Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy. Zimowe opowieści.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy. Zimowe opowieści.

Post »

Czy Twoje pieski też się tak cieszą jak pada śnieg? Mój skacze w zaspy, wsadza cała głowę do śniegu, skacze i chwyta pyskiem płatki śniegu, atakuje swój cień. Na spacerach mam ubaw ile wlezie ;:306
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Muszę swojej Fire and ice zmienić miejsce bo stoi taka zapyziała , ani w jedną ani w drugą stronę , ładna jest szkoda żeby przepadła :roll: Muszę w końcu zabrać się za rozpoznanie swoich , mam ich troszkę ale wstyd wklejać nieopisane :oops:
Słodkie te maleństwa , jest za co potarmosić , swoją mogę tylko za uszy :lol:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Jak się czyta - Wątki z Twoimi postami to się na 12 stronie dopiero ląduje :roll: .
Nie moje klimaty :lol: ale się melduję a piesy wygłaskać poproszę :D .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkie psy lubią śnieg. Ciekawe dlaczego?
Bardzo podoba mi się Fire Isladnd, Ma ciemniejsze łodyżki. To chyba rzadkość u host?
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Iguś widoki cudne oczywiście widok mordeczek najsłodszy . Czytam ,zapisuję i z podziwu wyjść nie mogę dotąd myślałam że tylko plantaginea której w ubiegłym sezonie nie udało mi się u Ciebie kupić (przez zimowe straty)i czekam na ten ,ma pachnące kwiaty a po dotychczasowym przeglądzie widzę że tych pachnących więcej :) już dwie kolejne ślicznotki mam zapisane .
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

wanda7 pisze:Fire Works - rewelacja. Z chęcia wymieniłabym na nią jakąś z moich całkiem zielonych. Czy ona przez cały sezon pozostaje taka biała? Nie zielenieje? Piszesz: maleńka. Czy to znaczy, że u ciebie jest malutka, czy że to w ogóle jest mała odmiana?
Igus, podpinam sie pod pytanie Wandzi - też mi się szalenie podoba ta hosta ! Jest naprawdę sliczna. Mam nadzieję ze faktycznie bedzie niewielkich rozmiarów ! Czytałam twoją odpowiedz, więc trzymam kciuki zeby ładnie rosła ! A jak juz się tak fajnie rozrośnie to sadzonkę chętnie bym kupiła :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agatko, od kolegi po fachu z którym dokonuję zamiany mam dostać jeszcze kilka host to jak się uda poproszę o nią. :lol:

Moniko, pachnące są wszystkie Fragranty. Fagrant Dream także ma pachnieć, potwierdzę jak zakwitnie w tym roku. :uszy

Małgosiu, ciemne łodyżki liści tak, a jeszcze ciemniejsze od kwiatów, jest kilka takich host. ;:108

Witaj Agnieszko, nie każdy kocha hosty, tak jak nie każdy żurawki, ta część jest dla miłośników host. ;:224 Pieski wygłaskane. ;:168

Elu, ja poświęciłam sporo wieczorów na rozpoznanie, kiedyś każda miała znacznik, potem psy namiętnie je wyciągały, teraz mam opisane w zeszycie z miejscem gdzie rośnie, tak łatwiej rozpoznać. :uszy

Aniu, my nie chodzimy na spacery, do wybiegania wystarczy ogród, ulubione zajęcie Nutki, siedzi na parapecie i jak tylko zobaczy coś na ulicy leci ze szczekaniem i każe się wypuścić aby poszaleć na dworze. Mała czasem jej towarzyszy. ;:224 A teraz się tarmoszą po podłodze. Na zdjęcie nie ma szans, wszystkie ruszone.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iguś skoro Tobie zajęło parę wieczorów wiem wiem masz więcej , to ile mi :lol: moje znaczniki powyciągały ptaszyska , swoją drogą w trakcie pisania posta mnie olśniło ;:306 że mogę je wstawiać w roślinach , nie dość że ich tam nie znajdą to jeszcze widać ich nie będzie bo szczerze mówiąc nie podobają mi się te tabliczki w ogrodzie ,to nie arboretum :wink:
Muszę już swojego M uczulić na zakupy , skoro woreczki strunowe dostałam po dwóch miesiącach ze znacznikami zdąży do wiosny :;230
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mogę podesłać znaczniki jeżeli udadzą się siewki trawy co to mam ja wysłać.
A host faktycznie sporo się nazbierało, do tej pory pokazałam 50 :roll:
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Cześć Iguś witam cie czwartkowo,dawno tu nic nie pisałam ,co nie znaczy że nie bywam.
Widzę ze ilość śniegu u ciebie jest podobna jak u mnie,mnie to troszkę martwi bo w moich terenach bywają duże mrozy ,jak wiecej nie napada to będzie nie wesoło,pozdrawiam cie.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewo, cieszę się z Twoich odwiedzin, nawet jak ktoś raz na rok zajrzy jest wspaniale. :tan
Jak na Kujawy to i tak dużo śniegu, ale co z tego, jak przyjdą lutowe mrozy jak zwykle będzie goła ziemia, bo to co leży stopnieje. :(

To, dalej męczymy hosty. Literka G.

Grand Marque,
rok zakupu 2008, jak widać nie rośnie zbyt szybko. Zdecydowana zaleta, nie jadają jaj ślimaki. Toleruje słońce.

Obrazek

Golden Tiara,
u mnie w pierwszej dziesiątce obowiązkowych do posiadania. Doskonale przyrasta, średniej wielkości, kwitnie zjawiskowo, na słońce i nie jadają jej ślimaki, czego chcieć więcej.

Obrazek

Obrazek

Grand Tiara,
rodzina, niestety ulubienica ślimaków. U mnie od 2008 roku, rośnie dosyć bałaganiarsko, nie tworzy ładnej kępy.

Obrazek

Great Expectation
, ma być wielka, u mnie kilka sztuk od dwóch lat, bardzo ja lubię. Dosyć tolerancyjna co do słoneczka, ale szybko reaguje na jesień.

Obrazek

Gold standard. u mnie od 6 lat, średniej wielkości, zmienna kolorystycznie, raczej do półcienia, liść gruby, ślimaki nie jadają.

Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Pokazuj ,pokazuj..zima trzyma...a na Grand Marque - juz się piszę.Resztę bedzie łatwo juz dobrać..... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

iga23 pisze:Agatko, od kolegi po fachu z którym dokonuję zamiany mam dostać jeszcze kilka host to jak się uda poproszę o nią. :lol:
Iguś, lejesz miód na moje serce ;:196 zapisz mnie na listę ! Będę ci wdzięczna !!!
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Piękne kolejne zdjęcia. A moje psiaki zachowują się dokladnie tak jak Twoje.
I oczywiście kolejne piękne hosty. ;:167
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Iguś cudne wszystkie hosty :D Co jedna to ładniejsza :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”