Gosiu..ten mój , to Dawn Ansel i pięknie zimuje , szybko przyrasta .
Zrobiłam listę do sprzedaży i ...poleciała w kosmos ...
Wiesz , ja za bardzo się nie pcham na afisz ...więc nikomu osobiście zaproszenia nie wysłałam ...jedynie w moim wątku

. Ale , ale ...przyjechały Ewy -
evluk i
EwkaEs ...szkoda , że magnolia zrzuciła większość kwiatów ...pod nią za to usłany biało różowy dywan .
Ewuniu...dziękuję za wizytę i miłe słowa ...placek - to końcówka ...ale miło mi , że Ci smakował

. Nie mów , że szczodrze obdarowałam Was roślinami , bo nie chciałaś wszak innych ...np. pokrzyw

...o liliowcach , wielosiłach , lobeliach nie wspomnę ...
Jadzieńko...no , w rzeczy samej zaszczyciły mnie swoją obecnością obie Ewy ...było miło , ale potem zaczął padać deszcz i spacerowanie się skończyło . Zdążyłam co nieco im wykopać ...ale EwkaEs - to skromna osoba ...na siłę chciałam jej dać liliowce , wielosiły i coś tam jeszcze - ale nie chciała ...nawet pokrzywy jej proponowałam na płukankę do włosów - nic z tego

...też nie chciała

.
Gosiu...dziękuję

...miło mi , że podoba Ci się kartka i rabatka różana ...żeby już cieplutko było , to i listeczki by wypuszczały szybciej . Uwielbiam te moje maleństwa ...lada moment zakwitną kolejne rarytaski ...np.
cypripedium calceolus .
Ewuś...witaj ...szkoda , że pogoda się zepsuła , bo zupełnie przyjemniej jest w słoneczną majówkę . Wczoraj grilowaliśmy , bo zjechali się goście ...niestety ...lunęło - więc - grill był w piekarnikowym grillu z termoobiegiem

. Ważne , że wszystkim smakowało .
Magnolia przekwita ...jeszcze kwiaty co niektóre się dopiero rozwijają , ale te , które były całe rozłożone , to opadły , lub sukcesywnie opadają . Zwłaszcza przy wietrze , deszczu ...mam za to dywan usłany z kwiatów ...
Buziaki

....grzej się pod kocykiem ...bo i u mnie chłodno - na dodatek coś mnie drapie w gardle...jakąś gorycz czuję ...
Przegląd ...co nowego ?
Primula " Dawn Ansell " & róża Rosarium sztamowa ...już kwitnie
Primula Modesta Plena
Primula Guinerve lada moment otworzy swe podwoje & primula pubescens
Primula pubescens & primula auricula
Aubrieta plena Dr Mules Variegata & Anemone nemorosa "Alba Plena "
Anemone nemorosa x lipsiensis & Aubrieta Drayton
Saxifraga Arendsii & Aubrieta Plena Dr Mules Variegata
Narcyz poeticus " Actaea " & Naradka rojnikowa
Dywan kwiatowy z płatków magnolii & Floks kanadyjski
Gęsiówka kaukaska & Viola
Jeszcze raz Primula Dawn Ansell & Gęsiówka kaukaska