Aleja Różana 33
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aleja Różana 33
Żurawki przepiękne prezentują się na Twojej rabatce 

- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Ilonko, zamówiłam u Igi takie żurawki: Gotham, Georgia Plum, Paprika i Rio. Nowa rabatka również będzie słoneczna, mam nadzieję że będzie im dobrze....sprawdzałam, mogą mieć stanowisko słoneczne. A jak będzie coś się działo...to pomyślimy. Te żurawki które mam doskonale rosną w pełnym słońcu....te ciemne i zielone...wybierałam te, które tolerują słońce.
Marzenko, Monia na mojej działce była może dwa razy w tym roku....nie maczała swoich paluszków
Ja będę pewnie maczać u niej, na jej działce
Monia,
za to że mnie zaciągnęłaś do Igi.
Marzenko, Monia na mojej działce była może dwa razy w tym roku....nie maczała swoich paluszków

Monia,

- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tereniu,a skąd wytrzasnęłaś słońce na tych zdjęciach?
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Mamo Tereniu a mnie zostało 800metrów kw do samodzielnej obróbki-chyba jakiegoś chłopa najmę 

- MamciaTerenia
- 1000p
Grażynko, dziękuję
Marzenko, no sporo ziemi do obróbki...nasze koleżanki szukały jakiegoś faceta i co, obiecanki, cacanki
Gosiu, na zdjęciach są daty, ostatnie robiłam 13 listopada, było bardzo słonecznie

Marzenko, no sporo ziemi do obróbki...nasze koleżanki szukały jakiegoś faceta i co, obiecanki, cacanki

Gosiu, na zdjęciach są daty, ostatnie robiłam 13 listopada, było bardzo słonecznie

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
OOO właśnie Mamo Tereniu obiecały i nic
Może w buta jakiegoś dostanę 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kiedy weszłam na forum, to zakochałam się w żurawkach i funkiach
Co prawda już jakieś miałam, ale dopiero tutaj odkryłam, jakie jest ich bogactwo.
W tej chwili zaczyna mi już brakować miejsca, ale czekam, jak tylko jakaś roślina wypadnie, to już wiem, co tam posadzę
Tereniu to forum ma jeden minus...jest zgubne dla naszych kieszeni
ale powiedz sama, jak oprzeć się kolejnej roślinie, skoro na świecie są miliony przepięknych kwiatów, więc człowiek ma ochotę chociaż cząstkę zaprosić do ogrodu.

Co prawda już jakieś miałam, ale dopiero tutaj odkryłam, jakie jest ich bogactwo.
W tej chwili zaczyna mi już brakować miejsca, ale czekam, jak tylko jakaś roślina wypadnie, to już wiem, co tam posadzę

Tereniu to forum ma jeden minus...jest zgubne dla naszych kieszeni

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ale cudowna rabatka. Przyznam się, że sama się zarazilam i zamówilam na wiosnę u Igi żurawki i hosty.
Więc nie jesteś sama. Powiedz mi tylko, jakie trawki tam razem z nimi rosną?

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Super skalniaczek i bardzo spodobała mi sie rabata z żurawkami
Bardzo wdzięczne są te roślinki. Muszę powiększyć sobie ich kolekcję, bo zdobią ogród przez większość czasu 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cześć Mamusia
Jak wrócisz z zakupów to wstaw kochana jakieś fotki bo smutno za oknem i mi do letnich widoczków tęskno
Pozdrów tatusia

Jak wrócisz z zakupów to wstaw kochana jakieś fotki bo smutno za oknem i mi do letnich widoczków tęskno

Pozdrów tatusia

- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
- MamciaTerenia
- 1000p
Iwonko, ze mną było podobnie, pierwsze zamówienie które złożyłam to były właśnie żurawki i trawki. Jak wiesz moja działka po powodzi wymagała całkowitego odrestaurowania więc pole do popisu było bardzo duże?ale niestety jak trafnie oceniłaś, bardzo zgubne dla kieszeni
Przeglądając te wszystkie rośliny, czy to na forum, czy w internetowych sklepach ogrodniczych nie można było się jednak niektórym oprzeć
Na drugiej rabacie chcę połączyć żurawki z hostami i bylinami. Będzie co robić w długie zimowe wieczory?.mam na myśli planowanie. Pozdrawiam
Dorotko, dziękuję. Już wiem że nie jestem sama
Na rabacie z żurawkami rosną trawki: Acorus gramineus ?Ogon?, Carex morrowi Irish Green, Carex dolichostachya Gold Fountains, Festuca amethystina, trzęślica modra i ciemno bordowa? niestety NN. Wszystkie ładnie się przyjęły i rozrosły.
Agnieszko,
Chciałam zrobić taki zakątek który będzie zdobił działkę swoimi kolorami od wiosny do późnej jesieni.
Moniko, Kasiu również Was pozdrawiam moje kochaniutkie

Na drugiej rabacie chcę połączyć żurawki z hostami i bylinami. Będzie co robić w długie zimowe wieczory?.mam na myśli planowanie. Pozdrawiam

Dorotko, dziękuję. Już wiem że nie jestem sama

Na rabacie z żurawkami rosną trawki: Acorus gramineus ?Ogon?, Carex morrowi Irish Green, Carex dolichostachya Gold Fountains, Festuca amethystina, trzęślica modra i ciemno bordowa? niestety NN. Wszystkie ładnie się przyjęły i rozrosły.
Agnieszko,

Chciałam zrobić taki zakątek który będzie zdobił działkę swoimi kolorami od wiosny do późnej jesieni.
Moniko, Kasiu również Was pozdrawiam moje kochaniutkie

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Bardzo ładna rabatka , ja mam zamówione Fire Alarm,Georgia Plum,Paprika i RioMamciaTerenia pisze:Ilonko, zamówiłam u Igi takie żurawki: Gotham, Georgia Plum, Paprika i Rio. Nowa rabatka również będzie słoneczna, mam nadzieję że będzie im dobrze....sprawdzałam, mogą mieć stanowisko słoneczne. A jak będzie coś się działo...to pomyślimy. Te żurawki które mam doskonale rosną w pełnym słońcu....te ciemne i zielone...wybierałam te, które tolerują słońce.
Marzenko, Monia na mojej działce była może dwa razy w tym roku....nie maczała swoich paluszkówJa będę pewnie maczać u niej, na jej działce
![]()
Monia,za to że mnie zaciągnęłaś do Igi.

- MamciaTerenia
- 1000p
Dorotko,
Jak je zobaczyłam nie mogłam się oprzeć

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wcale się nie dziwięMamciaTerenia pisze:Dorotko,![]()