Mój kawałek raju...cz.3
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju...cz.3
Marto serduszkę kupowałam dwa razy i za drugim było to co trzeba, te kolorowe liście to stopowiec 'Spotty Dotty' kwitnie na czerwono-malinowo ale jest jeszcze za młody, może za rok pokaże kwiaty 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaki piękny gąszcz
Narosło Ci pięknego
Okropnie mi przykro, że niektóre rośliny nie chcą się przyjąć, zawsze to wielkie zmartwienie.
Przyglądałam się dłuższy czas zdjęciu i kombinowałam, co to-liście jakby piwoniowe, a pączki czosnkowe
Podpis mi wyjaśnił, że to piwonia drzewiasta. Nie mam takiej, a gdybym kupiła wcześniej, może już by rosła 

Przyglądałam się dłuższy czas zdjęciu i kombinowałam, co to-liście jakby piwoniowe, a pączki czosnkowe

- mar33
Ewuś pokusiłam się i policzyłam jej pąki ma ich 60 sztuk 

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudowne rośliny u Ciebie można pooglądać i wcale nie trzeba ogrodów botanicznych zwiedzać.
Wnusia urocza jak mały elf wśród kwiatów gra na fleciku i wdzięcznych ma słuchaczy.
Wnusia urocza jak mały elf wśród kwiatów gra na fleciku i wdzięcznych ma słuchaczy.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Same rarytasy widzę Marysiu.....
Jadzia mi pisała o Asfodelusie / nawet nie wiedziałam co to jest /......teraz obejrzę go u Ciebie.
Sporo roślin u mnie nie rośnie, chociażby sasanki, posadzone rosna do zimy a potem.....żegnajcie......
Próbowałam tyle razy, zmieniałam ziemię i nic......klapa.....
Już wiem, że rośliny lubiące suche podłoże zimą nie dla mojej gliny.
I choćbym mieszała z piaskiem, kompostem i żwirkiem, to i tak nie będą rosły.
Poza tym rośliny nie lubiące miejskich smrodków też nie dla mnie.
No cóż......nie można mieć wszystkiego.
Cieszę się, że miałaś szczęście do jaśminu.
jak się uda to pięknie kwitnie i cudnie pachnie.
Flecistka urocza i jak widać lubi wygrywać melodie nie tylko psiakom.....

Jadzia mi pisała o Asfodelusie / nawet nie wiedziałam co to jest /......teraz obejrzę go u Ciebie.
Sporo roślin u mnie nie rośnie, chociażby sasanki, posadzone rosna do zimy a potem.....żegnajcie......

Próbowałam tyle razy, zmieniałam ziemię i nic......klapa.....

Już wiem, że rośliny lubiące suche podłoże zimą nie dla mojej gliny.
I choćbym mieszała z piaskiem, kompostem i żwirkiem, to i tak nie będą rosły.
Poza tym rośliny nie lubiące miejskich smrodków też nie dla mnie.
No cóż......nie można mieć wszystkiego.

Cieszę się, że miałaś szczęście do jaśminu.

Flecistka urocza i jak widać lubi wygrywać melodie nie tylko psiakom.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu, wiem, ze Ty tworzysz swój ogród od lat osiemdziesiątych, jak dom kupiłaś. Mam więc sporo czasu przed sobą zanim stworzę taką kolekcję
Wszystkie rośliny są piękne u CIebie a rabatki takie wypielęgnowane. Mnie aż wstyd pokazywać co niektóre.
Piękna rusałka grała Ci w ogrodzie
Mam taką prośbę, zajrzyj do mnie. Przywiozłam siewki czegoś i nie wiem co to, ale może nabyłam skarb
?

