Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Witaj Tolinko rabatka przy ścieżce śliczna ,też zostały mi takie beleczki trawnika po szaleństwie sadzenia :;230 :;230 ,murek z pergolami super ,bo sama się zastanawiałam jak ten murek się wkomponuje ,efekt końcowy mnie mile zaskoczył :D .Takie pergole są mi też potrzebne ;:306 ,gdzie je kupiłaś Tolinko ? Wszystko świetnie się komponuje gratuluję . ;:7
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje kochane ;:4 dziękuje Wam za wpisy ;:196 jakie to miłe kiedy ktoś chwali ,zwłaszcza że pracy było przy tym sporo ;:131
Pergolki udały mi się i to zupełnie przypadkiem ;:173 najpierw był pomysł na róże,potem na murek a pergole były kupione na zapas no i tam się przydały ;:108 Kupiłam je Agnieszko na All..ro całkiem mądra cena jak za taki produkt ,tylko nóżki-kotwy stalowe do nich ,to już trochę wiekszy wydatek ,ale za to wygląda efektownie :uszy
Nad tymi nasadzeniami muszę pomysleć ;:209 mam trochę czasu bo planuję je na jesień teraz chyba tylko pomyślę o bukszpanach,bo sporo się ich pokazało.Byłam dzisiaj w O...I i chyba z pół godziny stałam przed regałem z różami ;:oj ,była kolekcja róż fioletowych Blue for You Raphosody in Blu, były Ascoty i jeszcze sporo innych ,ale zdrowy rozsądek wziął górę i wyszłam bez ani jednej róży!!! nawet tej najtańszej w balociku ;:173
Pięknie dzisiaj było ;:3 pogoda dopisała i moje clematiski już w ziemi teraz tylko będę huhać i dmuchać ,żeby mi pięknie zakwitły ;:65
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29

Post »

Witaj Tolinko, zwiedziłam Twoje urocze zakątki :) Śliczne rabaty - na pewno będzie wyglądało super :)
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Tolinko, czy kształt rabaty różanej przy ścieżce już ostateczny? Aż się prosi o poszerzenie.. :wink:
Grupowe nasadzenia róż dają niesamowity efekt. Gdybym zakładała różankę od nowa, sadziłabym po min. 3 róże z odmiany ;:108
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Żabko :wit zapraszam serdecznie ,rozgość się ,miejsca u mnie sporo.Dziękuje za pochwałę rabat :D
Dzisiejsze zdjęcia mojej wiosny ;:3

własnoręcznie wychodowane ;:224

Obrazek

tulipanki Giuseppe Verdi

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu :wit a gdzie tam ostateczny ;:306 widziałaś Ty kiedy jakąś rabatkę różaną ostateczną ? ;:oj no wydawała mi się coś taka chudaśna ;:219 ale chyba poczekam aż ruszą róże i inne dosadzone bylinki i wtedy zobaczę o co by ją poszerzyć :wink: miejsca sporo więc nic mnie nie ogranicza....no nie zupełnie ....M mnie ogranicza ;:306
Kasiu czytałam u Ciebie że polecasz sadzenie kilka sztuk z jednej odmiany i tak też zrobiłam przy ścieżce ;:108
Masz sporo pięknych róż, jakie Angielki poleciłabyś mi do takich grupowych nasadzeń?Miejsce słoneczne na otwartej przestrzeni.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jak patrzę na Twoją wiosnę to zaczynam się obawiać czy oby zdążę zobaczyć swoje tulipany i hiacynty,mam nadzieję jednak ,
że moje nie są takie wyrywne i trochę opóźnią swoje kwitnienie do mojego powrotu ;:219 :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko rozumie jak bardzo tęsknisz do swojego ogrodu ;:168 mnie nie było tylko dwa dni,a rano jeszcze w piżamie biegłam wąchać hiacynty i sprawdzać pączki na drzewach,listki na różach....uwielbiam wiosnę!! Ale przed nami cała późna wiosna i caaałe lato!! ;:138
;:196
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Dzięki za pocieszenie ;:196 .
Dobrej nocki ;:168
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny piękny dzień ;:3 aż nie chce się wierzyć że to dopiero pierwsze dni kwietnia ;:108
Miałam chwilkę czasu po południu i posiałam nasionka w warzywniku,cebulka i czosnek mają już niczego sobie pióropusze,a szczypiorek mam już dzisiaj do jajeczka na kolację :heja Niestety razem z ciepełkiem pojawiły się też muchy i inne owady przeszkadzające w przyjemności ogródkowania :twisted:

Zanim słonko zaszło udało mi się jeszcze kilka zdjęć

Wygląda na to że moja Glicka zakwitnie :tan

Obrazek

clematis jacqueline du pre albo Alpina jeszcze nie wiem ,który wspiął się na tuje :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Błękitny Anioł

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alchymist wychyla swoje gałązki do słonka,jeszcze trochę i przerośnie pienny modrzew i takie było zamierzenie ;:138

Obrazek

Dobrej nocki ;:19
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Piękną miałaś pogodę i wszystko ruszyło:)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Bratki samosiejki są powalajace ;:173 Mi też zaanektowały bruk! ;:306 Kędzierzawe tulipany - miodzio!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ja też bym tę rabatkę poszerzyła, ale z czasem, jak już róże nabiorą trochę masy :D
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ruszyło Annes ruszyło :tan coraz piękniej w ogrodzie ;:3 Zresztą wiosna ,to moja ulubiona pora roku ,ta zieleń !! I pierwsze ciepłe promienie słońca odbijające się w zroszonych deszczem młodych listkach ;:170
Miłeczko witaj w klubie :) toż mamy drogę bratkami usłaną i jak celebrytki stąpamy po kwiecistym dywanie ;:306 :;230
Aniu ;:215 też tak myślę ,poczekam i zobaczę jak to wszystko rośnie i jak się komponuje ,byc może coś trzeba będzie zmienić ,w sensie dosadzić :wink: a poza tym mam nadzieję ,że jak się różyce rozrosną to rabatka automatycznie sama się poszerzy ;:108
U nas dzisiaj słoneczko ;:3 ,choć wiaterek przypomina ,że to kwiecień.W ogrodzie po deszczu wszystko ruszyło z "kopyta ",wiekszość roślinek wypuściła już nowe pędy i pozieleniała ,drzewa nie straszą już gołymi badylami ....kwitną niezapominajki,bratki,fiołki ,tulipany,szafirki ,trawa buja zielenią gotowa do koszenia ;:224 z czego mój M wcale się nie cieszy ;:306 tak więc korzystając z tego pięknego słonka biegnę posadzić przylaszczki i wyplewić chwasty ,które rosną szybciej niż roślinki :evil:
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Tylko uważaj i się nie pomyl, ja posiałam jednoroczne, a później zapomniałam gdzie :oops: . Teraz nie wiem czy to chwast czy nie chwast i trochę intuicyjnie oczyszczam grunt.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”