Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Marzenko białej trzykrotki sam nie posiadam ;:185 ale ma takie same kolory, jak te Twoje ;:108
A i powodzenia w konkursie :uszy
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalie kwitną coraz piękniejsze. Co co, że za ciasno, ale dadzą sobie radę.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzko, bardzo ładne te dalie, ciekawa jestem widoku całego kwitnącego daliowiska, to już niedługo :tan
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Witam w poniedziałek :wit . Miłych gości tłumy, a gospodyni nie bylo. Szybciutko bukiet, usprawiedliwienie i odpowiedzi.

Obrazek

W sobotę odszczurzałam dom, jak zwykle, praca syzyfowa, ale trzeba. Pieliłam chwastowisko przy furtce wejściowej. Króliki miały wyżerkę, a ja względny porządek mam na ...?.... Wykopałam jednego orlika, innego dosadziłam. Roboty jeszcze multum tu mam, ale nie będę smęcić

Olku, witam Cię serdecznie, jesteś chyba u mnie pierwszy raz, prawda? Zaglądałam do Ciebie i podziwiałam idealne rabaty. Mnie daleko do wypielęgnowanego ogrodu :oops: . Nie ogarniam tego sama, więc zapuszczony jest czasem totalnie. W ten weekend wykosiliśmy co nieco, ale jeszcze nie całość. 3600m2 zwykłą kosiarką, nawet nie samobieżną to trochę trzeba się napocić :wink:
Kanny nie pędziłam. Wsadziłam pod koniec kwietnia do doniczki, ale i tak nie zdąrzyły się ukorzenić i na początku maja posżły do gruntu razem z daliami. Trochę się o nie trzęsłam o moajowe przymrozki, ale w tym roku był luksus wiosną. Tylko jedna jest taka wyrośnięta, inne się ociągają.

Gosiu, dziękuję w omieniu dalii. Będę je pewnie dzielić jesienią :wit

Ewa, miło mi, że podoba Ci się rabata daliowo-kannowa. Liczę na obfite kwitnienie, tylko teraz latam z wiadrami wody, bo tydzień suszy i więdną liście ;:131

Ewa/mewa muszę się temu przyjrzeć, bo gałęzi sami produkujemy trochę, to wyściółke bym miała swoją, a kora wiadomo kosztuje. Zaraz się odezwę na PW

Marzenko, czasami zwątpienie mnie dopada, ale jak się ogląda kwitnące rośliny, to jest motywacja do dalszego działania

Przemku, okazuje się, ze mam białą trzykrotkę. Zakwitła ostanio, ale się zdziwiłam . Jak będziesz chciał, to uszczknę jej dla Ciebie.
Jaki konkurs, nic nie wiem ;:oj

Miłeczko, nie dam rady teraz ich przesadzać, muszą dać sobie radę. Tylko teraz podlewać trzeba, bo szkoda tyle pracy, a i w porze kwitnienia muszę o nie zadbać szczególnie. Pewnie wszystkie odmiany masz, ale gdybyś coś wypatrzyła, to mów śmiało. No i poproszę o identyfikację jak coś poznasz

Irminko, zdjęcia będą, będą.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj była w moim miasteczku imreza plenerowa pt.: "I Festiwal Róż". Przedstawiam krótką relację:

Wejście
Obrazek

za plecami było jedzenie, po lewej stoisko z bylinami, na wprost jak widać róże, po prawej scena z łomoczącym zespołem i atrakcjami dla dzieci. Były też bryczki, ale my juz się na nie nie załapaliśmy.

Szczegóły
Obrazek
z tą szkółką umówiłam się na jesienne zakupy, mają fajne róże:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
to były zdjęcia niektórych

teraz takie tam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i pomysły na rabatki

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Szkoda ,że u nas nie ma tego typu imprez. Chętnie bym poszła.
Długą listę będziesz mieć na jesień ? :wink:
Bardzo mi się podoba to zestawienie
Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

I tak bez ani jednej doniczki wyjechałaś z tych targów? Portfela zapomniałaś, czy eM pilnował, żebyś nic nie kupiła? :)
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

