Ogródek AGNESS
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Agnieszko, bardzo ładne wianuszki! Super, że masz nową pasję i możesz oderwać myśli od panującej za oknem aury... 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko dzięki kochana
Kasiu ciesze się, że wianuszki podobają Ci się , dziękuję za miłe słowa
Robienie takich różnych dekoracji, to nie jest nowa pasja..... jest dużo starsza, niż pasja związana z ogrodem
Trwa pewnie ze 25 lat
Robię nie tylko wianuszki, ale i różne inne dekoracje i pierdółki . Ale wianuszki to mój ulubiony motyw 
Aura za oknem naprawdę nie napawa optymizmem.... dobrze, że są różne odskocznie, które choć troszkę pozwalają zapomnieć o śniegu i zimnie

Kasiu ciesze się, że wianuszki podobają Ci się , dziękuję za miłe słowa

Aura za oknem naprawdę nie napawa optymizmem.... dobrze, że są różne odskocznie, które choć troszkę pozwalają zapomnieć o śniegu i zimnie

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie zaglądałaś na forum, więc od razu pomyślałam, że "pleciesz" wianki
Pogoda taka, że czasu robi się nadmiar...

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,miałam kiedys 3 krzaczki azalii japońskiej i mi przemarzła.Teraz kupiłam jeszcze raz w brico,czeka na wiosnę,żeby wysadzić ją do ogrodu.Czy ty okrywasz je na zimę,bo wyczytałam,ze wymagają własnie okrycia.
- AGNESS
Ewuniu miałaś rację, spędzałam czas na wiciu
ale już prace skończone i będzie więcej czasu do zaglądania na forum
Jeszcze tylko dzisiejszy dzień spędzę na kiermaszu.... i można będzie myśleć o świętach
Małgosiu co do okrywania azalii japońskich.... kiedyś zawsze dokładnie okrywałam agrowłókniną i zawsze przemarzały..... wydaje mi sie, ze one po prostu jakoś zaparzały się pod tą tkaniną a później mróz kończył dzieła. Bardzo słabo mi kwitły. Później całkowicie przestałam okrywać i teraz jest loteria..... raz kwitną a raz nie..... Zależy od zimy..... jak jest dużo śniegu to są obsypane kwiatami, a w zeszłym roku nie zakwitły wcale..... Uważam za najlepsze rozwiązanie przykrywanie gałązkami świerkowymi. Roślinki są zabezpieczone przed ostrym słońcem i mroźnym, wysuszającym wiatrem, a mają przewiew, nie są zaparzone. Tylko skąd nabrać tych gałązek każdej jesieni

Małgosiu co do okrywania azalii japońskich.... kiedyś zawsze dokładnie okrywałam agrowłókniną i zawsze przemarzały..... wydaje mi sie, ze one po prostu jakoś zaparzały się pod tą tkaniną a później mróz kończył dzieła. Bardzo słabo mi kwitły. Później całkowicie przestałam okrywać i teraz jest loteria..... raz kwitną a raz nie..... Zależy od zimy..... jak jest dużo śniegu to są obsypane kwiatami, a w zeszłym roku nie zakwitły wcale..... Uważam za najlepsze rozwiązanie przykrywanie gałązkami świerkowymi. Roślinki są zabezpieczone przed ostrym słońcem i mroźnym, wysuszającym wiatrem, a mają przewiew, nie są zaparzone. Tylko skąd nabrać tych gałązek każdej jesieni

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dzięki za odpowiedż,tak myslałam,ze gałązki bedą bezpieczniejsze,nie jestem przekonana do agrowłókniny nawet na ziemię,żeby chwasty nie rosły,nie wiem czy to dobre dla roslin.Mam troche zwykłych iglaków,a jak nie to po wszystkich swiętych tego pełno,na ten jeden krzaczek znajdzie sie.
- AGNESS
Małgosiu na pewno pod takim świerkowym stroiszem azalie pięknie przetrwają
A jak Twoje begonie, dużo powschodziło?bo pamiętam, że pisałaś, że trochę bulw źle przezimowało???
Dziś pokażę kolejne odgrzewane fotki..... widoki które powinny
już za chwilę być za oknem.... Zeszłoroczny kwiecień...

A jak Twoje begonie, dużo powschodziło?bo pamiętam, że pisałaś, że trochę bulw źle przezimowało???
Dziś pokażę kolejne odgrzewane fotki..... widoki które powinny

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć Aga
normalnie bym wykopała te kępki kwiatów i razem z kamyczkami przeniosła do swojego
ogrodu..... takie są śliczne. Dzięki za zdjęcia....
one bardzo dobrze wypływają na
nasze samopoczucie.

normalnie bym wykopała te kępki kwiatów i razem z kamyczkami przeniosła do swojego
ogrodu..... takie są śliczne. Dzięki za zdjęcia....

nasze samopoczucie.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ratujesz mi samopoczucie tymi wiosennymi kwiatkami
Obawiam się, że moje azalie znów nie zakwitną-zimę przeżyły doskonale, bo spadło sporo śniegu. Jednak teraz wcale nie było go dużo i chyba nie zobaczę kwiatów 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Czytam z ciekawością o azalii japońskiej, ja tez taką kupiłam, od razu zaskoczyłam po rozpakowaniu, że ciężko będzie z jej zimowaniem.
Ja już chce takich widoków w realu, dość tej zimy

Ja już chce takich widoków w realu, dość tej zimy

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj Aguś
O wszystkie fotki podobają mi się ,bo takie ciepłe i kolorowe
Już tej zimy mam doła ,u mnie było -14,odczuwalne -17,wszędzie biało,hmmmm jeszcze białej niedzieli palmowej nie pamiętam
Miłej niedzieli

O wszystkie fotki podobają mi się ,bo takie ciepłe i kolorowe

Już tej zimy mam doła ,u mnie było -14,odczuwalne -17,wszędzie biało,hmmmm jeszcze białej niedzieli palmowej nie pamiętam

Miłej niedzieli

Agnieszko ja dzięki twoim fotkom
będę miała namiastkę takich widoczków na .... parapecie.
Zamówiłam kilka roślinek, troszkę pośpieszyli się z wysyłką i zaczynają kwitnąć w domu. 
Muszę koniecznie kupić jeszcze w tym roku szachownicę Michajłowskiego- cudna jest.

Muszę koniecznie kupić jeszcze w tym roku szachownicę Michajłowskiego- cudna jest.

- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Pięknie i wiosennie się zrobiło, oby już niedługo tak było, a primule
jak obficie kwitnące

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Aga, fakt, primule super, pięknie kwitną, cieszą oczy zaraz po zimie ale niestety nie w tym roku, choć u nas już śniegu nie ma, pozostały jakieś marne resztki w bardziej zacienionych częściach ogrodu. Ziemia jednak zmarznięta, w nocy było -13.
Słońca dużo, chociaż to.......

Słońca dużo, chociaż to.......

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Super widoczki,jaki piękny kwiecień
Sasanki i kolorowe poduchy hmmm wspaniałe kolory