Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

mamafrania pisze::;230 Za jeżówkami to i ja się chyba rozejrzę . Byłam dziś w pobliskiej szkółce w poszkiwaniu czegoś ciekawego.Nie dość ze nic nie znalazłam, to zastałam biedactwa w strasznej kondycji.Pani zaprasza z a 2 tygodnie na rozpoczęcie sezonu.Pojadę , zobaczę co tam mają, ale na byliny kwitnące nie mam co liczyć.Żurawki mają odmiany:żółtej, bordowej....posłuchałam i zwątpiłam czy znajdę zurawkę której nie mam....Ale wróciłam w znakomitym nastroju.Pani sądzi że skończyłam studia ogrodnicze :;230 bo z pasją opowiadam o żurawkach ;:173 i tyle o nich wiem ;:224 .Tak studiuję.Forum ogrodnicze :;230 :;230 :;230
Widzę ze kupujesz, to dobrze.Więcej roślinek, to mniej miejsca na chwasty ;:215 .Twój mężuś taki sam cierpliwy jak i mój :lol: .Jesteśmy bogate.Mamy skarb ;:167
Jeśli się nie mylę, to mam pięć odmian z czego cztery nowo nabyte, a jeszcze ta "stłamszona" od Sz. To byłoby sześć.
Muszę Cię namówić, cobyś kupiła inne odmiany, będziemy się mieniać. Moje to już spore sadzonki (jedna nawet z kwiatkiem), na przyszły rok powinny zakwitnąć już wszystkie. Ja kilka lat próbowałam kupić takie kwitnące, ale jakoś nie trafiałam, a i nie wiedziałam jakich nazw szukać. Szkoda tylko, że nasionek bylin u nas mało, bo można czasem czegoś ciekawego się dochować.
Wydawało mi się, że mało wiem i często się mylę (dziś znów pomyliłam Hibiscusy), ale jak rozmawiam z ludźmi, to też patrzą się na mnie z podziwem! Bo w ogóle wiem, że coś takiego istnieje ;:306
Ania! może by zorganizować dla Ciebie jakiś dyplom za żurawki na przykład. ;:333
Ja zaczynam studia chwastów... od praktyki na grządce. ;:223
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu ja na dyplomy nie zasługuję ;:130 Ale padnięta już jestem niesamowicie.Przyjedź do mojego małego ogródeczka teraz bo wypiękniał.Tak się wczułam w porządki że nawet scieżkę szczotką zamiatałam ;:306 ;:306 .Plecy mnie bolą , ale jak mi dobrze ;:215 :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale wspaniałe wypasione zakupy!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Ja też jestem szczęśliwa jak uda mi się coś zrobić. Człowiek ma taką satysfakcję. ;:215 Nie wódź mnie na pokuszenie :;230
Marysiu! Spełniłam moje marzenie, bo zawsze chciałam mieć tego typu kwiaty w ogródku. A zakup był w miarę przyzwoitej cenie, bo jak mam zapłacić za kuriera, to warto już coś niecoś dołożyć do koszyka ;:170
Będzie na wymianę i rewanż jak podrosną. ;:215
W zeszłym roku dostałam z FO tego kwiatka
Obrazek
który sprawia mi tyle radości! Dziękuję darczyńcy! ;:196 To był początek mojej mini kolekcji jeżówek. (mam teraz sześć odmian, wiec bardzo mini... :;230 )
Moim jedynym problemem jest to, że podobają mi się prawie wszystkie roślinki ;:223
W moich okolicach nie ma zbyt wielu szkółek ogrodniczych i mają mały asortyment przeważnie jakieś iglaki lub kwiaty jednoroczne itp. Wiele takich miejsc praktycznie nie ma własnej produkcji i tylko pośredniczy w sprzedaży.
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Renatko z tymi wypasionymi szkółkami to lepiej. Ja bym boso chodziła!! Jeżówki miałam, ale gdzieś je zgubiłam. Pewnie poszły razem z wykopanym ligustrem. Kawalątek pysznogłówki się ostał i kwitł 1 kwiatkiem. Na początku przygody z FO kupowałam wszystko jak leci. Teraz już mnie to opadło. Mam za mały ogródek. Wielkie rośliny poszły w dobre ręce i piękne miejsca. Teraz wysadzam pod dom. A w ogródku luźniej się robi.
