noriska pisze: Jak sie nie zna czym jest system komunistyczne to sie pisze z pogarda o teoriach spiskowych zamiast patrzec co sie wokol dzieje. Zapewne wierzysz tez w pancerne brzozy? Zgadlam, co?
O ile mnie pamięć nie myli, był w Polsce socjalizm, ale nie zdążyliśmy dojść do komunizmu.noriska pisze:W Polsce komuna wyksztalcila mafie. tak, mafie, nie bojmy sie tego tak nazwac. By dostac prace...
Nigdy nie byłam miłośniczką socjalizmu, ale przeraża mnie to, co obecnie mówi się o tamtych czasach. To w socjalizmie powstała mafia? A może lepiej tak kłamać, niż przyznać, że zlikwidowano analfabetyzm, bezrobocie? Zbudowano przemysł, domy, szkoły, szpitale...
noriska pisze:Wiekszosc Polakow, niestety, dysponuje TV i stamtad czerpie swoja wiedze. Jestes tego wzorcowym przykladem.Jerome pisze: ...Tym bardziej że uważam, iż większość ludzi dysponuje rozumem.
Wybacz Norisko, ale się z Tobą nie zgodzę. Jeśli ktoś zdecydowałby się odciąć na jakiś czas od informacji z kraju i świata, to co mógłby oglądać? Najbliższe otoczenie? Ja też uważam, że zdecydowana większość ludzi posługuje się rozumem do selekcji informacji. A że widzimy świat inaczej niż Ty, nie oznacza, że jesteśmy zmanipulowani, mniej wiemy i rozumiemy.noriska pisze:Wylacz polska TV i radio. Nie zagladaj na polskie portale mainstreamowe. Daj sobie wolne o tych szczekaczek na tak mniej wiecej pol roku. Zacznij ogladac swiat wlasnymi oczami.
Norisko, masz prawo się nie zgadzać z tym, co inni sądzą. Ale czy masz prawo ich obrażać?noriska pisze: Ale bzdury/slogany rodem z GW piszesz. Czy wy naprawde tacy jestecie, ze w to wierzycie? Nie chce mi sie wierzyc. Wole wierzyc, ze nie myslicie co piszecie.....