Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Jadziu dlaczego potwory takie potwory są piękne>pomarzyć tylko o takim potworze.
Jadziu, ależ nas pięknymi fotkami raczysz.
A ten kwiatostan hortensji Pinky Winky jest fantastyczny.
Już tą hortensję wpisuję do mojego kajecika!

salud, amor y dinero
Pozdrawiam - Michał
Pozdrawiam - Michał
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu jak Twoja RU wystartowała? bo u mnie jedna to typowa krzaczasta, druga puściła dwa pędy ok.1,30 wolałabym wyżej, a dzięki Tobie rozpoznałam u siebie Big Purple hahahaha
u mnie mimo, że jest upał, to trochę popadało, co prawda to kropla w morzu ale zawsze.....
Skarbnico Wiedzy czy to cuśśśś na mojej juce to przyjaciel czy wróg?bo ja ciemna masa w tym temacie
wywalę potem fotkę aby nie zaśmiecać

u mnie mimo, że jest upał, to trochę popadało, co prawda to kropla w morzu ale zawsze.....
Skarbnico Wiedzy czy to cuśśśś na mojej juce to przyjaciel czy wróg?bo ja ciemna masa w tym temacie

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bright kwitnie prawie bez przerwy u mnie a to jego pierwszy sezon.
Coś mi się wydaje, że on z tych "potworów"ale jest uroczy.
Oby tylko już zelżała ta temperatura bo wszystko nam wykończy a nas chyba w pierwszej linii.
Coś mi się wydaje, że on z tych "potworów"ale jest uroczy.
Oby tylko już zelżała ta temperatura bo wszystko nam wykończy a nas chyba w pierwszej linii.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
GRAŻYNKO u mnie teraz zaczyna kwitnienie po zbudowaniu ładnego krzaczka taka kuleczka sie z niego zrobiła .Z tego co czytałam dorasta do 80 cm to nie znowu taki wielkolud
.Teraz otwiera kwiat za kwiatkiem ,ale to jak na razie 2 dniowe kwiaty tak samo jak u Pretty Sunrise
ANIU moja RU w tym roku totalnie oszalała powypuszczała wielgaśne pędy, a teraz zabiera sie do wytwarzania kwiatów .Fajnie ,że podpisałaś swoja różę .U nas dalej bez deszczu a dzisiaj 40* podobno na termometrach .Byłam o 5 rano na ogródku podlać, a teraz nawet nie wyściubiam nosa, bo jest okropnie ;:174To cusik to Wonnica Piżmówka i raczej pożyteczna .Zostaw Aniu fotkę
MIKE Pinky Winky jest śliczna i ma wielkie kwiatostany
JOASIU na taki mały ogródek potwory raczej nie wskazane, bo miałabym tylko parę krzaczków a co z resztą
ANUŚ nie ma sprawy wsadzę do doniczki jeśli chcesz ,ale ona jest z naleciałością różu Ja mam juz szlaban na róże bo miejsce sie skończyło
EWUNIU chcieć z móc to inksza inkszość
No to zapraszam Was obie przy okazji .Nawet jeszcze nie wrzuciłam fotek na kompa chociaż dziennie jakieś robię .Nie umiem dzisiaj wrzucić fotek 

ANIU moja RU w tym roku totalnie oszalała powypuszczała wielgaśne pędy, a teraz zabiera sie do wytwarzania kwiatów .Fajnie ,że podpisałaś swoja różę .U nas dalej bez deszczu a dzisiaj 40* podobno na termometrach .Byłam o 5 rano na ogródku podlać, a teraz nawet nie wyściubiam nosa, bo jest okropnie ;:174To cusik to Wonnica Piżmówka i raczej pożyteczna .Zostaw Aniu fotkę
MIKE Pinky Winky jest śliczna i ma wielkie kwiatostany
JOASIU na taki mały ogródek potwory raczej nie wskazane, bo miałabym tylko parę krzaczków a co z resztą

ANUŚ nie ma sprawy wsadzę do doniczki jeśli chcesz ,ale ona jest z naleciałością różu Ja mam juz szlaban na róże bo miejsce sie skończyło

EWUNIU chcieć z móc to inksza inkszość

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu jeżówka zjawiskowa.... ostatnio wszędzie ich wypatruje
Różyczki zachwycają.... jak zawsze.... u mnie prawie wszystkie śpią.....

