Niewielki ogródek wielu barw
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Niewielki ogródek wielu barw
Aga czy znasz może nazwę tego clematisa? Bardzo mi sie podoba 

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasiu, tak, jest to dr Ruppel 

- zuzola11
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Dziękuję
juz wiem czego mam szukać 

zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
Kasia
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Agniesiu tak myślę o tym twoim różaneczniku i wiele do tej fotki pasuje .Najbardziej przypomina mi
LADY GREY EGERTON ,ale mogę się mylić .Ty najlepiej sama powinaś znaleźć nazwę ,bo masz go na żywo .Kwiaty pięknie Ci kwitną ,u mnie lilie jeszcze nawet pączków nie mają .
LADY GREY EGERTON ,ale mogę się mylić .Ty najlepiej sama powinaś znaleźć nazwę ,bo masz go na żywo .Kwiaty pięknie Ci kwitną ,u mnie lilie jeszcze nawet pączków nie mają .

Ewciu, LADY GREY EGERTON jest nieco różowa, a mój po rozwinięciu jest całkiem biały ze złotymi kropeczkami. Może to kwestia zdjęć, nie wiem.
Aga, mam pytanie o RH Nova Zembla, które jak wiesz próbuję u siebie zidentyfikować... czy Twoje jak na zdjęciu są bardziej czerwone czy mocno różowe?
Aga, na zdjęciu wychodzi bardziej czerwony niż różowy, a w rzeczywistości ma piękny ciemnoróżowy kolor. Jest prześliczny. Pąki były wręcz bordowe.
Może tu będzie lepiej widać:

Może tu będzie lepiej widać:

Przepraszam ze sie wtrancam, mozna go okreslic intensywny ciemny rozowy. Nawiasem mowiac ulubiony kolor kobiet ostatnich lat 
Naturalnie paki sa zawsze duzo ciemniejsze niz rozwiniete kwiaty.

Naturalnie paki sa zawsze duzo ciemniejsze niz rozwiniete kwiaty.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Agnieszko (i Januszu!), opis i zdjęcia całkowicie pokrywają się z moimi różanecznikami
Chciałam mieć Novą Zemblę? No to mam aż trzy sztuki 

Aga:
Namierzyłam jedną z moich azali
znak rozpoznawczy: czerwone kropeczki na trzech górnych listkach - Azalia japońska 'Georg Arends' . Ta druga, bardziej różowa niż karminowa jest drobniejsza i trudniej ją zidentyfikować.

Namierzyłam jedną z moich azali

Termometr pokazuje 12 stopni w cieniu, jednak brak słońca i zimny wiatr sprawiają wrażenie dużo większego chłodu...brrrr. Na szczęście nie jest on w stanie zniechęcić mnie do spaceru po naszym małym ogródku
zatem parę łyków gorącej herbaty i w drogę
...
Orlik i Armeria

Lilak i Erynus Alpejski

Orlik i Armeria

Lilak i Erynus Alpejski

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Coraz bardziej zakochuję się w orlikach
Twój taki delikatny, uroczy 

Teresko: to mój nowy nabytek
Bardzo podoba mi się fioletowy Agi (Agunida) i niebiesko-kremowy z falbankami Ewci (Ewa_Rozalka)
Ewcia, a Ty czasami nie masz ochoty sprzedać małej odnóżki kłącza?
Wystarczy 5 cm korzonka 

Ewcia, a Ty czasami nie masz ochoty sprzedać małej odnóżki kłącza?

W końcu zaczęły wschodzić te największe dalie..na razie są malutkie

Dzisiejszy dzień w końcu przyniósł tak wyczekiwane słońce. To niesamowite, jak świat roślin reaguje na ciepłe promyki...dzisiaj otworzyła się kolejna lilia, podrosły dalie, łubin nabrał kolorów, armeria napuszyła większość swych różowych pomponów, a azalia czarowała swym zapachem...
Azalia Giblartar / Lilia Azjatycja Tiny Bell

Armeria / Łubin

i na koniec dzisiejszej fotorelacji muszę się pochwalić roślinkami z mojej parapetowej hodowli. Pomidor koktailowy "czerwony kapturek" zawiązał już swój pierwszy owoc
..a begonia bulwiasta zaczęła kwitnąć 

Azalia Giblartar / Lilia Azjatycja Tiny Bell

Armeria / Łubin

i na koniec dzisiejszej fotorelacji muszę się pochwalić roślinkami z mojej parapetowej hodowli. Pomidor koktailowy "czerwony kapturek" zawiązał już swój pierwszy owoc