Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Ajć! Jak mogłam gdzieś zgubić ten watek ;:14 Ogród jak zwykle bajeczny, aż się wierzyć nie chce, że to wszystko jest żywe! Wyprawy w Bory szczerze, ale pozytywnie zazdroszczę. Przecudna wyprawa, a foty tak zjawiskowe, że aż mnie oczy bolą! A Constancji w Borach naprawdę do twarzy! Pozdrawiam cieplutko spod puchatego koca! U Ciebie tej jesieni w ogóle nie widać! A może Ty jednak nie mieszkasz w Polsce? ;:306
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Witaj Kasiu różana wróżko ;:167 Jesteś nie tylko wspaniałą ogrodniczką, ale osobą o ogromnym, wrażliwym, pełnym zapału sercu, gotowym nieść pomoc i radość gdy zajdzie taka potrzeba. Jestem pełna podziwu dla Waszych, kochane trzy czarodziejki, dokonań ;:180 A lista ich jest długa, począwszy od radosnego uśmiechu na buzi Constancji po fenomen jaki ogarnął dużą część forumowej społeczności, kibicującej Waszym poczynaniom !
Wlałyście w nas energię i chęć do działania, wypędzając nielubianego niechcieja, który zagościł w wielu ogrodach, w ten jesienny melancholijny czas.
Tak więc wielkie dzięki i wielkie buziaki dla każdej z Was, razem i osobno:
;:cm ;:cm ;:cm
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Kasiu, utworzyłyście drużynę jak z telewizyjnego programu ogrodniczego, szczęśliwa właścicielka ogrodu, 'ogrodowi najeźdźcy' i...my, podglądacze i kibice zarazem :lol:
Kasiu, pewnie przegapiłam to, ale gdzie w Twoim ogrodzie znalazła miejsce Nostalgia? To piękna róża, a u mnie rośnie samotnie z boku i nie umiem jej wkomponować w rabatę. Pewnie to prostsza rzecz niż mi się wydaje :D
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit
Niezwykle do twarzy Ci z łopatą i pięknie wyglądasz z psami.
Łączy mnie z Tobą pociąg do wytrawnego wina i dobrej zabawy. Żałuję, że mój udział w Wielkim Sabacie miał wymiar tylko duchowy..., ale może to i lepiej, bo prawdopodobnie trzeba by było kilka razy obracać do pobliskiej wsi po uzupełnienie zasobów... :twisted:
Bardzo się cieszę, że sprawiłyście Constancji trochę radości. Kłaniam się nisko lisim ogonem!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, mam małe Pytanko: Pod jakie roślinki rozsyPujesz PoPiół z kominka, właśnie na bierząco mam tego dobra i nie wiem czy teraz czy wiosną i Pod co rozsyPać :oops:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Kasiu, i ja dołączam do nowego wątku zeby móc podziwiać twoje różane rabaty :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Świetnie wyglądacie :D Pogoda też Wam dopisała, co wcale nie jest takie oczywiste ostatnio. Dziś znów pada-z ogrodowania nici :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, dziękuję za odpowiedź u mnie ;:196 . Mnie dziś dzień przywitał przymrozkiem ;:oj , potem śliczne ;:3 , a teraz przyodziewa się w burą szmatę na niebie. Cóż, jesień drogie Panie, jesień.
Jakie cebulki kupiłaś, w sklepie na B. czy w necie? Jak poszłam do Biedronki to puste półki po cebulkach znalazłam ;:145
Ewa, mam nadzieję, ze to moje słoneczko choć w Twoją stronę poszło, zebyś mogła popracować w ogrodzie
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

