Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie

Post »

Jak ma mrozik przygrzmocic ...to dobrze ze jest ta pierzynka ,a potem bedzie piciu :uszy
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu wróciłam z działeczki gdzie poszłam przykryć to co odkryłam w zeszłym tygodniu i widzę, że Twój-mój ciemiernik kwitnie bordowo- boroczek teraz go zmrozi :cry: do tego tulipany i Twoje moje piwonie jednak ruszyły i maja czerwone brodawki :) Zimnica brrr ten kankan akurat na rozgrzanie tylko ktoś musiałby mi te nogi na sznurku podnosić ;:306
W oryginale-czyli wpierwiej kankana tańczono bez .... tralala...dlatego miał powodzenie u panów
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś :wit zasypało mnie , śniegu chyba z 5cm...i nadal sypie ...rano byłam przerażona ale teraz cieszę się bo moje żurawki nie zmarzną...a ma być mróz... :oops:
...żadnych cebulek nie kupiłam ale czuje że to zrobię... lilie ;:306 na jesieni nie miałam jakoś ochoty ... :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy ten Wasz śnieg czasem jutro do mnie nie przyjdzie? Bo coś mnie bolą na nodze te żylaki, co je miałam usunięte wiele lat temu...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dostałam dziś paczkę, zaopiekowałam się roślinami, jak tylko mogłam w taki paskudny dzień. Stoją na parapetach, róża w wodzie, miłek w piwnicy, bo tam najchłodniej. Zagapiłam się trochę, ale relacja ze szkółki bardzo mi się spodobała i jednak trochę zasmuciła. Szkoda by było, gdyby to przepadło :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Eluniu, Pat, Ewo Mewo, Iwonko na razie wsadziłam do piwniczki a jutro pomyślę czy do doniczki czy do lodówki?
Elu elakuznicom mnie wczoraj posłali info na emaila i wiedziałam, że dzisiaj będzie kurier, Iwonka też dostała powiadomienie, Dorotkoa ja nigdy nie widziałam w Ikei przecenionych roślin ;:131
Aguniu a u mnie nie ma śniegu ;:185 nawet Dorotka Ci nie wierzy ;:306 ale ja też myślę że tak lepiej u mnie jedynie błoto! Przez to moje łażenie kompletnie zrujnowana nawierzchnia ;:224
Ewuniu w no to pochwal go i cieszę się, że nie muszę się wstydzić :oops: nie zmarznie ciemiernik to zimowy kwiatek ! Fajnie, że już byłaś na działeczce ;:196
Misiu Ty też białe serwujesz :shock: Ja kupiłam w styczniu nie na jesieni . Do zakupionych dostałam 3 cebule gratis. Ładnie z ich strony ;:219
Gosiu chyba nie będzie grilla. Ciebie żylaki bolą, a mnie też nogi wysiadają (oj ta starość ;:oj )
No nareszcie Ewcia majowa już myślałam, że będą weekend spędzać na poczcie ;:333
MaGorzatka

Post »

Oj, chyba nie będzie... Zimno mi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu ciepły napitek i kołderka ;:168
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Dziewczyny, a propos cebul - w poniedziałek przyszły do mnie dalie, trzymam je w kartonie w pomieszczeniu, gdzie teraz jest tak średnio 15-16 stopni. Nie za ciepło im tam? Bo sadzenie to dopiero w kwietniu, prawda? ;:173
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
MaGorzatka

Post »

Oj, Marysiu - już mi ciepło. Zrobiłam to, czego grzeczne dziewczynki nie powinny robić - pociągnęłam z gwinta spory łyk adwokata, co mi go mama sprezentowała w czasie ferii. Potem wzięłam prysznic i teraz leżę pod kołderką i już mi ciepło.
Pokażę Ci jutro, jak ślicznie Twoje-moje Elżbietki powypuszczały zielone...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

elakuznicom pisze:Marysiu -to lada dzień i do mnie dotrą też z Lilpolu pewnie tak samo opakowane pomyśle jak przyjdą
Dzwoniłam tam bo mi nie złączyli dwóch zamówień i Pan Jarosław mnie poinformował że zaczną wysyłać po ustąpieniu przymrozków ponieważ boi się ryzyka , więc pewnie tak szybko nie przyjdą . Przepraszam Marysiu że w Twoim wątku piszę do Eli
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu u nie też Twoje moje "Elżbietki" mają zielone listki pod dużą plastikową butlą. Jutro jeszcze okryję je dodatkowo, bo te wstrętne mrozy zapowiadają.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko dalie spokojnie dotrwają przecież leżą w marketach i jeszcze trochę poleżą ;:172
Malgosiu nie wiem czy grzeczna ale rozsądna dziewczynka ;:108 Bardzo jestem ciekawa czy przeżyje, ale jak coś to pokłady gałązek pojadą do Ciebie ;:333
Ewo nie szkodzi Ela nie chce się dać namówić na wątek ;:4
Lidziu ale się cieszę, ona wie że pałam do niej ogromną sympatią ;:173 Ja swoje też trzymam pod plastikowymi butlami i dookoła obsypałam liśćmi tak do połowy butelki, podglądam od czasu do czasu i chyba cały czas żyją :lol:
Zobaczymy co z tych mrozów wyniknie :wink:
Jerome
100p
100p
Od: 30 sie 2012, o 19:05

Post »

Dobry wieczör Marysiu, z zupelnie innego wätku przyczlapalem skuszony Twoimi wpisami pelnymi cieplego poczucia humoru i jestem pod wrazeniem. Relacja ze szkölki przewspaniala, tez uwielbiam takie magiczno-cudne miejsca. A ciemierniki? No jasna cholera...czemu ja ich nie mam u siebie? Poza przebisniegami co juz przebily nieistniejäcy snieg nie mam zadnych oznak wiosny. A ona przeciez tuz, tuz....chyba.

jeśli pozwolisz wpadne czasem, nie będę sie za bardzo wymädrzal ale chetnie przycupne na zydelku i popatrze. I juz wiem ze będę sie czul doskonale :D
A przy okazji serdeczne zyczenia, bo to dzisiaj tez Twöj dzien. Ale niech on sie rozciägnie na caly rok, a nawet kilka :D
Pozdrawiam, Piotr.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór Jerome,
Bardzo się cieszę z Twojej wizyty, bo zdążyłam Ci już napisać jak lubię Twoje pisanie (Twój charakter pisma ;:306 )
Błysk mojego humoru już o tej porze przyblakł, ale przychodź proszę ;:180
Ciemierniki przyszły ze mną z Krakowa, a jeszcze w jednym ogrodzie były ze mną więc są niezniszczalne i bardzo Ci je polecam, gdybyś był bliżej to pewnie zaproponowałabym podział moich, bo te są niezniszczalne a teraz widuję różne fikuśne, ale i słyszę że wymarzają.
Za życzenia dziękuję chociaż mój stosunek do tego typu świąt wielokrotnie już opisywałam, ale dobrych życzeń nigdy dość. Wpadaj, wymądrzaj się a ja z radością Cię będę witać. Teraz zaś miłych snów i dobranoc :!:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”