Haniu masz spora kolekcję roślin.
Jak dajesz sobie radę z ich utrzymaniem ?
Kiedy przychodzi sezon ogrodowy na opiekę nad roślinami domowymi pozostaje mało czasu.
Dlatego sama raczej mam ograniczoną ich ilość. A do tego, gdzie Ty to wszystko mieścisz ?
Już kilka razy miałam koleusy, ale zawsze mi marniały - usychały mimo podlewania. Wydają się trudne do utrzymania w domu. Jak o nie dbać, by ładnie rosły?
Często tak bywa,że padają,zwłaszcza zimą.Jest to najtrudniejszy okres dla roślin.Trzeba zadbać o wilgotne powietrze,zraszanie,podlewać ostrożnie,żeby nie zalać,raczej umiarkowanie.Uważać na otwarte okna zimą,bo można przemrozić,no a w sezonie na zewnątrz i nawozić.
Witaj, Haniu Trafiłam doCiebie, bo też kocham koleusy i także przechowuję je przez zimę w mieszkaniu. Jesienią robię nowe sadzonki i one sobie powoli rosną.Nie trzęsę się nad nimi, opiekuję się tak samo jak innymi doniczkowymi i to im wystarcza.
Cieszę się, że jest jeszcze Ktoś, kto lubi te roślinki .
Powodzenia w uprawie, Haniu.
Witaj Haniu, wpadłam z rewizytą i zachwyciła mnie Twoja kolekcja koleusów. Piękne!!! Podoba mi się również trzykrotka z różowymi przyrostami i pelargonia o biało obrzeżonych liściach. Pozdrawiam i będę często zaglądać!
Witaj.. wspaniałą masz kolekcję koleusów..miałam i ja swego czasu ich kilka odmian w ogrodzie..ale zmarły biedaki..i teraz tylko czasem coś dokupię..traktuję jak jednoroczne..Kolorowy i śliczny masz jesienny ogród dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam;)