Dziekuje serdecznie za wszystkie mile wpisy
Dzis wybralam sie do mojego ulubionego sklepu i szczeki mi opadly ,tak nawalili storczykow :V .Widzialam takie cymbidia i wandy ,ze po prostu malo zawalu nie dostalam ,no ale na takie rzrczy miejsca nie mam juz ,poza tym ceny mnie odstraszyly.
Ale....przytargalam dwa sabotki :klaszcze:
Clair De Lune zawsze mi sie bardzo podobal ,wiec nie moglam sie oprzec ,poza tym ma dwie nowe ladne rozetki wiec sami rozumiecie
Drugi nabytek, Paphio hybrydka ,ma dwa paczki ,wiec tez w koszyku wyladowal.Poza tym widzialam jak kwitnie i bardzo mi sie spodobal.
Do mojej "taczkowej" kolekcji dolaczylo rowniez Paphio Bellatulum.Przyjechalo z paczkiem juz ,wiec nalezy podziekowac hodowcy.Jest piekne ,maciupenkie i juz kwitnie :0
Pinocchio zakwitl nowym kwiatuszkiem ,szkoda ,ze pierwszego nie utrzymal .
Tego to niezle obfocilam ,ale piekny jest
Jagodowe Dendrobium pieknie rozkwitlo i ma drugi pedzik ,wiec troszke sie pociesze jego kwiatuszkami.
Ped na Sylvii Palmeri,(niestety ten drugi zasuszyla ;( )
I Phragmipedium Memoria Dick Clemens
Zakwitla na nowo jedna z moich ulubionych krzyzowek
Do kwitnienia szykuje sie tez Burrageara Nelly Isler , Blc.Yen Corona Green Genii,jedna z kilku moich cattlejek i bedzie to pierwsze moje tego typu kwitnienie ,jeśli dotrwa i nie zasuszy pedu.Poza tym jak zawsze wierne phalaenopsisy juz niebawem zaczna pokazywac sliczne buzki
Milego week endu