Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Te denerwujące widoki wyglądają jak ślady po nornicach.
Nie lubię tych drani, ale ode mnie chyba się wyniosły na szczęście.
Za to ceglany murek masz świetny, bardzo mi się podoba bo nie jest za wysoki i ma ładną linię.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie wygląda murek z cegły, kamulce wspaniałe ;:138 Mirka w nóżki powojnika można aksamitki posiać
albo gailardię i będziesz miała zakrycie ;:138 Piękne pierwsze kwiatuszki ;:138
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Miriam, świetny z Ciebie Bob Budowniczy ;:oj.
Świetnie zakomponowany murek ze schodkami, ciekawe, czym obsadzisz :!:
Płotka pogratulować. Idealne wykorzystanie obciętych witek ;:180.
Widzę, że myszowate się u Ciebie świetnie czują... ;:224. A kamloty ;:oj.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Kot z miasta Łodzi potrzebny.U mnie na działkach są trzy kotki i śladów myszowatych nie ma.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Janku,ja mam na stanie 3 i sąsiedzkie 2, ale myszy łowię sama :wink: Rozumiesz,w końcu to wiejskie koty ;:306 Witam Cię serdecznie i zapraszam,ziomku :wink:
JagiS,to nie pierwsza moja inwestycja,domownicy podśmiewają się z moich fug,ale jakoś zawsze się spieszę,teraz miałam ubiegłoroczny cement,trochę skawalony,słowem, tanio wyszło ;:224 Obsadzać już zaczęłam,cieniolubne tam będą przede wszystkim,ale ogólnie mix,bo sprecyzowanej wizji nie mam.Sam murek już to miejsce odnowił,bo to takie peryferie ogrodu :uszy
Romciu,tak zrobię,posieję coś jednorocznego.A byłam pewna,że hosty spiszą się tam dobrze ;:131 Ponuro u mnie dzisiaj,rozwijałyby się kolejne ;:174
Basiu , jakby tu powiedzieć;czuję z czego jestem zbudowana ;:7 Ale przecież leżenie zimowe też jest bardzo uciążliwe,więc wolę zmęczenie :D
Mariolu,witaj,cieszę się,że zajrzałaś :D Takiego najazdu nornic mój ogród nie pamięta :shock: Ale cebule się odliczyły,więc myszowate miały inne zajęcie.To będzie podwyższona rabata,stopniowo dosypuję ziemi,rosną tam już byliny,więc muszę wykopać i ponownie posadzić już wyżej.Może rhododendronom tam się wreszcie spodoba?
Misiu,sugerujesz,żem nie posłuszna ;:224 ?No to masz rację,bo te cegły w mężowskim władaniu znalazłyby inne zastosowanie :lol: Pomyślałam,wzięłam taczki i przywiozłam.Wszystko sama ;:108 Na twojej skarpie super można by zrobić ;:333 Przy transporcie kamieni pomagał mąż,u ich stóp wsadzę coś,co utworzy kępkę,jeszcze nie wiem,co to będzie ;:185
Jak to miło,że ktoś wpadnie,pochwali,doradzi... :wit
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Murek rzeczywiście świetnie wygląda...po nornicach u mnie też są ślady. Walczę z nimi już od kilku lat ale zawsze wracają ;:224 Kamyki można wkomponować obok Rh i dosadzić jakieś ozdobne trawy, z boku posadzony był jeszcze jakiś iglak przycięty w formie bonzai ...gdzieś w gazecie widziałam taki projekt, fajnie wyglądał. ;:7 ;:7 wierzby w formie płotu posadzone o tej porze na sto procent powinny się ukorzenić ;:306
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Mireczko mnie też denerwują te korytarze nornic ale teraz kiedy każdy wychylający się z pod ziemi nosek nas szalenie cieszy to odpuszczam kretom i nornicom ;:224 nie tak do końca ale u mnie walka przegrana z góry sama wiesz :roll:
piękny murek wyczarowałaś niech tylko zarośnie roślinami i wpiszę się w ogród będzie bajkowo ;:167
pozdrawiam ;:168
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,brałam to pod uwagę,że wierzbowy płotek się przyjmie i wtedy zostanie mi tylko cięcie ;:306 Dziękuję ci za przesyłkę(niby się nie dziękuje ;:131 ) Kliknęłam sobie,żeby jeszcze raz poczytać o wierzbie smoczej i już widzę u siebie te kopułkę zielonych listków i mam nadzieję wielu dekoracyjnych pędów.Koniecznie pokaż ją u siebie,bo nie eksponowałaś jej za bardzo ;:224
