Jagoda kamczacka cz. 2

Drzewa owocowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
goska_dob
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 sty 2012, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jagoda kamczacka cz. 2

Post »

Dziękuje Jurku ! Jadę w sobotę na działkę to zrobię porządek bo będą w końcu bez liści . Mam nadzieję że mają pędy rosnące pionowo , bo w lato nic nie było widać. W razie wątpliwości zrobię fotkę.
Pozdrawiam.
MrPomO
200p
200p
Od: 20 paź 2013, o 17:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu a mozesz zrobic zdjecia przed obcieciem krzaczkow i po ?
bardzo chetnie bym zobaczyl jak to zrobilas

pozd
Awatar użytkownika
goska_dob
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 sty 2012, o 22:58

Post »

Oczywiście zrobię , ale wątpię żeby to było fachowo. I będzie w końcu okazja żeby się zmusić do nauki wrzucania fotek na forum :oops: .
Pozdrawiam.
MrPomO
200p
200p

Post »

malo wazne czy fachowo :) jestem ciekawy wogole jak bedzie to wygladac po obcince
ja mam zamiar wsadzic ok 400 szt na wiosne i wlasnie mam problem czy po wsadzeniu je troszke obciac
na nowe sadzanki
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Proszę posiadaczy ,, Kariny '' o potwierdzenie lub zaprzeczenie :lol:wczesnej dojrzewalności/ co by bardzo pasowało :uszy
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

MrPomO pisze:malo wazne czy fachowo :) jestem ciekawy wogole jak bedzie to wygladac po obcince
ja mam zamiar wsadzic ok 400 szt na wiosne i wlasnie mam problem czy po wsadzeniu je troszke obciac
na nowe sadzanki
Przelicz,ilu masz ludzi do zbierania owoców. 400 krzaków to dwa miesiące roboczogodzin.
Musisz ich zatrudnić w krótkim czasie,zanim jagody osypią się na ziemię. Posadziłem kiedyś
100 krzewów, zebranie owoców na sprzedaż okazała się nierealna. Zostało mi ok.30 i dużo
do wykopywania,a to ciężka praca.
MrPomO
200p
200p

Post »

mirzan ja rozumiem ze to jest ciezka praca i kokosów na razie z tego nie bedzie ale trzeba cos robic w tym kierunku a nie narzekac,checi mam i to duze

co do zbierania to ja sie ustawiam na zbior mechaniczny wiadomo ze taka duza ilosc ciezko bedzie zerwac recznie
ustawiam sie na odmiany pozne czyli rebeke i rubena tylko nigdzie nie moge znalesc ktory jest zapylaczem :/
wie moze ktos w jakiej cenie byla w tym roku jagoda?

pozd
Daron
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 10 lis 2013, o 10:24

Post »

Podobnie jak Kolega wyżej ,tez chciałbym założyc bardziej profesjonalną plantację .Mam w związku z tym kilka pytań ? Moi Drodzy -czy orientujecie się jakie zainteresowanie jest tym owocem na rynku ? Jaka jest jego cena ? Czy uważacie że ten owoc ma perspektywy zaistnienia na większa skale ? I wreszcie- czy wiecie kto skupuje w lubelskim albo okolicy ?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje .Pozdrawiam ! ;:130
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie mam doświadczeń w sprzedaży jagody, ale z doświadczenia wiem, że ci których obdarowywałam kamczatkami podchodzili do nich jak "do jeża". Dyżurne pytanie jakie padało to czy aby na pewno są one jadalne.
Musi jeszcze trochę wody upłynąć w Wiśle zanim konsumenci się wyedukują.
;:233 Beata
Umysł jest jak spa­dochron. Nie działa, jeśli nie jest ot­warty Frank Zappa
Awatar użytkownika
seedkris
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2009, o 11:56

Post »

Może zbytu szukać nie dla klienta do zjedzenia na surowo a dla przemysłu spożywczego.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
MrPomO
200p
200p

Post »

Daron z tego co wiem to ludzie nie znaja tego owocu za bardzo nawet w szkolkach nie dostaniesz odpowiedzi na pytania bo sami nie wiedza :P każdy inaczej mowi mialem tak jak kupowalem sadzonki :P tyle wiedza co przeczytaja w necie :) co do ceny to nie wiem slyszalem tylko u mnie jak koles sprzedal jagode 1kg za 10 zl a ten dugi za 20zl :P ile jest w tym prawdy ciezko powiedziec.
a dokladnie to skad jestes ??? i ile msza zamiar posadzic sadzonek na pierwszy rzut ?

whitedame tez sie zgadzam z Toba ale mysle ze czlowiek uczy sie na bledach jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedzial bo nikt Ci nie powie co i jak

pozdrawiam
Daron
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Jestem z lubelskiego (ok.Piask Lubelskich) W tym roku udało mi się zakupić tylko 70 sadzonek trzech odmian :Wojtek ,Duet,Jolanta.Mam zamiar na razie założyć pół hektarową plantację ,a póżniej się zobaczy...
A Ty Kolego skąd jesteś ?
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

whitedame pisze:Nie mam doświadczeń w sprzedaży jagody, ale z doświadczenia wiem, że ci których obdarowywałam kamczatkami podchodzili do nich jak "do jeża". Dyżurne pytanie jakie padało to czy aby na pewno są one jadalne.
Musi jeszcze trochę wody upłynąć w Wiśle zanim konsumenci się wyedukują.

Ponieważ padła moda na borówkę wysoką. Ja sam osobiście jestem zwolennikiem kamczatki. Z wielu względów.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
MrPomO
200p
200p

Post »

Daron pisze:W tym roku udało mi się zakupić tylko 70 sadzonek trzech odmian :Wojtek ,Duet,Jolanta.Mam zamiar na razie założyć pół hektarową plantację ,a póżniej się zobaczy...
a w jakim rozstawie bedziesz sadzil ? ja myslalem w rzedzie tak ok 1m no moze dodam jeszcze te 30cm a na szerokosc to ponad 4m
Daron
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Tak właśnie i ja będę sadził .Zastanawiam się tylko ,czy nie zagęścić bardziej w rzędzie.
Zablokowany

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”