?
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Anuś u Ciebie też słoneczne fotki radują serce ,bo u mnie za oknem brrrrrr zimnica okrutna i leje od rana
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Aniu Pięknie kwitnie Twój Graham Thomas...tyle kwiatów o tej porze ;:oj
A Fresia i Aspirynka ;:333
Chciałoby się zatrzymać tę chwilę...a tu idzie duże ochłodzenie. Szczególnie boję się tych nocnych mrozów :?
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny ale mnie dopieszczacie ;:196 ;:196 ;:196

oto moja Luśka /LL/

Obrazek

Obrazek