Moje Epi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Epi

Post »

Uuuuu jeden listek to bym się wcale nie przejmowała - za bardzo jej nie przerzedził - jest nadal gęsta i piękna :lol: Prawdziwa królowa na parapecie ;:333
No szkoda, że ten kultywar ma takie "spowolnione ruchy" - bo super wyglądałby na tyczce....na ciemnej ścianie...ehhh :) Ja u siebie - jak widziałaś - zrobiłam mix - złociste rośnie z marble i tym sposobem jest bardziej "barwnie" na patyku ;) Mix był niezamierzony - wtedy jeszcze nie wiedziłam, że mam w doniczce dwie różne odmiany - myślałam, że to jedno i to samo :wink:
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne są te Twoje roślinki :)
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

Łał ale nowości ;:7 ;:333
Awatar użytkownika
olgierdyna
200p
200p
Od: 26 sie 2013, o 10:31

Post »

Gosiu przybiegłam powiedzieć, że moja h.compacta wczoraj dotarła :tan. Mieszka już w nowym domku i mam nadzieję, że będzie jej u nas dobrze :D Zdjęcie umieściłam w swoim wątku.
Pozdrawiam
Kinga

Zielono mi- Zapraszam
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Gosiu Piękną Szeflerę masz :)
Zamiokulkasy śliczniutkie :wink:
Fajniutki ten przyblokowy ogródek :)
Przepiękny Papirus i w słoneczku ślicznie wygląda :D
Piękny ten Twój zielony mix
Piękną kolekcję Epipremnum posiadasz ;:113
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Hej dziewczyny, dzięki za odwiedziny :) (Paulii ;:113 )
Przed chwilą przyszła paczka od Pati :D ale...stresa dostałam, bo ziemia nieprzygotowana...jestem w czarnej d...:(
Muszę zrobić porządek z tymi, co już od dawna siedzą w wodzie - bo nie mam miejsca normalnie...

ten szczawik - co z nim mam zrobić? Jeden duży liść już odpadł, ale pojawiło się jakieś maleństwo...stoi w wodzie - do jakiego podłoża go wsadzić?
Obrazek

Brendii - chcesz to przedszkole? Za piękne to one nie są - ale sobie zagęścisz (trochę złocistego i trochę marble)

Obrazek

A wczoraj jeszcze mąż pojechał po keramzyt dla dzbanecznika i wrócił z........
Obrazek

A tu nowe nabytki - na razie tak sobie stoją... (kalateę pokażę jak wsadzę, bo w tej chwili stoi w kubku - aż żal patrzeć :()

Obrazek
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Ooo... MAZ pojechal po keramzyt i wrocil z roslina?? Niedobrze. Ktos w domu musi trzymac reke na pulsie i pilnowac zeby choroba nie poszla po calosci. ;:306 Malzonek tez zainfekowany? Musi byc niezle zarazony, bo nabytek przytargal calkiem uroczy. ;:180
I reszta nabytkow sympatyczna, zapowiada sie bardzo ladny parapecik. ;:167
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Hoho, jakie sympatyczne nabytki :wink:
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Z piękną roślinką maż wrócił a pojechał tylko po keramzyt ;:215
Wysyłaj go częściej to może jeszcze z jakimiś pięknymi roślinkami wróci :wink:
Nabytki bardzo sympatyczne i śliczne fajnie się prezentują w tych zieloniutkich doniczkach :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

crazydaisy pisze:Ooo... MAZ pojechal po keramzyt i wrocil z roslina?? Niedobrze. Ktos w domu musi trzymac reke na pulsie i pilnowac zeby choroba nie poszla po calosci. ;:306 Malzonek tez zainfekowany? Musi być niezle zarazony, bo nabytek przytargal calkiem uroczy. ;:180
I reszta nabytkow sympatyczna, zapowiada sie bardzo ladny parapecik. ;:167
crazydaisy - niezarażony - chciał dobrze dla żony ;:306 ;:306 ;:306 ;:31

Paulii - to nie doniczki, one tak na razie stoją :)

Fraszka_1 :wink:

Aha, crazydaisy - - napisz mi w co wsadziłaś twistera (jakie podłoże) i w ogóle napisz mi wszystko, co o nim powinnam wiedzieć ;)
Awatar użytkownika
olgierdyna
200p
200p

Post »

Gosiu zakupy piękne ;:167 , a Twister ;:oj - bardzo mi się podoba :D . Niech roślinki zdrowo rosną ;:215 .
A roślinka kupiona przez M. super! - mój tylko robi zdjęcia ładnym roślinkom i później mówi gdzie je widział :lol: . Kupuje tylko storczyki ;:224
Pozdrawiam
Kinga

Zielono mi- Zapraszam
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Dzięki Kinguś ;:168 Zobaczymy jak ten Twister będzie się u mnie chował - wygląda mi na wymagającego lokatora...faktycznie hoja compacta przy nim wydaje się być "żelazną damą" :wink:

Edit: Nikt nie zauważył, że zmieniłam podpis ;:173
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Weez, nooo... Lista lokatorow w podpisie?? Ja sie tak nie bawie. ;:306 Nie będę tego czytac za kazdym razem, obiecuje!

Twister przyszedl w malutkiej doniczce i oczywiscie wzielam sie za przesadzanie, ale chyba niepotrzebnie bo on ma korzonki strasznie male. No, jak to epifyt w sumie. ;:173 Tyle, ze jak sie juz wzielam, to swoje zrobilam. Mial pierwotnie w sumie straszny zwir, doslownie, a wszedzie pisza (poczytalam strony polskie o aeschynanthusach w ogole i angielskie poswiecone dokladnie tej odmianie) ze ziemia powinna byc bogata, utrzymujaca wilgoc, ze mzoe byc to polaczenie gleby i torfu, lub ziemia jak do fiolkow afrykanskich. Niewiele sie wiec zastanawiajac wzielam dobrze rozlozony kompost, ktorego uzywam w sumie do wszystkiego, dolozylam perlitu troche zeby nie byl przesadnie gabczasty i sru, do doniczki. Tyle ze hojom perlitu daje wiecej, a Antkowi pozostawilam bardziej torfowa ziemie. No i pisza wszedzie, ze on nie znosi przesuszania, ze trzeba pilnowac zeby nie przelac i nie wysuszyc, ze powinno sie podlewac miekka woda bo nie znosi wapnia.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
olgierdyna
200p
200p

Post »

Ha ha, ja zauważyłam dzisiaj, ale jakoś zapomniałam napisać ;:224 Wybacz, zapatrzyłam się na Twoje zielone :heja
Pozdrawiam
Kinga

Zielono mi- Zapraszam
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Hahahahha, dobra - nie musisz tego czytać ;:112 Wypisałam sobie, żebym się sama nauczyła niektórych :wink:
Mój Twister na razie czeka (mąż go będzie sadził). Zamierzam umieścić go w uniwersalnej (tak wyczytałam i tak przygotowałam). Wiem też, że potrzebuje dużo światła, nie wiem jak z temperaturą - bo raz piszą 22-25 stopni, a gdzieś indziej napisane było, że lubi chłód...więc tu zgłupiałam ;:218 Woda do podlewania - tylko przegotowana, letnia. Podlewa się jak ziemia przeschnie, lubi delikatne spryskiwanie letnią wodą (przegotowaną oczywiście i nie wtedy, kiedy kwitnie)...no i chyba tyle :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”