Aprilkowy las cz.4
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Aprilkowy las cz.4
JA wczoraj, a Ty dziś pracujesz w ogrodzie. To już chyba jednak prawdziwa końcówka, bo dziś znów przymroziło solidnie u mnie.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Aage, Niunia, Anabuko, bardzo się cieszę dziewczynki że podoba się wam ta kompozycja. Te trawki są piękne i zaczynają się już rozrastać a sadzone w zeszłym roku. Na zimę odrobinę przykryłam gałązkami sosnowymi i tyle. Mają zacisznie za thujami i niezbyt dużo słonka ale widocznie to im odpowada. Polecam
Marzenko, niestety urlop cofnięty, siedzę w robocie i tyram...
Nie mam czasu na Forum....
Marzenko, niestety urlop cofnięty, siedzę w robocie i tyram...

- Sosenki4
Utulam w bólu. Mnie się wczoraj udało co nieco zrobić. Róża siedzi juz w ziemi, inne czekają, bo nie wyrobiłam. Podoniczkowałam tylko niektóre, a z malinami "tańcuję" i szukam im miejsca, żeby nie zmarnować, bo bardzo bym chciała mieć swoje maliny.
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Urlop okolicznościowy na ogród nie wypalił
Mnie się udał wczoraj i nawet sporo zdziałałam
Może w sobotę sobie odbijesz i "styrasz" się do nieprzytomności 

Mnie się udał wczoraj i nawet sporo zdziałałam

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jola, poczyniłam pierwsze kroki w kierunku podlewania. Była w sklepie
I tutaj mam pytanie. Ty masz węże kroplujące, czy pocące? Nie wiem które wybrać

I tutaj mam pytanie. Ty masz węże kroplujące, czy pocące? Nie wiem które wybrać
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Marzenko, udało mi się wreszcie poszaleć w ogrodzie. Niestety nie tyle co bym chciała bo wiadomo że wyjazdy na groby ważniejsze. Jednak i tak ledwo miałam siłę doczołgać się do łóżka. Najważniejsze że wszystkie róże posadzone. Te co nie mają stałych miejsc jeszcze, lub planowane na taras, są w donicach i zadołowane. Rabaty uprzątnięte i można, teoretycznie, odpocząć. Ciągle wpadam na nowe pomysły i jeszcze coś tam przesadzam i kombinuję póki piękna pogoda. No i swoich malin nie ruszyłam a muszę im zmienić miejscówkę bo zagrażają innym nasadzeniom. Prace koncepcyjne trwają...
Magdo, no styrałam się
i to faktycznie niemal do nieprzytomności
Wczoraj pół dnia przeleżałam z okładami na głowie i wypiekami. Choć to raczej migrena na tą zmianę pogody i dzikie wiatry. Dziś już ok. Muszę w wolnej chwili zajrzeć co tam wymogdziłaś. Choć z czasem krucho po długim weekendzie i grafik mam dziś napięty do granic możliwości. Ale po robocie basen, sauna, masaże wodne i inne przyjemności dla ciała
Margo, najważniejsze ruszyć temat
Ja mam linię kroplującą i bardzo polecam. o tej pocącej to pierwszy raz słyszę. Ale na logikę, jeżeli kroplująca musi pracować co najmniej godzinę dla dobrego efektu, to ile czasu potrzebuje linia pocąca? Ile zużyje w tym czasie prądu? Jaki jest przepływ wody? bo pewnie pompa musi i tak chodzić? Dopytaj ale dla mnie to niezbyt jasne działanie takiego czegoś a teraz nie mam czasu o tym poczytać, może później...
Annes
dziękuję, bardzo lubię tą rabatkę 
Magdo, no styrałam się

Margo, najważniejsze ruszyć temat

Annes

- Sosenki4
Ostatecznie to i mnie udało się porobić w ogrodzie, choć piątek cały wolny ogrodowo. Sobotę wykorzystałam na maxa i wczoraj z małą wyjazdową przerwą ryłam do ciemna.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Imperata świetnie rośnie
A pamiętam, jak sadziłaś
Pogoda się zepsuła-w sobotę i niedzielę padało, dziś wieje takim zimnem, że przemieszczałam się w zimowej czapce. Nie po ogrodzie

Pogoda się zepsuła-w sobotę i niedzielę padało, dziś wieje takim zimnem, że przemieszczałam się w zimowej czapce. Nie po ogrodzie

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Jolu Kochana, pewnie teraz właśnie się doprowadzasz do extra-porządku.
To świetny manewr
też powinnam
Jak się sama przekonałaś, Knirps to niby malutka, ale całkiem spora róża. Cieszę się, że jest juz u Ciebie
Zaraz po wyjezdzie B. rzucilam się na przesadzanie ogrodowych i uziemianie paru ładnych doniczek, ktore miał okazję zobaczyć u nas pod wiatą
czyli.... Do miłego

Jak się sama przekonałaś, Knirps to niby malutka, ale całkiem spora róża. Cieszę się, że jest juz u Ciebie

Zaraz po wyjezdzie B. rzucilam się na przesadzanie ogrodowych i uziemianie paru ładnych doniczek, ktore miał okazję zobaczyć u nas pod wiatą

czyli.... Do miłego

Pozdrawiam
- Margo2
Jola, czyli jednak kroplująca. Pytałam, bo ta pocąca trochę tańsza.
Zatem musze zacząć ciułać
Zatem musze zacząć ciułać

- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Czy mam rozumieć, że ja też powinnam zacząć ciułać???
Tak na rozum biorąc to ta pocąca powinna zużywać mniej wody........... ale się nie znam. Idę poczytać.

Tak na rozum biorąc to ta pocąca powinna zużywać mniej wody........... ale się nie znam. Idę poczytać.

Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- Margo2
Nie wiem, gdzie kupowała swoje węże Jola. Ja byłam w OBI i pocący 15 m kosztował 50 zl, a kropkujący 50 m ponad 200. Rozstaw dziurek w kroplującym wynosi 30 cm. Czyli w sam raz.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu czy mogłabyś mi przypomnieć, jak nazywa się ta seledynowa żurawka, która rośnie koło Imperaty ?
Stanowią świetny duet, więc może "zmałpowałbym" od ciebie
Stanowią świetny duet, więc może "zmałpowałbym" od ciebie

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Jolu! Patrzyłam z podziwem na efekty Twojej pracy w ogrodzie, bądź pewna,że Cię rozumiem, u mnie "ziemia" taka sama.
Bardzo starannie przygotowujesz różankę, mam nadzieję,że cudowne róże Ci to wynagrodzą. Widziałam też ,że zaryzykowałaś z powojnikami - jakie masz obserwacje? Ja też próbuję z tymi najłatwiejszymi.
A jarzmianki? One też lubią wilgoć. Chyba masz jakąś cudowną rękę do roślin...
Czerwono-zielona rabata z Red Baronem bardzo efektowna, zgadzam się z przedmówcami.
Co się pnie na sosnę między krzewami hortensjami? Też hortensja?
Bardzo starannie przygotowujesz różankę, mam nadzieję,że cudowne róże Ci to wynagrodzą. Widziałam też ,że zaryzykowałaś z powojnikami - jakie masz obserwacje? Ja też próbuję z tymi najłatwiejszymi.
A jarzmianki? One też lubią wilgoć. Chyba masz jakąś cudowną rękę do roślin...
Czerwono-zielona rabata z Red Baronem bardzo efektowna, zgadzam się z przedmówcami.
Co się pnie na sosnę między krzewami hortensjami? Też hortensja?