Wszystkie rośliny są piękne u CIebie a rabatki takie wypielęgnowane. Mnie aż wstyd pokazywać co niektóre.
Piękna rusałka grała Ci w ogrodzie

Mam taką prośbę, zajrzyj do mnie. Przywiozłam siewki czegoś i nie wiem co to, ale może nabyłam skarb

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu nie mogę uwierzyc, że ładne sadzonki i padły. Dzisiaj zdobyłam numer telefonu do P.Sz bo nadal czekam do tego będę się stresować czy przeżyją u mnie warunki surowe na działce.
Piękna Rusałeczka w Twoim ogrodzie temat na obraz
Piękna Rusałeczka w Twoim ogrodzie temat na obraz

- mar33
Lidziu staram się aby zaspokoić swoje zachcianki i stworzyć dla siebie coś w rodzaju oazy zieleni i może mi się chociaż troszeczkę udało, jestem szczęśliwa w tym swoim królestwie roślin
Grażynko u mnie z sasankami jest tak samo mam 2 sztuki które rosną KILKA LAT I CIĄGLE DOSADZAM NOWE, KTÓRE PO JEDNYM SEZONIE PADAJĄ, jeśli tegoroczne padną nie sadzę więcej
Asfodelus zachowuje się jak złotnica i kwiatuszki podobne, nawet nazwy łacińskie podobne
kochamy Grażynko te roślinki, które i nas w ogrodzie zachwycają swoją obecnością i pięknym kwitnieniem
lepiej wydać pieniążki na to co przetrwa i będzie cieszyć nasze oczy i duszę
Marzenko jesteś młoda i pełna zapału, też miałam sterty pokrzyw, perzu, podagrycznika, las siewek jesionów i klonów, leszczyny i powoli w ciągu roku to wykarczowałam, ziemię przesiewałam aby pozbyć się korzeni chwastów i wiosną zakładałam ogród i zakładam do tej pory, to moja odskocznia od trosk
Ewo niestety dzisiaj jeszcze prubowałam i dalej mam nadzieję, że hostę uratuję
trudno to nasze ryzyko albo zima załatwi albo co innego
mam nadzieję, że Twoje czekanie się opłaci
Teraz zapraszam na krótki spacerek
kopytnik długopłatkowy
kielichowiec wonny
'TAZETTE'
bobrek trójlistny
zapach bzu roznosi się po całym ogrodzie

Grażynko u mnie z sasankami jest tak samo mam 2 sztuki które rosną KILKA LAT I CIĄGLE DOSADZAM NOWE, KTÓRE PO JEDNYM SEZONIE PADAJĄ, jeśli tegoroczne padną nie sadzę więcej

Asfodelus zachowuje się jak złotnica i kwiatuszki podobne, nawet nazwy łacińskie podobne

kochamy Grażynko te roślinki, które i nas w ogrodzie zachwycają swoją obecnością i pięknym kwitnieniem

Marzenko jesteś młoda i pełna zapału, też miałam sterty pokrzyw, perzu, podagrycznika, las siewek jesionów i klonów, leszczyny i powoli w ciągu roku to wykarczowałam, ziemię przesiewałam aby pozbyć się korzeni chwastów i wiosną zakładałam ogród i zakładam do tej pory, to moja odskocznia od trosk

Ewo niestety dzisiaj jeszcze prubowałam i dalej mam nadzieję, że hostę uratuję

Teraz zapraszam na krótki spacerek

kopytnik długopłatkowy

kielichowiec wonny

'TAZETTE'

bobrek trójlistny

zapach bzu roznosi się po całym ogrodzie

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu dzisiaj w ogrodzie stwierdziłam, że strasznie dawno u Ciebie nie byłam, ale oczywiście po przyjściu do domu zmęczenie wzięło górę i błądzę po FO wg powiadomień jak co dzień. Nie wiem kto sprawił, że nie byłam powiadamiana ale tak się czasem zdarza i nie wiem dlaczego. Powiem tylko przepraszam i obiecuję poprawę
Roślinki obejrzałam zachwycające - masz tą kolekcję i wszystko cudnie kwitnie mnie wychodzi arisaema i ta od Ciebie i od Renatki
Dziękuję że Ty przynajmniej u mnie bywasz 