Bożenko,wiem,że murek na razie surowo wygląda ale ,jak piszesz,zarośnie i scali się z resztą.Do końca sezonu może tę rabatę skończę ;:7
Siedzę obolała od prac polowych ale i szczęśliwa bo oprócz przesyłki od Anna11,dostałam też zamówione krzaczki ze szkółki.Trochę rozczarowana jestem ich wielkością,ale po cenie sądząc,czego można się było spodziewać?Na dodatek jedną hortensję tak zaczęłam oglądać,że złamałam jej gałązkę :evil: Zła byłam na siebie ,ale póżniej pomyślałam,że ukorzenić spróbuję i zyskam krzaczek ;:173
Obrazek
Tak wygląda moje zamówienia z 10 pozycjami,11 są nasionka paulowni.Byłam pewna,że zamawiam krzaczek,muszę znowu poczytać na temat siewu z nasion ;:218 Ale te miernotki zapakowane były bardzo profesjonalnie ;:108 Wisteria i miłorząb nie dają oznak życia,nie wiem czy reklamować,czy poczekać bo to jeszcze wcześnie,może ruszą :roll: Zrobiłam im zdjęcie tak ,jak zalecali do reklamacji ,ale nie wiem ile mam na to czasu.Zajmę się tym jutro,dziś nie mam siły :(
Aniu,zapomniałam dodać,że ten biały dyptam,który "upitoliłaś" wygląda całkiem dobrze ;:215 Mój jest o wiele mniejszy.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Mirko, a gdzie zamawiałaś?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dawno do Ciebie nie zaglądałam ,a tu takie zmiany ,w ogrodzie porządki ,kwiatki kwitną i jeszcze zakupki .Żyć nie umierać ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogród marzeń,tam zamawiałam,mieli promocję a mi zależało na dereniu kousa.Normalnie jest drogi, ale za to krzak normalny.Ale poczekam,urośnie(jak urośnie) :roll:
Ewuniu,cieszę się ,że zaglądasz!Teraz sezon,sama po sobie widzę jak trudno znależć czas na forum.Pamiętam o moich gościach, ale na raz trudno wszystkich odwiedzić ;:131 Liczę na zrozumienie :uszy
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Mirusiu murek bardzo mi się podoba. Ładnie to wymyśliłaś tworzą nowy zakątek., dużo zmian , ale czego się nie robi dla poprawy wyglądu naszego ogródka. Pozdrawiam serdecznie. ;:196

-- 17 kwi 2013, o 05:23 --

Zapomniałam zapytać: czy te cegły kładłaś na suchy cement , czy robiłaś zaprawę?
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Mirko bardzo podoba mi sie Wasz murek i schodeczek,takie elementy architektoniczne dodają dużo uroku ogródkowi, super będzie wyglądało jak wtopią się w zieleń i kwiaty. Płotek z wierzbowych witek bardzo oryginalny tani i jakże prosty w swej urodzie ;:63 . Kwiatuszki śliczne!
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianno urobiłam najprawdziwszą zaprawę :wink: Ze starego,skawalonego cementu co prawda,ale zaprawa!Miałam wcześniej w ogrodzie tzw.suche murki,ale przerastały chwastami przy takiej grubości muru :roll: Jak widać moja cegła jest stara i powytrącana,więc wykorzystuję szczerby do sadzenia bylinek skalniakowych.Ten jest w trakcie robienia,nie mam wiele czasu na ogród,nadrabiamy prace polowe po spóżnionej wiośnie :roll:
Beatko cieszę się,że ci się podoba :D Na zdjęciu słabiej widać drugie,kamienne schodki i te właśnie wyłożę niebieskimi kamieniami polnymi.Zbieram je od ub.sezonu,jeszcze mam mało, ale już zacznę jutro.Sama jestem ciekawa efektu ;:oj A kwiatuszki kolejne zakwitły dzisiaj,już nie krokusy, ale nie miałam czasu iść po aparat.Kolejny dzień jestem tak zmęczona,że znowu czuję każdy mięsień i każdą kosteczkę :? Sieję warzywo po trochu,truskawki mam bardzo zarośnięte :( Jest tyle prac na już,że bronię się przed paniką.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No dziewczyno to się napracowałaś. ;:224
Murek wyszedł świetnie. ;:215
Kamory faktycznie takie wielkie czy tak wyszły tylko na fotce ? ;:224
Taki wiklinowy płotek zawsze mi się kojarzy z sielskim ogrodem - będzie super.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”