Różyczki zachwycają.... jak zawsze.... u mnie prawie wszystkie śpią.....
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Jadziu i znowu mnie zachwyciłas śliczne róże,jeżówki też dostojne

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jadziu czy znasz jakąś różę, która nadawała by się do donicy była czerwona i pachniała? coś jak pashminka tylko ciemnoczerwona?/mały brunecik
/
Próbowałam ukorzenić patyki jak robiła Rosjanka z Twojego linku ale mi zapleśniały w tej gazecie

Próbowałam ukorzenić patyki jak robiła Rosjanka z Twojego linku ale mi zapleśniały w tej gazecie

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Jadziu, oczęta wypuściły nowe listeczki

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
TOSIA
brawo dla Oczątek i dbaj o nie szczególnie ,bo to droga memu sercu różyczka .Ostatnio nie próbowałam tego sposobu wolę tradycyjny .Ta serbka ,którą mammy obie zaczyna powtórne kwitnienie i chociaż pierwsze kwitnienie było słabe to drugie zapowiada sie lepiej .Przez ten czas zmężniała i poszła w górę czyli Chewdelight .Mam teraz porównanie z Bright as a Button i nią .Powiem szczerze ,że ta pierwsza bardziej mi sie podoba
Nareszcie mam LUZIK
EWUNIU moze taką brunetką bedzie Peter Pan .Ma tę różyczkę Majka [Edulkot] śliczniusia i w sam raz do donicy
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.16790 .No cóż wolę tradycyjny sposób ukorzeniania róż. Ta gazeta musi być tylko leciutko tylko zwilżona nie mokra
JADZIU jeżówkę mam już 2 lata i troche sie rozrosła ,ale nie za dużo
AGUSIU jak już pisałam Jadzi tę jeżówkę mam juz 2 lata i słabo przyrasta .Muszę zajrzec na targ może tam będą mieć babcie jakieś nowości .Moje róże szaleja tak mogę powiedzieć
The Prince ,Brihgt as a Button i Charles de Gaulle

EWUNIU moze taką brunetką bedzie Peter Pan .Ma tę różyczkę Majka [Edulkot] śliczniusia i w sam raz do donicy
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.16790 .No cóż wolę tradycyjny sposób ukorzeniania róż. Ta gazeta musi być tylko leciutko tylko zwilżona nie mokra
JADZIU jeżówkę mam już 2 lata i troche sie rozrosła ,ale nie za dużo
AGUSIU jak już pisałam Jadzi tę jeżówkę mam juz 2 lata i słabo przyrasta .Muszę zajrzec na targ może tam będą mieć babcie jakieś nowości .Moje róże szaleja tak mogę powiedzieć
The Prince ,Brihgt as a Button i Charles de Gaulle

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadzik ,to sobie pooglądałam ,kilka różyczek mamy takich samych.Czy Ty planujesz jeszcze jakieś zakupy na jesieni ? ,bo tak patrzę ,to i Ty masz z miejscem krucho .Ogólne widoki prześliczne 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu pooglądałam zaległości, co niektóre to się panoszą na szerokość aż miło popatrzeć
Ach te Oczunie, ciągle rwą mnie za
Pokropiło i tyle z tego było
a tak strasznie jest sucho 

Ach te Oczunie, ciągle rwą mnie za

Pokropiło i tyle z tego było

- JAKUCH
MAJKA u mnie też 2 kropki na krzyż spadły i to wszystko .Dobrze ,że chociaż się ochłodziło .Podlewanie to tylko takie ratowanie roślin .Nie ma to jak porządny deszcz .Chewdelight jest jednak ładniejsza niż Bright as a Button .Mnie te panoszące się na szerokość wcale nie odpowiadają ,bo muszę z czegoś zrezygnować
EWUNIU nie planuję już żadnych zakupów ,ale kto wie co mnie jeszcze napadnie
Jeśli warzywnik zniknie to będzie miejsce oczywiście na nowości ,albo przemeblowanie

EWUNIU nie planuję już żadnych zakupów ,ale kto wie co mnie jeszcze napadnie

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadziu o ile dobrze pamiętam to chciałaś Sally Holmes, prawda ?
Jest w tym linku http://www.border.nl/contents/nl/d775_R ... fabet.html
Do zamówienia zbiorowo u naszej Ewki Gloriadei.
Jest w tym linku http://www.border.nl/contents/nl/d775_R ... fabet.html
Do zamówienia zbiorowo u naszej Ewki Gloriadei.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Jadziu rano 15 stopni-szok.No i pada caly czas.
Za chwilkę będzie pusto w ogrodzie bo spalone słońcem rośliny teraz zgniją.Zostaną marcinki i trawy
Za chwilkę będzie pusto w ogrodzie bo spalone słońcem rośliny teraz zgniją.Zostaną marcinki i trawy

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka