hanka101,
M-alinka,
Alenka,
welkam - dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego skalniaka. Sama jestem ciekawa, co z niego będzie, trochę poczytam o tych roślinach, bo do tej pory byłam na nie zupełnie obojętna. Czy Wy też tak macie, że z czasem zaczynacie interesować się roślinami, na które wcześniej nie zwracaliście uwagi? Halinko - ten różowy rozchodnik, który masz u Siebie był dziś na rynku po 3 zł

Fajnie wiedzieć, że takie rośliny też są w sprzedaży

Bratka rzeczywiście można uprawiać, jako roślinę jednoroczną, jeśli się posieje odpowiednio wcześniej (styczeń, luty). Ja zamierzam je zimować w moich cudnych pudłach styropianowych lub w zimnym pokoju.
ANNA206 - słuszna uwaga

, muszę doliczyć rośliny ze skalniaka do mojej kolekcji. Ale chyba do domowej kolekcji, bo skalniak będzie w mieszkaniu. Bo ja w mieszkaniu mam jeszcze ze 20 innych roślin...

Nadal czekam, co wyrośnie z tej niby-dimorfoteki. Obawiam się, że to niestety jest chwast

ma takie badziewiaste pozostałości po żółtych kwiatkach, kwitły jak byłam na urlopie, więc nawet nie wiem, jak wyglądają. Dam znać, jak się sprawa wyjaśni.
stefanku - czekamy na wątek o balkoniku. Dawno Cię nie było. Jakieś storczykowe nowości się szykują u Ciebie?
Moniczko - dziękuję w imieniu begonii

, mam nadzieję, że zaraz będzie więcej pączków i wszystkie będą takie udane
Paulii - dziękuję Kochana

, pokaż koniecznie zdjęcie hibiskusa, jak otworzy pąki
Ponieważ dziś poniedziałek, przesyłam Wam moc serdeczności i kilka aktualnych kolorów z mojego balkonu
Niecierpek balsamina i pelargonia angielska

Nakoksowany amerykańskimi hormonami klonik i jego krzyżówka - w zeszłym roku nie miałam takich kolorów
Miłego dnia