Ogród Linety 2
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Linety 2
Dobrze wiedzieć, tylko muszę jakoś miejsce na parapecie wygospodarować 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Datura bardzo dzielna
Moją odrapują koty-pień cały w strzępach.
Twoje orzeszki wyglądają jak nasiona czarnuszki

Twoje orzeszki wyglądają jak nasiona czarnuszki

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daturka zaszalała, grudniki też.
Nasionka wysiej, będziesz miała niespodziankę.
Na stole wyglądają jak ptaszek z rozprutym brzuszkiem. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
REWI, może coś sobie dobuduj, wszystko jedno co, tylko żeby miało dużo okien. 
EWUNIU, moje koty jakoś się na szczęście daturą nie zainteresowały. Na szczęście, bo koty mam trzy, a daturę tylko jedną.
A orzeszki, rzeczywiście, zwłaszcza te przypalone są łudząco podobne. 
MARYSIU-DELOSPERMO, co za koszmarne skojarzenie.
Niestety, przy trzech kotach w domu zdarza mi się zakopywać ich zwierzynę łowną, widuje się to i owo.
A nasionka wysieję, ciekawa jestem, czy coś z tego będzie.

EWUNIU, moje koty jakoś się na szczęście daturą nie zainteresowały. Na szczęście, bo koty mam trzy, a daturę tylko jedną.

MARYSIU-DELOSPERMO, co za koszmarne skojarzenie.

- ewamaj66
Moje stado liczniejsze-6 dużych, a ostatnio cztery małe z ostrymi pazurkami. Wspinają się na razie tylko po moich nogach, ale skóra w strzępach...W przynoszonych z podwórka prezentach widzę dowody miłości 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj będzie przygoda z tymi nasionkami -ciekawe...
...grudniki są śliczne mnie też jeden zaczyna kwitnąć a kolor lekko łososiowy...

...grudniki są śliczne mnie też jeden zaczyna kwitnąć a kolor lekko łososiowy...

- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Kwiat datury jest prześliczny, taki majestatyczny a jednocześnie delikatny. Jeśli jest taki duży, jak na zdjęciu, to robi niesamowite wrażenie.
Grudniki kwitną przepięknie, wydaje mi się, że u kogoś widziałam białe, i też były ładne. No a to nasionko, ja się oczywiście nie znam, i mnie mnie kojarzy się raczej z rekwizytem z filmu science fiction
.
Grudniki kwitną przepięknie, wydaje mi się, że u kogoś widziałam białe, i też były ładne. No a to nasionko, ja się oczywiście nie znam, i mnie mnie kojarzy się raczej z rekwizytem z filmu science fiction

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Linetko masz piękne grudniki, a nasiona anturium to kuriozum!
Hm, wstyd się przyznać, ale właśnie uświadomiłam sobie, że to nie anturium, tylko calla, czyli cantedeskia. Przepraszam, że wprowadziłam Was w błąd.
EWUNIU, oj, tak, kocia miłość objawia się specyficznie, czego dowodem są Twoje podrapane nogi.
Podziwiam Cię za tę liczbę kotów. Te małe też zostaną u Ciebie na stałe?
MISIU, jak to dobrze, że istnieją roślinki kwitnące przy krótkim dniu, bo strasznie smutny byłby ten listopad. A tak to wszyscy się cieszą swoimi grudnikami i od razu nam weselej.
STOKROTECZKO, kwiat datury ma chyba ze trzydzieści centymetrów długości, naprawdę jest wielki. No i kwitnie już dość długo, aż się dziwię, bo sądziłam, że te kwiaty dość szybko opadają. A te nasionka tak dziwnie wyglądały, że najpierw myślałam, że to jakiś zwierz zniósł jaja w takim dziwnym kokonie, a dopiero potem dotarło do mnie, że domniemany kokon ma łodygę...
MASECZKO, przepraszam, to calla, jak już pisałam. Ja naprawdę miewam zaniki pamięci.
Naprawdę mi wstyd. Za to z całą pewnością mam też nasionka agapanta i zamierzam je wysiać. Jak myślisz, zrobić to teraz, czy zaczekać do wiosny?

EWUNIU, oj, tak, kocia miłość objawia się specyficznie, czego dowodem są Twoje podrapane nogi.

MISIU, jak to dobrze, że istnieją roślinki kwitnące przy krótkim dniu, bo strasznie smutny byłby ten listopad. A tak to wszyscy się cieszą swoimi grudnikami i od razu nam weselej.

STOKROTECZKO, kwiat datury ma chyba ze trzydzieści centymetrów długości, naprawdę jest wielki. No i kwitnie już dość długo, aż się dziwię, bo sądziłam, że te kwiaty dość szybko opadają. A te nasionka tak dziwnie wyglądały, że najpierw myślałam, że to jakiś zwierz zniósł jaja w takim dziwnym kokonie, a dopiero potem dotarło do mnie, że domniemany kokon ma łodygę...

MASECZKO, przepraszam, to calla, jak już pisałam. Ja naprawdę miewam zaniki pamięci.

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Moja datura zmarzła przy ostatnim śniegu, miałam i tak ją wywalić, ale najpiew chciałam uciąć gałązkę do ukorzenienia. Nie mam gdzie trzymać tego giganta. W sumie tak szybko rosną, że wystarczy co rok urwać gałązkę i ukorzenić.
Co to agapant?
Co to agapant?
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45

Masz piękne grudniki, moje dwa mają malutkie pączki. Będzie biały i ciemnorózowy.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Czytam o kotach. Akurat dzisiaj byłam wkurzona, bo upodobały sobie moje lawendy i strasznie mi je połamały i pogniotły. Chcialam mieć szpalerek lawendy, ale jak tak dalej pójdzie, to nic z tego nie będzie 

- ewamaj66
Kocury cieszą się powodzeniem i znalazły już domy, choć mieszkają na razie z nami. Nie wiem czemu wszyscy je chcą, skoro to koteczki są łowne i przytulne. Niebieską chciałabym zatrzymać dla siebie, ale zostaje na razie jedna czarniutka.
Agapant siałam w zeszłym roku mniej więcej o tej porze-wzeszedł
Mam doniczkę pełną zielonych źdźbeł. Jeszcze to wyglądu nie ma, bo nie przesadzałam, zrobię to wiosną, ale 10 sztuk naliczyłam. Najwyższa roślina ma jakieś 6 cm i trzy liście 
Agapant siałam w zeszłym roku mniej więcej o tej porze-wzeszedł

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Linetko zapraszam do mnie na gudniczki

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Dzień dobry w sobotę! U nas przebłyskuje słońce, więc zapowiada się dobrze. A poza tym mam inny powód do radości, który pokazuję Wam na zdjęciu:

No i teraz mogę sobie wyobrażać, jak leżę latem na tarasie pod DWIEMA palmami!
A drugie zdjęcie to grudniczek, który akurat jest w pełni kwitnienia.

No i teraz mogę sobie wyobrażać, jak leżę latem na tarasie pod DWIEMA palmami!

A drugie zdjęcie to grudniczek, który akurat jest w pełni kwitnienia.