Mój skromny ogrodzik cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój skromny ogrodzik cz.3

Post »

U mnie z nimi w tym roku słabo , ale postaram się w nie zaopatrzyć. :wink:
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Przemku
Moja pinebery już kwitnie, a rozłogi na razie obcinaj, aż skończą owocować
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Krystianie u mnie się strasznie rozmnażają i sąsiadka jak była u mojej mamy na kawie sobie już zamówiła sadzonki
Witaj Ewuniu :wit moja ma już dość spore owoce i czekam aż zacznie owocować ;:108 ja nie mam raczej w tym roku obcinać odrostów. W tym roku chcę tylko spróbować kilka owoców, a na następne lata będę to robił, co u normalnych (czerwonych) truskawek. Niech się teraz dobrze rozmnożą i na następny rok niech będzie więcej owoców ;:108 dziękuję za rade ;:196 , ale czy nie myślisz, ze na pierwszy rok lepiej mieć je na większe rozmnożenie, a dopiero później do ciast, soków i innych przetworów?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

To jesteś szczęściarz, że już masz owoce, :tan
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku jeśli zależy nam na pozyskaniu jak największej ilości sadzonek to faktycznie szkoda obcinać. Dokarmiać i ciachać odpowiedniej wielkości wtedy wyprodukuje następne.
Moje to stara odmiana ale sprawdzona i przepyszna czyli Senga Sengana i do tego aby mieć truskawki do mrozów mam druga odmianę, która owocuje prawie jednocześnie z Sengą, potem przerwa i już w połowie sierpnia następne owoce az do mrozów.
czasami tym krzaczkom truskawkowym obcinam pędy kwiatowe aby teraz nie kwitły bo wystarczają mi pozostałe wtedy w późniejszym terminie dużo obfitsze zbiory.
Oregano variegata to tak dla chciejstwa ??? bo typowy smak i najwyższe wysycenie składników ma to zwykłe oregano i na nim bazuje w kuchni i w miksturach.
Mam tez odmianę cytrynową.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A u mnie kwitną pięknie ale wszystkie niebieskie, a wydaje mi się, że miałam też żółte i inne ;:108
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Przemku-Irysy bardzo ładne ;:333
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit dzisiaj zaczął padać deszcz i jestem z tego zadowolony i w dodatku kupiłem sobie dziś po przecenie za 4 zł szałwię :tan dzień bardzo udany i już koniec z lataniem z konewką po ogrodzie, aby nowe rośliny zasilić wodą ;:3

Ewuniu kwitną dość obficie, ale żeby w tym roku pozyskać dobre owoce i więcej sadzonek porozsadzałem je osobno, ale za rok już będę sadził je normalnie, czyli po 3 i bee zadowolony :D Niech tylko spróbuje jak smakują. Lubię i ananasy i truskawki a połączenie jest dobrze, ciekawe czy będą miały taki sam smak ;:108
Krysiu prawda w tym roku zależy mi przynajmniej na 3 owockach do spróbowania. Podczas pobierania próbek gleb dodałem też jedną z miejsca, gdzie rosną truskawki, aby sprawdzić co im brakuję i na następny dzień, kiedy dostałem wyniki kupiłem nawozy z tymi składnikami ;:108 dodatkowo zamierzam je raz zasilić gnojówką z pokrzyw, aby przyspieszyć rozwój nowych sadzonek ;:108 Czerwonych truskawek nie pamiętam, ale mam takie zwykłego rozmiaru bardzo słodkie i takie olbrzymie prawie bez smaku ;:108 fajnie mieć owoce w sierpniu. ja mam wtedy tylko mrożone w koktajlu, albo w słoikach ;:108
Oregano Variegata to nie jest moje chciejstwo ;:185 chcę po prostu odnowić swoją kolekcję ziół, a miałem też to oregano ;:108 wiem, że ma taki sam smak, ale za to ma właściwości dekoracyjne ;:108 a odmiana cytrusowa jest dobra? tego jeszcze nigdy nie miałem. Jedyne zioło odmiany cytrynowej, to bazylia która służyła jako ozdoba ;:108
Iwonko ja gdzieś miałem różowe, al;e w tym roku go nie widać. może go coś podżarło i zaginął :(
Gosiu Dziękuję bardzo ;:196 kolekcja skromna, ale za to kępy irysów bardzo wielkie ;:108
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

A ten rabarbar to nie jest gunnera może? :wink: :;230
Irysy mnie zachwycają, najbardziej ten w kolorze lila ;:224 Każdy ma swoje ulubione kształty kwiatów, ja rózne lubię, ale kwiaty bogini Iris to jest jednak COŚ :heja
Bea
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Przemku i ładnie wygląda jak są duże kępy irysów u mnie też nieśmiało
zaczynają ,ale za duże deszcze a irysy nie lubią za dużo wilgoci.
Wydaje mi się że po tej zimie trochę irysów wypadło albo wygniło
zdarzyło mi się wyrzucić kilka z ogniłymi korzonkami ;:131
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Przemek ty już następną część lecisz, podziwiam cię chłopie:D

Irysy wspaniale ci kwitną no i gratuluję nowego zakupu :D Ja ostatnio kupiłam szałwię ananasową i i tak nie mam gdzie jej podziać chyba trafi w inne łapki.
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Ja bym się tak nie cieszył z tego deszczu, u mnie leje chyba z tydzień. ;:219
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko nie, nie gunnera ma inne liście ;:108 a o smaku już nie mówię ;:306 Dziękuję ;:196 irysy również lubię. Szkoda, ze mam tak mało kolorów :( prawda ;:108 co to za ogrodnik bez jakiegokolwiek koloru irysów?
Stasiu :wit im większa kępa, tym piękniej to wygląda ;:108 u mnie aż takiej wilgoci nie ma, więc jak kilka wykopywałem, to żadna nie była nawet nadgniła ;:108 szkoda, że mi jeden kolor zaginął, a w tamtym roku tak pięknie kwitł 8-)
Saro to wszystko dzięki Wam ;:173 miło mi ;:196
Dziękuje ;:196 hm... a ma ona smak ananasa? czy tylko zapach? ja mam pełno miejsca, wiec mogę sadzić co i gdzie chcę ;:108 już widziałem dopiero na twoim wątku z ofertami ów szałwie, ale mnie na nią nie stać :(
Krystianie u mnie nie padało już chyba z miesiąc, a od nocy zaczęło padać, wiec taki deszczyk jest zbawienny ;:108
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Będę robiła z niej mniejsze sadzonki na pewno za mniejszą kwotę:D
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Przemku mam nadzieję że szałwię którą kupiłeś ta ta o którą Ci chodziło.Piękne masz irysy ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”