Mój ci on 2
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ci on 2
Te denerwujące widoki wyglądają jak ślady po nornicach.
Nie lubię tych drani, ale ode mnie chyba się wyniosły na szczęście.
Za to ceglany murek masz świetny, bardzo mi się podoba bo nie jest za wysoki i ma ładną linię.
Nie lubię tych drani, ale ode mnie chyba się wyniosły na szczęście.
Za to ceglany murek masz świetny, bardzo mi się podoba bo nie jest za wysoki i ma ładną linię.
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie wygląda murek z cegły, kamulce wspaniałe
Mirka w nóżki powojnika można aksamitki posiać
albo gailardię i będziesz miała zakrycie
Piękne pierwsze kwiatuszki 

albo gailardię i będziesz miała zakrycie

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Miriam, świetny z Ciebie Bob Budowniczy
.
Świetnie zakomponowany murek ze schodkami, ciekawe, czym obsadzisz
Płotka pogratulować. Idealne wykorzystanie obciętych witek
.
Widzę, że myszowate się u Ciebie świetnie czują...
. A kamloty
.
Jagoda

Świetnie zakomponowany murek ze schodkami, ciekawe, czym obsadzisz

Płotka pogratulować. Idealne wykorzystanie obciętych witek

Widzę, że myszowate się u Ciebie świetnie czują...

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Kot z miasta Łodzi potrzebny.U mnie na działkach są trzy kotki i śladów myszowatych nie ma.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Janku,ja mam na stanie 3 i sąsiedzkie 2, ale myszy łowię sama
Rozumiesz,w końcu to wiejskie koty
Witam Cię serdecznie i zapraszam,ziomku
JagiS,to nie pierwsza moja inwestycja,domownicy podśmiewają się z moich fug,ale jakoś zawsze się spieszę,teraz miałam ubiegłoroczny cement,trochę skawalony,słowem, tanio wyszło
Obsadzać już zaczęłam,cieniolubne tam będą przede wszystkim,ale ogólnie mix,bo sprecyzowanej wizji nie mam.Sam murek już to miejsce odnowił,bo to takie peryferie ogrodu
Romciu,tak zrobię,posieję coś jednorocznego.A byłam pewna,że hosty spiszą się tam dobrze
Ponuro u mnie dzisiaj,rozwijałyby się kolejne
Basiu , jakby tu powiedzieć;czuję z czego jestem zbudowana
Ale przecież leżenie zimowe też jest bardzo uciążliwe,więc wolę zmęczenie
Mariolu,witaj,cieszę się,że zajrzałaś
Takiego najazdu nornic mój ogród nie pamięta
Ale cebule się odliczyły,więc myszowate miały inne zajęcie.To będzie podwyższona rabata,stopniowo dosypuję ziemi,rosną tam już byliny,więc muszę wykopać i ponownie posadzić już wyżej.Może rhododendronom tam się wreszcie spodoba?
Misiu,sugerujesz,żem nie posłuszna
?No to masz rację,bo te cegły w mężowskim władaniu znalazłyby inne zastosowanie
Pomyślałam,wzięłam taczki i przywiozłam.Wszystko sama
Na twojej skarpie super można by zrobić
Przy transporcie kamieni pomagał mąż,u ich stóp wsadzę coś,co utworzy kępkę,jeszcze nie wiem,co to będzie
Jak to miło,że ktoś wpadnie,pochwali,doradzi...

JagiS,to nie pierwsza moja inwestycja,domownicy podśmiewają się z moich fug,ale jakoś zawsze się spieszę,teraz miałam ubiegłoroczny cement,trochę skawalony,słowem, tanio wyszło

Romciu,tak zrobię,posieję coś jednorocznego.A byłam pewna,że hosty spiszą się tam dobrze

Basiu , jakby tu powiedzieć;czuję z czego jestem zbudowana

Mariolu,witaj,cieszę się,że zajrzałaś

Misiu,sugerujesz,żem nie posłuszna

Jak to miło,że ktoś wpadnie,pochwali,doradzi...

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Murek rzeczywiście świetnie wygląda...po nornicach u mnie też są ślady. Walczę z nimi już od kilku lat ale zawsze wracają
Kamyki można wkomponować obok Rh i dosadzić jakieś ozdobne trawy, z boku posadzony był jeszcze jakiś iglak przycięty w formie bonzai ...gdzieś w gazecie widziałam taki projekt, fajnie wyglądał.
wierzby w formie płotu posadzone o tej porze na sto procent powinny się ukorzenić 

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Mireczko mnie też denerwują te korytarze nornic ale teraz kiedy każdy wychylający się z pod ziemi nosek nas szalenie cieszy to odpuszczam kretom i nornicom
nie tak do końca ale u mnie walka przegrana z góry sama wiesz
piękny murek wyczarowałaś niech tylko zarośnie roślinami i wpiszę się w ogród będzie bajkowo
pozdrawiam

piękny murek wyczarowałaś niech tylko zarośnie roślinami i wpiszę się w ogród będzie bajkowo

pozdrawiam

-
Aniu,brałam to pod uwagę,że wierzbowy płotek się przyjmie i wtedy zostanie mi tylko cięcie
Dziękuję ci za przesyłkę(niby się nie dziękuje
) Kliknęłam sobie,żeby jeszcze raz poczytać o wierzbie smoczej i już widzę u siebie te kopułkę zielonych listków i mam nadzieję wielu dekoracyjnych pędów.Koniecznie pokaż ją u siebie,bo nie eksponowałaś jej za bardzo
Bożenko,wiem,że murek na razie surowo wygląda ale ,jak piszesz,zarośnie i scali się z resztą.Do końca sezonu może tę rabatę skończę
Siedzę obolała od prac polowych ale i szczęśliwa bo oprócz przesyłki od Anna11,dostałam też zamówione krzaczki ze szkółki.Trochę rozczarowana jestem ich wielkością,ale po cenie sądząc,czego można się było spodziewać?Na dodatek jedną hortensję tak zaczęłam oglądać,że złamałam jej gałązkę
Zła byłam na siebie ,ale póżniej pomyślałam,że ukorzenić spróbuję i zyskam krzaczek

