Filigranowa27, Bogsaf dziękuję i cieszę się, że Was też zachwycają moje okazy. Ewa321 faktycznie mój cissus nabiera tempa, stał w miejscu kilka miesięcy od czasu gdy go zaszczepiłem, miałem nawet obawy, że nie uda mu się przeżyć, teraz się cieszę, od dłuższego czasu na niego ''polowałem''. Elcia1974 nie będę skromny i powiem, że jestem dumny, że posiadam tak piękną Bugenwillę, cudownie kwitnie, a już bałem się po tym kiedy zgubiła wszystkie pąki po przywiezieniu z Polski. Paula15 to prawda kolorowa pokrywa kwiatowa przeważyła nad liśćmi.
Charlie - mam dwie odmiany eszynantusa, ale tej Twojej jeszcze chyba nie mam ... a ona piękna jest
A możesz zrobić fotkę spodu listków, to się upewnię, czy to ne pewno nie jest moja
Moja NN właśnie od spodu, ale tylko od spodu, ma takie czerwono-bordowe przebarwienia na środku liści. Twoja też ?
Ewa321 nie wiem jaką mam odmianę, myślę, że jest ona jedną z popularniejszych, listki wyglądają tak samo jak od góry, na focie 2 widać ich spód, są zielone bez przebarwień. Elcia1974 muszę się przyznać, że mój okaz nie jest zbytnio wymagający, kwitnie każdego roku, jedyny minus w czasie kwitnienia to kapiący nektar, cięgle muszę wycierać parapet.
Pozdrawiam
Bogsaf Eschynantus należy do grona moich ulubionych roślin, uwielbiam kiedy kwitnie, mam go od lat, cieszę się, że Tobie też się podoba i możesz pooglądać go u mnie. Pozdrawiam
Bogsaf roślinki próbują wykorzystać możliwość kwitnięcia do ostatniej chwili, niestety jesienny klimat z dnia na dzień jest coraz bardziej widoczny, listki żółkną w oczach, dzień się skraca..... Elcia1974 faktycznie malwa kojarzy mi się z ojczystą wsią, pięknie kwitnie ale boję się, że nie zdąży zakwitnąć w pełni przed przymrozkami, późno zaczęła bo sadziłem ją w tym roku.
Jakie masz piękne roślinki- i te na dworze i te w domu... słusznie jesteś z nich dumny najbardziej wpadł mi w oko powojnik, i liliowce pod murem... nie sposób pochwalić wszystkiego i o czymś nie zapomnieć- sporo tych zieloności masz
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina