Mój niedawno kupiony ogródek działkowy - Onka37
Śliczną masz jesień w ogrodzie, a pierwiosnek i u mnie też zakwitł   Piękne fotki grzybków....a zdjęcie tej leśnej dróżki to rewelacja
  Piękne fotki grzybków....a zdjęcie tej leśnej dróżki to rewelacja

Piękne fotki grzybków....a zdjęcie tej leśnej dróżki to rewelacja
  Piękne fotki grzybków....a zdjęcie tej leśnej dróżki to rewelacjaSerdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku

Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wpadłem obejrzeć Twój kompostownik, bo pytałaś o trawę, ale nie wypatrzyłem go nigdzie. Dawniej na działkach robiono wybetonowane silosy, w których wszystko gniło. Czy ty też taki odziedziczyłaś? Jeśli tak, to dobrze byłoby zrobić w nim odpływ wody. A jeśli masz odpływ, to smrodem z trawy proponuję się nie przejmować, przeczekać go. W końcu przestanie śmierdzieć, przerobi się. Ja u siebie nie przesypywałem kompostu ziemią, ale trochę ziemi trafiało tam w korzeniach rośli lub w darni.
Zmiany na Twojej działce sa powalające. Rok czasu, wizyty najczęściej w weekendy, a efekty!!! Pozazdrościć 

Namów M., żeby przekonal teściów do zakupu własnej działki. Wszyscy na tym skorzystają, oni w końcu poczują się u siebie, narodzi się pewnie rywalizacja, i zawsze będziesz mogła liczyć na roślinki od nich i sama pozbywać się nadmiarów I będziecie miec wspolny temat do rozmów
 I będziecie miec wspolny temat do rozmów 

Zmiany na Twojej działce sa powalające. Rok czasu, wizyty najczęściej w weekendy, a efekty!!! Pozazdrościć

Namów M., żeby przekonal teściów do zakupu własnej działki. Wszyscy na tym skorzystają, oni w końcu poczują się u siebie, narodzi się pewnie rywalizacja, i zawsze będziesz mogła liczyć na roślinki od nich i sama pozbywać się nadmiarów
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz

Mój czasopożeracz
Witaj Krzysiu! z tym kompostownikiem trafiłeś w dziesiątkę - u mnie kompostownik to po prostu prostąkąt obmurowany z cegłami - musze sprawdzić czy jest tam jakiś odpływ.... Co do teściów też masz racje- była nawet koło nas tanio ale ktoś kupił, takie rozwiązanie było by chyba najlepsze, bo każde z nas ma inną koncepcje ogrodu - ja nawet wierze że oni chcą dobrze i nie są złośliwi tylko mają dobre chęci a że wychodzi na opak....  

Dziękuję za wizytę i pozdrawiam

Dziękuję za wizytę i pozdrawiam
Witaj Iwonko ( chyba dobrze gdzieś wyczytałam)  

Bardzo fajną masz działeczkę no i postępy na niej idą piorunem trawka zieloniutka, kwiatki kwitną , skalniaczek powstaje - dotargasz parę kamyków i będzie rewelacyjny  :P Lubie takie domki trójkątne, widzę że już remoncik prawie na wykończeniu ,a przed nim mała rabatka super (już się rozmarzyła ) teraz możesz zasadzić cebulowe a potem jakieś inne kwiatki
  trawka zieloniutka, kwiatki kwitną , skalniaczek powstaje - dotargasz parę kamyków i będzie rewelacyjny  :P Lubie takie domki trójkątne, widzę że już remoncik prawie na wykończeniu ,a przed nim mała rabatka super (już się rozmarzyła ) teraz możesz zasadzić cebulowe a potem jakieś inne kwiatki   no i grill czy już był używany jak się pali bo ja planuję za rok postawić tz. M mam nadzieje że postawi ....takim tempem jak działacie to w przyszłym roku tylko kawka na tarasiku
  no i grill czy już był używany jak się pali bo ja planuję za rok postawić tz. M mam nadzieje że postawi ....takim tempem jak działacie to w przyszłym roku tylko kawka na tarasiku    :P
  :P  

Bardzo fajną masz działeczkę no i postępy na niej idą piorunem
 trawka zieloniutka, kwiatki kwitną , skalniaczek powstaje - dotargasz parę kamyków i będzie rewelacyjny  :P Lubie takie domki trójkątne, widzę że już remoncik prawie na wykończeniu ,a przed nim mała rabatka super (już się rozmarzyła ) teraz możesz zasadzić cebulowe a potem jakieś inne kwiatki
  trawka zieloniutka, kwiatki kwitną , skalniaczek powstaje - dotargasz parę kamyków i będzie rewelacyjny  :P Lubie takie domki trójkątne, widzę że już remoncik prawie na wykończeniu ,a przed nim mała rabatka super (już się rozmarzyła ) teraz możesz zasadzić cebulowe a potem jakieś inne kwiatki   no i grill czy już był używany jak się pali bo ja planuję za rok postawić tz. M mam nadzieje że postawi ....takim tempem jak działacie to w przyszłym roku tylko kawka na tarasiku
  no i grill czy już był używany jak się pali bo ja planuję za rok postawić tz. M mam nadzieje że postawi ....takim tempem jak działacie to w przyszłym roku tylko kawka na tarasiku    :P
  :P  
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Iwonka po dłuzszej mojej nieobecności. Przybiegłam odwiedzic moje kochane koleżanki z forum i do Ciebie zawitałam również. Ponieważ tak mi brakowało grzybobrań, które mnie ominęły to wczoraj w południe wyprosiłam M żeby choc pospacerować po lesie mnie wywiózł. I we troje z córką nazbieralismy po 1 wiaderku malutkich czarnych łebków. Nawet się nie spodziewałam, że jeszcze są grzyby w lesie. U Ciebie oczywiście też grzybobranie super. Cieszę się że juz jestem z Wami. Pozdrawiam i miłego dnia-choc buro i szaro za oknem. Pa

Witajcie drodzy forumowicze! po dłuższej nieobecności wróciłam wstrętna i wyrodna forumowiczka.....w końcu już wiosna niebawem
pisałam już podobnego posta ale nie wiem dlaczego go wcięło.Widzę że mam mnóstwo zaległości do odrobienia.... pozdrawiam wszystkich i obiecuje że zacznę odwiedzać Wasze wspaniałe ogrody!

pisałam już podobnego posta ale nie wiem dlaczego go wcięło.Widzę że mam mnóstwo zaległości do odrobienia.... pozdrawiam wszystkich i obiecuje że zacznę odwiedzać Wasze wspaniałe ogrody!