Tak wygląda moje zamówienia z 10 pozycjami,11 są nasionka paulowni.Byłam pewna,że zamawiam krzaczek,muszę znowu poczytać na temat siewu z nasion
Ale te miernotki zapakowane były bardzo profesjonalnie
Wisteria i miłorząb nie dają oznak życia,nie wiem czy reklamować,czy poczekać bo to jeszcze wcześnie,może ruszą
Zrobiłam im zdjęcie tak ,jak zalecali do reklamacji ,ale nie wiem ile mam na to czasu.Zajmę się tym jutro,dziś nie mam siły
Aniu,zapomniałam dodać,że ten biały dyptam,który "upitoliłaś" wygląda całkiem dobrze
Mój jest o wiele mniejszy.

Bożenko,wiem,że murek na razie surowo wygląda ale ,jak piszesz,zarośnie i scali się z resztą.Do końca sezonu może tę rabatę skończę

Siedzę obolała od prac polowych ale i szczęśliwa bo oprócz przesyłki od Anna11,dostałam też zamówione krzaczki ze szkółki.Trochę rozczarowana jestem ich wielkością,ale po cenie sądząc,czego można się było spodziewać?Na dodatek jedną hortensję tak zaczęłam oglądać,że złamałam jej gałązkę

Tak wygląda moje zamówienia z 10 pozycjami,11 są nasionka paulowni.Byłam pewna,że zamawiam krzaczek,muszę znowu poczytać na temat siewu z nasion

Aniu,zapomniałam dodać,że ten biały dyptam,który "upitoliłaś" wygląda całkiem dobrze

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dawno do Ciebie nie zaglądałam ,a tu takie zmiany ,w ogrodzie porządki ,kwiatki kwitną i jeszcze zakupki .Żyć nie umierać 

-
Ogród marzeń,tam zamawiałam,mieli promocję a mi zależało na dereniu kousa.Normalnie jest drogi, ale za to krzak normalny.Ale poczekam,urośnie(jak urośnie)
Ewuniu,cieszę się ,że zaglądasz!Teraz sezon,sama po sobie widzę jak trudno znależć czas na forum.Pamiętam o moich gościach, ale na raz trudno wszystkich odwiedzić
Liczę na zrozumienie 

Ewuniu,cieszę się ,że zaglądasz!Teraz sezon,sama po sobie widzę jak trudno znależć czas na forum.Pamiętam o moich gościach, ale na raz trudno wszystkich odwiedzić

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Mirusiu murek bardzo mi się podoba. Ładnie to wymyśliłaś tworzą nowy zakątek., dużo zmian , ale czego się nie robi dla poprawy wyglądu naszego ogródka. Pozdrawiam serdecznie. 
-- 17 kwi 2013, o 05:23 --
Zapomniałam zapytać: czy te cegły kładłaś na suchy cement , czy robiłaś zaprawę?

-- 17 kwi 2013, o 05:23 --
Zapomniałam zapytać: czy te cegły kładłaś na suchy cement , czy robiłaś zaprawę?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Mirko bardzo podoba mi sie Wasz murek i schodeczek,takie elementy architektoniczne dodają dużo uroku ogródkowi, super będzie wyglądało jak wtopią się w zieleń i kwiaty. Płotek z wierzbowych witek bardzo oryginalny tani i jakże prosty w swej urodzie
. Kwiatuszki śliczne!

-
Julianno urobiłam najprawdziwszą zaprawę
Ze starego,skawalonego cementu co prawda,ale zaprawa!Miałam wcześniej w ogrodzie tzw.suche murki,ale przerastały chwastami przy takiej grubości muru
Jak widać moja cegła jest stara i powytrącana,więc wykorzystuję szczerby do sadzenia bylinek skalniakowych.Ten jest w trakcie robienia,nie mam wiele czasu na ogród,nadrabiamy prace polowe po spóżnionej wiośnie
Beatko cieszę się,że ci się podoba
Na zdjęciu słabiej widać drugie,kamienne schodki i te właśnie wyłożę niebieskimi kamieniami polnymi.Zbieram je od ub.sezonu,jeszcze mam mało, ale już zacznę jutro.Sama jestem ciekawa efektu
A kwiatuszki kolejne zakwitły dzisiaj,już nie krokusy, ale nie miałam czasu iść po aparat.Kolejny dzień jestem tak zmęczona,że znowu czuję każdy mięsień i każdą kosteczkę
Sieję warzywo po trochu,truskawki mam bardzo zarośnięte
Jest tyle prac na już,że bronię się przed paniką.

Beatko cieszę się,że ci się podoba

Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No dziewczyno to się napracowałaś.
Murek wyszedł świetnie.
Kamory faktycznie takie wielkie czy tak wyszły tylko na fotce ?
Taki wiklinowy płotek zawsze mi się kojarzy z sielskim ogrodem - będzie super.

Murek wyszedł świetnie.

Kamory faktycznie takie wielkie czy tak wyszły tylko na fotce ?

Taki wiklinowy płotek zawsze mi się kojarzy z sielskim ogrodem - będzie super.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki