W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Gazda22
100p
100p
Od: 27 gru 2013, o 21:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3

Post »

No szkoda szkoda :(
Z tego co wiem to sprzedający mówił że mieszaniec :D Z zadupia :D Z Orawy jeżeli wiesz gdzie to jest Babia góra Tatry :D Zakopane jest blisko nowy targ :D
:D
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 18:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gazda myślę, że w okolicy coś znajdziesz... Ja na bieżąco śledziłam allegro i gazety z ogłoszeniami i trafiłam na dużą hodowlę tylko 15km ode mnie. Ogłosili się, że odsprzedają.

I współczuję tej kurki. :(

A! Gazda o od kogo masz tą białą królicę? Od tego samego hodowcy co Ci młodego samczyka chce sprzedać?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Gazda22
100p
100p

Post »

Brzoskwinka tą białą samice mam od takiej pani a ten dwumiesięczny jest od innego ale ta pani właśnie mieszka blisko i pomyślałem że ona ma samca takiego 5 miesięcznego nie spokrewnionego z tą samicą ponieważ oni kupli dwie samice na jarmarku i jedna z nich to właśnie moja :D Co o tym myślisz ?? Ten samczyk to też by był mieszaniec :) Ale napisałem do tego faceta http://www.youtube.com/user/Castorexs?feature=watch na internecie i zobacze czy odpisze Bo on ma Kalifornijskie ,Kuny Wielkie Brązowe ,Nowozelandzkie :D
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gazda22 pisze: ponieważ oni kupli dwie samice na jarmarku i jedna z nich to właśnie moja :D
Jeśli kupili dwie to nie byłabym pewna czy nie są spokrewnione. Ja bym poszukała w zupełnie innym źródle.

Śliczne króliki na filmiku. :D Poszukaj, na pewno coś znajdziesz. Ja koło siebie długo szukałam by samca kupić. I udało się.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Gazda22
100p
100p

Post »

Hejo :wit sorka że tak długo nie pisałem ale miałem problemy z netem :D Wypaczyłem dzisiaj taką ofertę : http://allegro.pl/kroliki-nb-nc-kc-i3847912489.html Może być ??Myślałem o tym kalifornijskim albo nowzelandzkim z :D Albo ten facet z internetu jak by odpisał jak myślicie ??Jest jeszcze jedna opcja 5 miesięczny samiec mieszaniec od takiej innej pani ?? Nie wiem podajcie propozycje albo to ?? : http://allegro.pl/kroliki-nowozelandzki ... 89666.html
albo to : http://allegro.pl/kroliki-kalifornijski ... 24441.html :D Nie mam pojęcia doradźcie :D

A tak w ogóle to zapomniałem się wam pochwalić moim największym dobytkiem ale to jak zrobię zdjęcia :D (potrzymam was w nie pewności )
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Kontakt:

Post »

Witaj :wit Nie doradzę bo To nie moje rasy :wink: Miałem je het lat temu ale później zmieniłem kierunek na rasy większe. Teraz powoli wracam znów do mniejszych ale też inne. Zależy wszystko od tego jaki masz Ty kierunek hodowli. Czy To jest typowo do siebie, na sprzedaż(mięso), na sprzedaż(ze względu na dalszą hodowlę innych). Jeśli tylko i wyłącznie dla Ciebie to bierz co Tobie odpowiada. Jednak jeśli myślisz o tym aby je jeść To bym szukał jakichś większych królików. Może To być baran francuski, olbrzym srokacz czy belg. W trzecim przypadku trzecim również wybrałbym któreś z większych ras.
Gazda22
100p
100p

Post »

Samce na pewno do garnka samice dalej do chowu a nie wiem jakieś których szkoda zabić a też hodować na sprzedaż :D BobejGsa ty masz Belgijskie olbrzymy ?? :D A WJS i Srokacz jak się howają ?? :D A sprzedajesz króliki ?? :D
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie zapeszając chowają się dobrze. Belga nie mam niestety. Sprzedawać sprzedaje jeżeli ktoś przyjedzie i akurat będę miał to tak bez różnicy czy żywy czy mięso :wink: Brat ze znajomym (tym co ma ferme) jeździ na targ w Poznaniu i tam sprzedaje te rasowe. Bo to nie są moje indywidualnie :D
Gazda22
100p
100p

Post »

Aha :D Czekamy na Brzoskwinkę może ona coś doradzi mi z tym samcem :D Ciekawe dlaczego jej niema :DA może srokacza kupić ?? :D Nie mam pojęcia :D
Gazda22
100p
100p

Post »

Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jeżeli nie zobaczysz królika na własne oczy to tak jakbyś kupował kota w worku. Trzeba sprawdzić czy taki królik nie jest chory, ma ładną zdrową sierść, nie ma zaropiałych oczu, kataru, ropni w uszach. Królik to nie telefon który można kupić nie patrząc na niego osobiści :wink: Ja jako że kupowałem z fermy patrzyłem jeszcze na datę urodzenia na tatuażu. Bo tylko w fermach masz jako taką gwarancje na To iż królik jest zdrowy i rasowy. Ale jak już wspomniałem najlepiej zobaczyć króliki na własne oczy, tylko później iść do swoich dopiero po przebraniu i umyciu tak dla bezpieczeństwa. Lepiej królika również trzymać kilka dni zdala od reszty.
Awatar użytkownika
BRZOSKWINKA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gazda na tym forum linki do allegro są blokowane, więc nic nie widać. Swoją drogą ja mam mieszańce, więc na cechach konkretnych ras się nie znam. Namierz na allegro gdzieś w okolicy i pojedź, obejrzyj i kup jak Ci przypasują. :D
Pozdrawiam, Joasia
Gazda22
100p
100p

Post »

Na pewno coś nie długo znajdę :D
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To tatuaż u mojego Olbrzyma srokacza określający nr fermy. Zdjęcie kiepskie bo nie łatwo zrobić królikowi zdjęcie środka ucha Obrazek
Gazda22
100p
100p

Post »

Ja jutro mam dzwonić do takiej pani co ma króliki zobaczę czy coś ma :D a jak by samca nie miała to chociaż samice albo 2 :D Bo ta mnie trochę denerwuje :D Brzoskwinko zamieść zdj swoich króli zrób taką małą aktualizacje :D :D A ten malec żyje ?? :D Ten z łysym zadkiem :D
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”