robaczek_Poznan pisze: Nemezjo, czytałam o zamówionych różach, wybrałaś ciekawe odmiany! Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z jakości ;:333 Która wpadła Ci w oko z tego wątku?Pozdrawiam
Która wpadła mi w oko? Że niby jedna? Chyba żartujesz. Zachwycam się przy każdej wizycie na nowo każdą, którą pokazujesz ;:108 ;:108 . Nie zamówiłam na razie nic ponad te dwie. Czekam na kuriera ;:224 ;:108 .
A bory! Rewelacja.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Jestem. Lepiej późno niż wcale, jak mówią... :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kasiu, czytałam o waszym spotkaniu u Jagi I Ewy.
Miło zobaczyć tak zgraną i uśmiechniętą ekipę.
Ufam, ze kiedyś się uda na żywo.
Z pozdrowieniami od kaszubskiej czarownicy :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu pokaż zdjęcia swojej ostnicy?
Czyzby trawki zaczęły Ci się podobać? :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dobry wieczór!
Dzisiaj po południu udało mi się znowu potańczyć z łopatą, wykopałam 3 hortensje ogrodowe i chwilowo umieściłam je w innym miejscu do czasu stworzenia docelowej rabaty.. Dzięki temu chytremu zabiegowi zyskałam miejsce na nowe cebulki :D
Cebulek jednak nie posadziłam bo zastała mnie noc w ogrodzie. Niestety, mało czasu już zostaje popołudniami na ogród..
Może jutro się uda.

Grażynko, mam nadzieję, że kiedyś uda nam się poznać na żywo! Byłoby wspaniale poplotkować o ogrodach i nie tylko ;-))
Basiu, byłam w Sulejowie w tym roku, w zeszłym też, więc centrum Polski to stały punkt tournee ;-))
Iwonko, ja też po raz pierwszy odwiedziłam Bory. Mam nadzieję, że nie ostatni!
Marzenko, lubię zmęczyć się w ogrodzie, zwłaszcza jak widać efekty pracy! Chyba wszyscy ogrodowo zakręceni tak mają ;-))
April, psiaki urocze, już za nimi tęsknię.... Rozumiem teraz nieco lepiej wyzwania, z jakimi mierzysz się każdego dnia..tym większy mój podziw ;:180
Lukrecjo, jak miło, że jesteś ;:196 Bory wspaniałe, może na następny sabat też dotrzesz? U mnie widać powoli jesień, nocami robi się bardzo zimno. Mam jednak nadzieję, że róże jeszcze zdążą nas nacieszyć kwiatami...miłego!
Marysiu, sprawiłaś mi wielką przyjemność tym postem, dziękuję! Cieszę się, że tak mnie odbierasz, choć radość Constancji to nie tylko moja zasługa :oops: Lubię dzielić się roślinami i entuzjazmem do prac ogrodowych, a jeżeli to pomaga innym pokonać niechcieja to wspaniale :uszy
Irminko, ogrodowi najeźdźcy brzmi nieźle ;:306 Z Nostalgią też miałam problem ;:219 Ostatecznie przeniosłam ją na rabatę patriotyczną, do czerwonych i kremowych róż. Komponuje się, nareszcie :D
Lisico, pewnie okazałoby się, że mamy więcej wspólnego ;-)) A po wino zawsze można skoczyć, pod warunkiem, że jest chętny na szofera :lol: Pozdrawiam serdecznie :wit
Marzenko, o wykorzystaniu popiołu pisałam u Ciebie, warto korzystać z tego dobra!Cebulki kupowałam w necie i na giełdzie, z marketów też coś mam. Jest co sadzić, tylko z czasem krucho ;-))
Agnieszko, witam i zapraszam :wit
Ewa, Constancja zamówiła pogodę ;:3 U nas też ostatnio pogoda w kratkę, słońce jest dopóki siedzę w pracy :evil:
Nemezjo, skoro tylko dwie zamówiłaś, to rozsądek bierze górę :D Ciekawe jak długo... ;-))
Asiu, nareszcie jesteś! Tęskniłam ;:196 Czekam na spotkanie i relację z wyprawy ;:65
Justynko, witaj! Kaszubskie klimaty wciąż dla mnie nieznane, ale w przyszłym roku to się zmieni, bo wybieram się do Jagi na sabat :heja Będzie okazja do spotkania ;:138
Małgosiu, zaprosiłam kilka trawek do siebie i jestem z nich bardzo zadowolona! Ostnicę już kiedyś pokazywałam, poszukam jutro fotek :uszy

Kochani, dzisiaj premiera znaczka wodnego autorstwa....Constancji!
Na razie udało mi się wgrać jedną fotę..

Obrazek

I co myślicie? Jutro będzie druga propozycja i głosowanie ;-))
Dobranoc ;:19
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu takiego ujęcia jeszcze nie znałam a warte uwiecznienia ;:63
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Kasiu,
potańczyłaś z łopatą hihihi..hi ;:306 podoba mi się to określenie.
Bardzo ładny ten znak wodny, ale poczekajmy na drugą propozycję. ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”