Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Ślicznie obsypany Alchymist. Zakupy imponujące - te malutkie iglaczki ... aa szkoda, że nie mieszkam gdzieś bliżej. Mnie rozłożyło gardło, a dzisiaj piękna pogoda ciepło i w końcu ;:3 .
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

łoł, ale wychodowałas sobie tego Alchymista ;:oj mam nadzieję, że mój po odchorowaniu przenosin tez w końcu zacznie przyrastać i będzie taki... za jakis czas...

Po tych deszczach roslinki dostały takich przyrostów, że są nie do poznania...
Nowa rabata zapowiada się świetnie ;:108 fajne iglaczki na nią kupiłaś.
Tez mam dosyc ciągłego pielenia... może zastosuję Twój patent...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Karuzela pogodowa- celnie to ujęłaś :!: U mnie przedwczoraj upał na przemian z dwoma burzami. Rośliny gotowały się w ziemi, a człowiek nic nie może poradzić :( Na szczęście od dwóch dni pochmurno ale bez deszczu więc dobrze się pracuje w ogrodzie. Mam nadzieję, że Tobie również przy tych ciężkich pracach? Działasz bardzo szybko. Pamiętam, w jakim ekspresowym tempie przerobiłaś skalniak ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Mariolu bardzo dziękuję Ci za miłe słowa ;:196

Maryniu bardzo szkoda Twojego Alchymista, ale faktycznie tyle masz pięknych róż innych kwiatów, że nie będzie się odczuwać jego braku..... Ja czasami tracę wenę do fotografowania..... ogródek niewielki, więc wszystko już pokazywałam i martwię się, że nudzę Was ciągle tymi samymi zakątkami...... :oops:

Muszu iglaczki bardzo lubię, dla mnie to szkielet i podstawa ogrodu i dopiero na ich tle sadzę kolorowe byliny. Tylko ta jedna rabata była w całkiem innym stylu, ale jednak nie pasowało mi i przerabiam 8-) :lol:

Justynko współczuję choróbska, teraz przy tych deszczach łatwo było się przeziębić. Mam nadzieję, że szybciutko się wykurujesz ;:196

Ewuniu Twój Alchymist na pewno pięknie się zbierze po przeprowadzce..... mój też był przesadzany, bo rósł w kiepskim miejscu. Wcale mu to nie zaszkodziło. Wiadomo, ze kolejny rok po przesadzeniu musiał odbudować się, bo przed przeprowadzką króciutko go obcięłam, ale szybciutko odbił :D
Do przerabiania rabaty zmotywowało mnie właśnie to ciągłe plewienie....... Wizualnie bardzo mi się podobała, był taki roślinny busz jaki bardzo lubię.....ale to zarastanie :roll: Teraz po 2 tygodniach deszczów, gdy nie bardzo można było cokolwiek zrobić ,miejscami wyrosło zielsko do kolan..... stwierdziłam, ze koniec z tym i przerabiam 8-) :lol: ..... u mnie takie decyzje to impuls..... wczoraj jeszcze nic nie zapowiada rewolucji, a dziś już ogród wywrócony do góry nogami.... no.... nie tylko z ogrodem tak mam .... jestem bardzo impulsywną istotą .... nie zawsze mi to na dobre wychodzi :;230

Jacku u mnie pogoda bardzo sprzyjająca pracom w ogródku. Ślicznie, cieplutko, ale nie ma ostrego słońca..... cóż z tego jeśli u mnie w parafii święto i jestem uziemiona z pracami w ogrodzie. Dopiero będę mogła podziałać jutro...... Troszkę mi to nie na rękę, bo roślinki wykopane i nie wyjdzie im to na zdrowie tak długo czekać na posadzenie..... a i gdybym dobrze popracowała dziś i jutro to może bym nawet skończyła 8-) :lol: Wiesz ja jak coś zacznę to lubię to szybciutko zrobić..... jestem taka ,,w gorącej wodzie kąpana,, :wink: :lol: Oby tylko efekt był zadawalający....
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga ten Alchymist przyprawi mnie mo ból głowy a to dlatego,że uległam koleżance i go dostała ode mnie.Teraz mam-patrzę na Twój i wzdycham.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agnieszko, no ja myślałam, że ty już nie masz miejsca na nowe nabytki, a tutaj patrzę, kolejne zakupy. I to iglaczki, które jednak trochę tego miejsca zajmują. No, no, podejrzewam, że w weekend odbędzie się u ciebie znane nam wszystkim upychanie i chodzenie z doniczką po całym ogrodzie. :;230
Róża Alchymist cudowna. Tak narzekamy na te deszcze, ale różom służy to nadzwyczajnie. Moje pnące, które nie kwitły od paru lat i były już przeznaczone do eliminacji, w tym roku obsypane są pąkami. Co tam deszcze, ważne że będziemy mieć cudne kwitnienia różane. Życzę ci jednak słonecznego weekendu, bo masz co sadzić, kochana. ;:196
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś , dzięki za zdjęcia rabatki i zakupów ;:180 . Na efekty nie trzeba będzie długo czekać , już w przyszłym roku będzie się czym zachwycać . Będzie pięknie ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Alchymist cudowny - dziś u wielu osób był dzień pierwszego kwitnienia różyczek :)

