Maska Dziękuję. Ale zleciało , i jak się wszystko pozmieniało.
Rewi Dziękuję. Leci jak nie wiem. Pamiętam ten mój pierwszy ogródek - kilka kwiatków wzdłuż posadzone i posiane jak warzywa. z roku na rok więcej i tak powstaje.
zuzanna2418 Ale mi smaka narobiłaś.
Duchota niemiłosierna. Tylko siedzieć w domu i lody jeść.
Krystian, a ja przybiegłam z rewizytą i trafiłam na trzynastą stronę (to tak na szczęście! ) i w dodatku na Twoja rocznicę! Niech Ci wszystko rośnie i kwitnie na potęgę, Ogrodniku!
Krystianie!...z przyjemnością bywam w Twoim ogrodzie ,oglądam dokonania pasjonata i podziwiam
Rocznicę na F...już zaliczyłeś, zatem kolejnych udanych prac kwiatowo-rabatkowo- ogrodowych...
Zdjęcie ze złocieniami , a w tle łubiny i naparstnice ...urzekły mnie...
Lubię takie sielskie, naturalistyczne klimaty...a każdy kwiatek ma dla mnie swoją wartość i urok. Cenię je wszystkie...
pozdrawiam serdecznie
bwoj54 Dziękuję Ci Bogusiu za miłe słowa i życzenia. "każdy kwiatek ma dla mnie swoją wartość i urok..." dla mnie również. Nawet ten najmniejszy , polny. Miłego wieczoru.
Rozpoznajecie może tą roślinkę? Rośnie już drugi rok, ma tylko jeden pęd.
.Znalazłam Cię .
Taka roslinka rośnie u mnie na polu .Co nie znaczy że to chwast.Trzy lata temu, w tym miejscu, nie wiem zkąd wyrósł mi piękny aster marcinek.To chyba ptaszki mi sieją .Ciekawe co to ...
Kriss i ja przydreptałam z rewizytą...przeczytałam wszystko jestem pełna podziwu dla
Twojego zainteresowania roślinami... oby więcej było takich jak Ty...
...len miałam z sadzonek i siałam ...a na drugi rok znikał...nie służyła mu chyba ziemia tak jak i floksom... moje naparstnice w tym roku też się zbuntowały ...tylko jedna raczyła pokazać się...
asiula Ona jest z domu z doniczki to wcześniejsza.
mamafrania Faktycznie! Przecież podobną (albo i tą samą) przywiozłem z pól ale mi padła. Możliwe. Mojej sąsiadce narosło mnóstwo dzwonka skupionego nie wiadomo skąd. Szkoda, że mi się tak nie sieje.
lora Witam serdecznie. Dziękuję za miłe słowa. Jeśli siany to się nie dziwie, że znikał. A czy wysiałaś z niego nasionka później jak miał? A z sadzonek to nie wiem, nie miałem. A może będą na drugi rok?
Rozkwitł pierwszy onętek. Ale strasznie mały! W tamtym roku były 2 albo nawet 3 razy większe.
Goździk z tegorocznego siewu
Zobaczcie, naparstnice zaczęły mi usychać. I nie to , że przekwitają tylko po prostu usychają.
Rozkwitły targowe goździki, mało zachwycające. Czekamy na resztę (własnych)
Czekam na nawłoć
Witaj Krystianie Pięknie Ci wszystko kwitnie
Jakie duże masz lilie - czy to drzewkowe ???
Roślinkę o którą pytasz która kwitnie na różowo - to Krwawnica Pospolita , jest śliczna
Pozdrawiam i życzę powodzenia