Nasze wyzwanie działkowe :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze wyzwanie działkowe :)

Post »

Piękne nasadzenia-no i przepiękny słonecznik!! ;:333
Ja na drugi rok wysieję cały szpaler wzdłuż płotka. :tan
Krzysiek
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
babojola
200p
200p
Od: 25 maja 2009, o 16:42

Post »

Witaj Lodziu, przyszłam z rewizytą :D
Mnóstwo pracy wykonaliście, podziwiam Wasze zacięcie, ale wiem, że warto stworzyć sobie taki zielony azyl, w którym po pracy można będzie sobie wypocząć.
Będę zaglądać do Ciebie :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziwiam Was za to ręczne przekopywanie działki ;:180 Robiłam, więc wiem, ile sił na to trzeba. I rozumiem Cię, jak spieszno Ci do sadzenia. Pierwsze grządki zrobiłam jeszcze przed końcem wyrownywania w miejscach, gdzie już skończyłam. I są tam do teraz, więc niekoniecznie trzeba z tym czekać. Strasznie mi się podobały Twoje przygotowania do oprysku Topsinem :;230 Z przyjemnością będę do Was zaglądać, bo ciekawa jestem, co będzie dalej :wit Emanujesz Lodziu pozytywną energią, a do tego jesteś pracowita jak pszczółka i żadnej pracy się nie boisz ;:180
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

sweety pisze:Podziwiam Was za to ręczne przekopywanie działki ;:180 Robiłam, więc wiem, ile sił na to trzeba. I rozumiem Cię, jak spieszno Ci do sadzenia. Pierwsze grządki zrobiłam jeszcze przed końcem wyrownywania w miejscach, gdzie już skończyłam. I są tam do teraz, więc niekoniecznie trzeba z tym czekać. Strasznie mi się podobały Twoje przygotowania do oprysku Topsinem :;230 Z przyjemnością będę do Was zaglądać, bo ciekawa jestem, co będzie dalej :wit Emanujesz Lodziu pozytywną energią, a do tego jesteś pracowita jak pszczółka i żadnej pracy się nie boisz ;:180
kochana dziękuję za te miłe słowa ;:196

a co u Nas ?? no zmiany zmiany :D od piątku trwały w Gliwicach targi budownictwa i ogrodnictwa dopiero dziś na nie znaleźliśmy czas i oczywiści na oglądaniu się nie skończyło, a było co oglądać.... masa roślin różni wystawcy,,, i miałam Wam zdjęcia porobić i w końcu z tego wrażenia zapomniałam ..... ;:223 nic tylko kasę wydawać ;:224 co mnie najbardziej zachwyciło ..? winobluszcz w postaci bonzai, nie wiem ile mógł on mieć lat ale wyglądał cudownie ;:108 była jakaś pani z medycyny naturalnej co miała pijawki w słoiku, były miody pitne i o ciekawe był miód pitny jabłkowy... takiego jeszcze nie piłam, był czosnek podwieszany i jad pszółkowy był i stoisko z kaktusami i innymi sukulentami i bylin było zatrzęsienie i pani z krzaczkami róż była, dużo się działo mówię Wam. ;:173

ja kupiłam sobie take oto mini zakupki :wink:

Obrazek
rojniczek

Obrazek

Phlox różowy

no a małż zaszalał .... :tan

Obrazek

Obrazek

oprócz tego trzeba było kupić kwaśny torf no i korę aby wrzosy miały dobre warunki do rozwoju. Myślałam że posadzę i jeszcze zdarzę pokopać ale to wrzosy takie były pochłaniające że mi do wieczora zeszło. No i pierwszego gila na naszej działce zaliczymy, totalna prowizorka :;230

Obrazek

ale jaka radość że oprócz wsadzania rąk w glebę można na chwile usiąść i na wszystko popatrzyć na spokojnie. :D

No i efekty mojej pracy prezentuję oczywiście :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i jeszcze troszkę gorsza wiadomość , jutro nie będziemy mogli zacząć z trawą bo małż dostanie urlop dopiero 17 września i zaczynami za tydzień... no ale co zrobić ... :roll: muszę uzbroić się w cierpliwość no i mieć nadzieję że od przyszłego poniedziałku pogoda będzie w miarę dobra. ;:47
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Fajne zakupy i od razu wszystko na swoim miejscu.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

:wit Lodziu czy te wrzosy są rzeczywiście żółte ,bo tak widać na zdjęciu :?:
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

bardzo jasna zieleń aż dają po oczach, a z ciekawostek to ja dziś widziałam w Obi wrzosy barwione ale nie podobały mi się takie były sztuczne jak dla mnie :roll:
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sztucznie barwione to już nie to samo co naturalne ,ciekawe czy te nasze wrzosy przetrwają zimę ,musimy je dobrze okryć bo z zeszłorocznych dwa mi odpadly
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ja to planuję wszystko okryć chyba prócz berberysa bo on tego chyba nie wymaga mam nadzieje że to dobrze zrobię :roll: ciekawe w ogóle, jaka to będzie zima... bo jak taka jak w tamtym roku to mogą być problemy z roślinkami :?
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Zakupy świetne :)

Jak planujesz okrywać? Czym? Zaczynam o tym intensywnie myśleć, poranki już zimne i pomimo słonka i zapowiadanych upałów mam wrażenie, ze wkrótce będzie brrrrr

Co do trawki to my czekamy na deszczową pogodę i będziemy siać :heja Teren przygotowany więc nie ma co czekać na wysianie się kolejnych chwastów.
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nawet się nie obejrzysz, ale roślinki sie taaak rozrosną :) No i dobry wybór - właściwie wszystkie bezobsługowe!
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lodziu , piękna rabatę zrobiłaś , jeżeli nie pogniewasz się udzielę rady na temat wrzosów , szkoda żeby zmarzły.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

as1112 - no planuję gałązkami iglastymi ale jeszcze tego nie robiłam więc mam obawy że coś poknocę.... :roll:

Tacca - pewnie ze się nie pogniewam, powiem nawet bardzo chętnie posłucham Twoich rad :D

sweety
- co masz na myśli mówiąc bezobsługowe ??
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niekłopotliwe tzn. nie wymagają żadnych zabiegów. Tylko ewentualnie wrzosy trzeba okrywać, jeśli bywają u Was bezśnieżne zimy :D
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

oj bywają. w tamtym roku to już w ogóle myślałam że zima nie nadejdzie, śniegi pojawiły się na stałe chyba dopiero w styczniu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”