O rajuśku ;:oj ale śliczności , mnie by nawet Gwardia Szwajcarska nie upilnowała ;:306
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I ja podobnie jak Pati nie mogę wyjść z totalnego osłupienia, że zadnej, nawet malutkiej, różyczki nie kupiłaś ;:oj Mnie by się to na pewno nie udało...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, NIC NIE KUPIŁAM. Nie wzięłam torebki z portfelem. Korzystałam z osobistego kierowcy, nie miałam nawet dokumentów przy sobie.
Na "Festiwalu" nie wydaliśmy ani złotówki :heja . Młody nie chciał na dmuchane zjeżdżalnie, ani karuzele czy inne. Wolał wbiegać i zbiegać z boków boiska szkolnego. Kiedyś były to trybuny z ławeczkami, teraz zbocze z trawą. M pilnował dziecka, a ja się swodobnie przechadzałam po stoiskach. Chyba nie warto pokazywać, ze jest się znawcą czegokolwiek, bo jak pytała o konkretne odmiany to ceny słyszałam ;:223 . Siostra była wcześniej i pytała o róże marki róża, dla niej ceny były po 5zł.
Czyli lepiej iść do szkółki, pokazać palcem na róże, które się chce, zagadać o "te jeżyny" i cena 5 a nie 15 czy 35zł.

Aniu, ta kompozycja fajna i ładna póki wszystko małe, tzn.berberysy. Chyba wiesz, ze berberysy wielkie potrafią rosnąć niecięte, a róże; zalezy jaka odmiana. Jednak chwała wystawcom, że wysilili się na takie gotowe rabatki

Obrazek
czy taką, idealna na nasze piaski
Obrazek

Pati, M cwany portlefa też nie wziął ze sobą, albo tak powiedział. Szedł przecież z dzieckiem gdzie są karuzele i takie tam.
Co powiesz na takie rabaty?
Obrazek

Obrazek

Ewa, wczoraj rano wzięłam się za robienie miejsca pod azaliowisko. Mam mocne postanowienie, że póki tego nie skończę, to nic nie kupuję. Udało się, choć lekko nie było, wierz mi.
pokazowy żywopłot
Obrazek

Obrazek

Aniu, czasem trzeba mocno trzymać portfel. Ja swojego w ogóle nie wzięłam, a M stratecznie udawał, że nic nie widzi zajęty pilnowaniem dziecka. Jakoś nie domyślił się, że coś mi się może podobać i coś chcę. Potem na lody zaprosił.

Obrazek

poza tym takie opisy w szkółce, która sprzedaż prowadziła jakoś od zakupów odciągały
Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Marzko, podziwiam, że masz tyle silnej woli. Ja jestem na takim etapie, że nawet 'okrywową' bym kupiła. Ale byłabym najszczęśliwsza, gdyby bliska mi osoba, wiedząc o mojej słabości i ukochaniu kwiatów, właśnie mi je kupiła, zamiast innych rzeczy, które mnie nigdy tak nie cieszą, jak potrafi najmniejszy 'badyl' :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ależ uczta dla oczu, Marzenko... i jak tu nie kochać róż?
Cieszę się, że tak mile spędziłaś czas... kiermasz wart odwiedzenia!
Pozdrawiam życząc miłego tygodnia,
A
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko, mój M kiedyś bardziej romantyczny był. Teraz mamy zapaść w portfelu i jakoś romantyzm zanika. Pomaga jednak w ogrodzie jak może. Ja zdzieram darń pod azaliowisko, a on buja się na chustawce i pilnuje dziecka :lol: . Pali mi wszystkie gromadzone kartony i wyrzuca worki po psim żarciu, w którym przywożę sobie krowieńca. Skrzynki do transportu roślinek też musze przed nim chować, bo łamie.
Jednym słowem szkodnik ogrodowy, ale łapki jak na krety nie zastawię ;:223 . Zrobił przecież pergolę i będzie robić następne :tan
Dla Mistrzyni bukietów, mam bukiet
Obrazek

Obrazek

Agnieszko, liczę, że ta impreza z roku na rok będzie bogatsza. Teraz to taka wystawa pionierska, organizowana po raz pierwszy. Dla takiej mieściny to i tak atrakcja.
Dla Ciebie też bukiet
Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Ale miła impreza ;:oj
Twarda sztuka z Ciebie, że umiałaś się powstrzymać od zakupów ;:108
Ale jak ja bym miała tyle azalii do posadzenia to tez bym podarowała sobie kolejne zakupy :lol: :wink:

Twoja lilia to jakiś unikat normalnie ;:oj :shock:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Marzenko podziwiam cię że nie skusiłaś się na zakupy ,rety takie śliczności , tyle tylko że na takich imprezach zawsze ceny zawyżone,lepiej jechać samemu do szkółki :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”