Roślinki obejrzałam zachwycające - masz tą kolekcję i wszystko cudnie kwitnie mnie wychodzi arisaema i ta od Ciebie i od Renatki

- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Marysieńko ogromne brawa za zgromadzenie takiej różnorodnej zieleninki w ogrodzie
Piękny ogród z którego nie chce się wychodzić,można spacerować bez końca

Piękny ogród z którego nie chce się wychodzić,można spacerować bez końca

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,witaj w niedzielne przedpołudnie,muszę ci powiedzieć,że nazbierałaś dużo różnych rarytasów gdyby rozrosła się serduszka czerwona i Stopowiec to bardzo chętnie odkupię od ciebie lub wymienię gdyby coś ci się podobało z mojego ogrodu,masz dużo cieplej niż ja bo już zaczyna ci kwitnąć Kielichowiec wonny,ja mam 3 ale z rozwojem daleko im do twojego gorąco pozdrawiam i zapraszam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
60
Niech zakwitnie choć połowa, a będziesz miała kwitnące cudo
Jak długo czekałaś na taki festiwal pąków?

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Ale kiedy będzie taka duża???

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- mar33
Marysiu masko wiem ile masz pracy i wcale nie mam za złe, przychodząc do domu padasz ze zmęczenia, ja tylko czekam jak Twój ogród rozrośnie się pod las i będziemy zwiedzać melexem
Wiolu ja jeszcze chciałabym ładny trawnik ale wtedy moje dziewczyny pozbawiłabym stokrotek i wszelkich innych kwiatków, które mogą zrywać
Marto stopowiec to nowy nabytek i jeszcze nie kwitł ale serduszkę może będzie się dało podzielić już po zasychaniu liści, zobaczymy
na pewno coś wypatrzę bo też masz
roślinki którymi się zachwycam
Eweuś 60 na moje sześćdziesiąte urodziny i poraz pierwszy ma ich tak dużo a ma 10 lat, zapach uroczy i trzmiele ją uwielbiaja, oprócz tej są jeszcze trzy i wszystkie będą kwitły
Tosiu ja nie umiem szczepić drzewiastej, próbowałam ale była porażka, mam natomiast dwie siewki pod tą moją ale malutkie
znalazłam tej wiosny
cieszę się razem z Tobą z twoich pączusiów na piwonii
U mnie dzisiaj pogoda pod zdechłym Azorkiem, nie nastraja do spacerów bo siąpi, poranny obchód z kawą tylko mnie rozdrażnił bo ślimaki tłuką wszystko co napotkają po drodze, z liści zimowitów zrobiły sitko
już nawet granulek nie chcą jeść, to swołocz nieznośna

Wiolu ja jeszcze chciałabym ładny trawnik ale wtedy moje dziewczyny pozbawiłabym stokrotek i wszelkich innych kwiatków, które mogą zrywać

Marto stopowiec to nowy nabytek i jeszcze nie kwitł ale serduszkę może będzie się dało podzielić już po zasychaniu liści, zobaczymy

Eweuś 60 na moje sześćdziesiąte urodziny i poraz pierwszy ma ich tak dużo a ma 10 lat, zapach uroczy i trzmiele ją uwielbiaja, oprócz tej są jeszcze trzy i wszystkie będą kwitły

Tosiu ja nie umiem szczepić drzewiastej, próbowałam ale była porażka, mam natomiast dwie siewki pod tą moją ale malutkie

U mnie dzisiaj pogoda pod zdechłym Azorkiem, nie nastraja do spacerów bo siąpi, poranny obchód z kawą tylko mnie rozdrażnił bo ślimaki tłuką wszystko co napotkają po drodze, z liści zimowitów zrobiły sitko

już nawet granulek nie chcą jeść, to swołocz nieznośna

Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Marysieńko co tam trawnik,przy takich roślinkach