Zdrówka Ci życzę!! ;:167
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu brak szkółek to nie problem ;:306 w dobie internetu. Mnie cały czas zalewają oferty z miejsc, gdzie kupowałam, a ja twardo ;:185 .
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu! Ja jestem ciągle na etapie ,,szukania pomysłu na ogród", ale jakoś wolno mi z tym wychodzi, bo wiecznie czasu i kasy (o zdrowiu nie wspomnę) mało. ;:131 Pysznogłówkę dostałam w tym roku, a drugą dokupiłam na ryneczku, ale nie wiem czy przeżyje, bo cóś ją zaatakowało. ;:131
Aniu! Z internetem to mam ten problem, że ,,ze względu na koszty przesyłki " jakoś tak nie potrafię zamówić mało. ;:170 Do szkółki pojechałabym raz na jakiś czas i kupiła ,,co potrza" , a tak zamawiam... a nie widzę dokładnie co.
Z ostatnich zakupów jestem jednak zadowolona, bo jeśli odmiany się sprawdzą to były bardzo udane. Sadzonki ładne i zdrowe, super zapakowane! Mogę polecić. Gdybym kupowała w szkółce (jak ostatnio u Sz.) pewnie byłyby większe, ale inny wybór.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Renatko, ja też z tych poszukujących wciąż pomysłu na ogród :D Masz świetny podpis mówiący o nowej nadziei :lol: , to bardzo dobre podsumowanie również mojego sposobu "robienia" działki. A zakupy świetne! ;:138 . Pokażesz kolekcję jeżówek?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu! Tyle, że u mnie to już troszkę trwa i trzeba by jakoś się ogarnąć :;230
Co do kolekcji, to jeszcze nie ma co pokazywać :;230 , bo tylko dwie są kwitnące. Nabytki z tego tygodnia to młode sadzonki (choć jedna ma już pąka).
Jak znam siebie, to na dniach zrobię nowe zakupy (tyle że po 10 czyli wypłacie, bo jestem totalnie bez kasy) jeżówkowe, bo jestem na nie chora! ;:209
Ofert troszkę jest, ale wszystko dość drogie. ;:131
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te fioletowe jeżówki, które pokazałaś rozsiewają się same i na wiosnę na pewno będziesz miała małe jeżówki. Doskonale zachowują cechy odmianowe, bo to chyba taka jeżówka protoplasta innych odmian.
W takim razie czekam na zdjęcia pozostałych ;:65 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja właśnie u Ciebie byłam i fale podziwiałam :;230
Co do jeżówek, to jak znam siebie będę kombinacje alpejskie robić, żeby krzyżować odmiany! :;230
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja czekam z jeżówkami do za rok...jeśli będą ogródki działkowe chcę mieć dużo żurawek i jeżówek...może jeszcze troche host...jeśli będą ogródki...
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania! Trzymam kciuki! ;:215 I podzielę się z Tobą tym co mam! ;:196
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Reniu ;:196
Ja się martwię o Twoje zdrówko Ty o mnie. Widzę, że działasz. :D
Ja też robię zmiany na działkach, na wsi więcej odpoczywam.
Odwykłam trochę od kompa z uwagi na inne zajęcia. Jest ok. ;:215
Tylko grzyby się pojawiają i też pochłoną czasu.
Do Wszystkich zaglądam bezszelestnie. Nadrobię niedługo.
Z przerobionej aronii wyszło 50 litrów soku. :D
Jeżówki cudne, też je wprowadziłam do siebie. Trzymaj się, jeszcze raz ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko! ;:196 Dzięki, że się odezwałaś. Podejrzewałam właśnie, że jesteś zajęta (choćby odpoczynkiem ;:333 ), ale teraz mogę być spokojna. ;:196
Ja już pierwszego grzyba znalazłam, ale był jeden jedyny maleńki Koźlaczek. Nastawiłam się na suszenie, bo ta metoda najlepiej mi się sprawdziła do przechowywania
Aronia niestety jeszcze mi nie owocuje, bo oba krzaczki młode.
Jeżówka to śliczny kwiatek i chciałabym mieć ich jak najwięcej, ale budżet ograniczony mocno (ostatnie zakupy, to i tak było szaleństwo :;230 ). Jak podrosną będzie na wymianę i rewanże za wcześniejsze prezenty! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”