Tropiki (triki) cz.2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tropiki (triki) cz.2

Post »

Aneczko, z nieukrywaną radością odczytuję Twój 1000 post ;:196
Nie tyle się martwię, że nie mam czasu dla moich roślinek, co żałuję, że tego czasu tak mało, żeby się nimi cieszyć ;:145
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Ładniutka ta biała miniatureczka ;:108
Ciekawe kiedy ta z hurtowni otworzy pączki... Kurcze, myślę o nich jakby były moje :;230 I jak się już otworzą będę z nich nie mniej dumna niż prawdziwa właścicielka :tan
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Janeczko piękne białaski ;:138 te małe delikatne kwiatuszki są urocze ;:215 Dziękuję za zdjęcie ;:196
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

mnie także zachwyciła Twoja biała miniaturka Janeczko ;:138 bardzo ładnie Ci zakwitła ;:333
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p
Od: 4 paź 2013, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Białe są eleganckie <3
A ja nie mam żadnego białego :o
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

kahim pisze: Ciekawe kiedy ta z hurtowni otworzy pączki... Kurcze, myślę o nich jakby były moje :;230 I jak się już otworzą będę z nich nie mniej dumna niż prawdziwa właścicielka :tan
Kasiu, na tym Phal. z dłuższym pędem zaczynają się kształtować pączki, to może jednak niedługo przyjdzie nam czekać?

Wiki, za fotki nie ma co dziękować. Musiałam Ci pokazać jakie śliczności mi kwitną dzięki Tobie. Właściwie, to jedna kwitnie, bo drugą (z jednym kwiatkiem) wyżebrała koleżanka ;:306 Mini z podwiniętym pędem, zachowała jeden pączek, wkrótce się rozwinie. Wszystko wskazuje na to, że kwiatek będzie... biały.

Meis, wiosna niedługo, wysyp storczyków w sklepach raczej pewny. Białe najbardziej dostępne, zatem szybka decyzja i białaski na parapetach ;:306
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Janeczko ehhh to Ci zrobiłam niespodzianki same białaski ;:174 a miałam taką nadzieję że wśród nich będzie żółty bo i takie wtedy widziałam oby CI cudnie i długo kwitły ;:168 A powiedz Ty mi jak się ma prezent ode Mnie i Ani (Dufin)? ;:224
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Phalaenopsis Scrabble , czyli upominek od Was (nadal nie mogę w to uwierzyć ;:oj ) zrzucił kwiatki, ale pęd jest zielony i wierzchołki rozgałęzień też mają zielone końcówki. Może zdarzy się jeszcze jakieś przedłużenie? Listki są soczyście zielone, jędrne, duże. Kolejnego kwitnienia czekam z niecierpliwością, bo połączenie kolorów kwiatków jest nieziemskie i przez to bardzo mi się podoba ;:167
Tak sobie myślę Wiki, że te dwie pozostałe miniaturki mogą mieć inny kolor, może właśnie żółty. Białe zakwitły teraz, prawie w tym samym czasie, a tamte nie. I pokrój liści jest troszkę inny. Teraz dopiero będę mieć niespodziankę.
Z utęsknieniem czekam wiosny (nowe korzonki, listeczki, pędziki, kwitnienia)... chociaż zimę, taką prawdziwą ze śniegiem i mrozem uwielbiam.
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Bardzo się cieszę że tak przypadł Ci do gustu ;:196 Oby przedłużył pędy. Co do miniaturek mam taką cichą nadzieję że nie same białe Ci wybrałam, to teraz czekamy z niecierpliwością na rozwinięcie kwiatków :wink: Ja osobiście wolę wiosnę zimę to tak parę dni i starczyło by ;:204
Moje storczyki - Karnova
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Janeczko, gratuluję nowej części! ;:138 Trochę jestem spóźniona :lol: , ale mam nadzieję, że to nie jest przeszkoda :)
Cały czas zaglądałam do Ciebie cichaczem...
Chciałam powiedzieć, że dziewczyny zrobiły Ci niesamowity prezent ;:oj Wybrały dla Ciebie ślicznego storczyka ;:215
Gratuluję Ci pięknych nowości, w szczególności tego żółtego woskowego storczyka, bo wiem jak bardzo lubisz żółty kolor ;:333
Cieszę się, że zakwitła Ci miniaturka, to nie szkodzi, że biała :uszy I tak jest urocza :)
Cudne donice kupiłaś, niesamowicie mi się podobają, chętnie widziałabym takie u siebie :lol:
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Janeczko zdrowych i spokojnych świąt ;:196
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Pati, witaj! Cieszę się, że jesteś ze mną ;:196
Zgadzam się z Tobą i wszystkimi, którym prezent - Phal. Scrabble się podoba. Jest przepiękny.
Białe mini choć niepozorne, są też śliczne. Takie śnieżynki, akurat na zimę.
Michy mam 4, w tym 3 pełne mikrusków. Jedną zamieszkują teraz grudniki, ale potem i tak dostaną ją w spadku storczyki ;:306 Tylko miniaturek muszę wiosną dokupić do miski.

Wiki, dziękuję ;:196

Kochani, głupio mi, że nie złożyłam Wam życzeń na Święta. W przeprosinach, ślę szczere życzenia - wszystkiego dobrego na pozostałą część Świąt.
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Wszystkim przyjaciołom z FO, oraz odwiedzającym mnie w wątku, spełnienia najskrytszych marzeń w nadchodzącym roku!
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janeczko - wujek Arek wita Cię w Nowym Roczku i dziękuje bardzo za miłe i sympatyczne życzenia świąteczne ;:180
Moje dla Ciebie i Wszystkich zamieściłem zgodnie z regulaminem F.O. w dziale życzeń świątecznych he :tan
Poza tym wujek Arek cieszy się bardzo z pięknych kwitnień Twoich storczyków a Ciocię Janeczkę serdecznie pozdrawia i przesyła Wam buźki :wit ;:196
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Janeczko...do tego wątku trafiłam z kolei z Twojego Warsztatu :wit .
No musiałam, nie... źle powiedziane, chciałam i Twoje kwiatuchy pooglądać. Już wiem, że dobrze zrobiłam.
Masz piękne storczyki i bardzo o nie dbasz. Historia z niespodziankowym prezentem od forumowych koleżanek obłędna ;:138 .
Ułamanego, zakręconego pędzika szczerze współczuję....bo jak się domyślasz, zrobiłam to samo ;:145 .
Chciałam pomóc w wydostaniu się i...trach. Ów storczyk to do tej pory straszny mutant. Ale o tym kiedy indziej i gdzie indziej ;:173 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”