6. Rosarium Uetersen - stara róża, którą zdecydowałam się przesadzić 2 lata temu, biedaczka ciągle słabowita choć pod koniec sezony wypuściła dość mocny długi pęd, liczę że w tym roku już pokaże swoją urodę a jest naprawdę śliczna.

7. Souvenir de Handlova - już była
8. Souvenir de la Malmaison Cl. ? Bourbon - jak padnie kupię sobie nową
9. White New Dawn - kupiłam ją sobie rok temu, ma zasłaniać klatkę od południa, w pierwszym roku ładnie kwitła i rosła, oby tak dalej
Damask - damsceńskie róże do których bardzo tęskniłam, tzn do wielkiej ich ilości bo 3 z tej listy rośnie u mnie już kilka lat, ten zapach jest wart posadzenia ich w jak największej liczbie.
1. Celsiana - nówka
2. Comte de Chambord ? jest również zaliczana do grupy róż Portland - rośnie trochę chaotycznie ale pierwsze kwitnienie ma zawsze cudne. Pod wpływem obfitych deszczów zachciało się jej mutować no i chorować ale to miały wszystkie róże.
3. Glorie de Guilan - rok rosła w donicy, nie kwitła
4. Ispahan - rok rosła w donicy, nie kwitła
5. Jacques Cartier - równolatka Comte de Chambord ale chyba jestem nią zawiedziona choć kwiatki ma ładne ale prawie zawsze schowane w liściach
6. Kazanlik, Tringintipetala roczna róża, trochę urosła, nie kwitła
7. Quatre Saisons Continue ? Autumn Damask - rok rosła w doniczce, nie kwitła
8. Rose de Rescht - równolatka Comte de Chambord, u mnie łapie plamistość już w środku lata, stanowczo za krótko trzyma kwiat ale kwitnie bardzo obficie i bosko pachnie.
cdn...