Aguś, zakupy przednie! Już widzę jaką piękną, ale przede wszystkim elegancką rabatę stworzysz... czekam niecierpliwie na końcowy rezultat!
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aguś,róża urokliwa i kolorem i wielkością ,dawno nie widziałam takiej pięknej róży,widzę że układasz rośliny jak ja ,to jakby samo komponuje się na ziemi,
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja Alchymistem jestem zachwycona, to jedna z moich ukochanych róż..... szkoda tylko, że taka kapryśnica i kwitnie na starych pędach. Wtedy po ostrej zimie możemy nie mieć kwiatuszków. Ale tak jak w tym roku wynagradza wszystkie dąsy 8-) :lol:

Wandziu miałaś rację, kompletnie nie mam miejsca :lol: Ja teraz po prostu całkowicie przerabiam dużą rabatę bylinową :D Wydałam 2 pełne taczki drobnych bylinek, większość płożniaczków i będę sadziła jako podstawę płożące i miniaturowe iglaczki a pomiędzy nimi byliny i wszystko będzie wysypane korą....... Skłoniło mnie do tego ciągłe plewienie :roll: ledwie doszłam do końca rabaty już musiałam wracać, wkradło mi się tam ( szczególnie w płożniaki) takie zielsko, którego korzeni nie mogłam usunąć i ciągle wyłaziło :roll: Mam nadzieję, ze po przeróbce będzie lepiej :D

Eluniu dziękuję, że jesteś dobrej myśli co do mojej rabatki ;:196 Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz :D

Aguniu
oj tak..... różyczki zaczynają królowanie w ogródkach :D
Mam nadzieję, że rabatka faktycznie wyjdzie ciekawa.... i troszkę łatwiejsza w utrzymaniu porządku niż poprzednia :roll: :lol: Dziękuję za wiarę w rezultat ;:196
Ja Ciebie również bardzo pozdrawiam ;:167

Martusiu .... no nie potrafię planować na kartce.... a nawet jeśli mi się to przypadkiem zdarzy to nigdy nie trzymam się planu..... zawsze przy komponowaniu roślin ,, jak mi w duszy gra,, 8-) :lol:

Zakwitają kolejne clematisy :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

.... i różyczki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ależ takie zdjęcia cieszą ;:167 ;:167
Pozdrawiam. Ewa
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko a wiesz jak się nazywa ta cudna róża na pierwszych dwóch zdjęciach? (bo na obu chyba jest ta sama ;:24 )
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Przeróbki przeróbkami - wszyscy je robimy na rabatach. U Ciebie jednak to wygląda na solidną rewolucję ;:oj Zakupy szalone. Ciekawa jestem efektu. A tak na marginesie również podziwiam Twój zapał i tempo prac.
Nie mogę sobie odpuścić by nie pochwalić Alchymista - rewelacja! To była stosunkowo ciepła zima i chyba dlatego możemy liczyć na bujne kwitnienie róż.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ogrody są już tak kolorowe i piękne, ze aż nie chce się wchodzić do domu :D

Aniu tak to ta sama różyczka, ale nie mam pojęcia jak sie nazywa, kupiłam ją u Bogdana na Allegro jako parkową..... ale kolor ma naprawdę bajeczny :D

Eluś faktycznie zmiany są poważne.... z rabatki zostało wykopane wszystko, poza różami, wielką hostą i kilkoma liliowcami. 2 taczki pełne roślin poszły do sąsiadek, a część roślinek, które zostały, będą posadzone w innych aranżacjach jako dopełnienie niewielkich iglaczków, które zostaną podstawą i szkieletem rabaty :D Dziś cały dzień pracowałam przy rabatce, wróciłam jak już się ściemniło.....jestem szczęśliwa, bo zrobiłam ogrom pracy :tan Wykopałam pozostałe roślinki, posadziłam wszystkie iglaczki i sporo bylin, które mają im towarzyszyć..... myślę, ze jeszcze jeden dzień pracy i rabata będzie zakończona :D
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Aguś...jak się nazywa ten biały powojnik może wiesz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”