Ogrodowe marzenia Malioli :)
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia Malioli :)
Jeszcze pusto, ale tak szybko się ta rabata zapełni... Masz takie poidełko, jak ja 

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monika - dzięki za wizytę, też do Ciebie zaglądam ale chyba jeszcze nie zdążyłam nic napisać
Aniu (sweety) - jednak takie same jest - coś mi się kojarzyło, dzieci wypatrzyły w ogrodniczym na szczęście było ostatnie bo bym musiała dwa kupić. No rabatka pustawa ale tam jest dużo takich szybko rozrastających się roślin więc mam nadzieję, że na wiosnę będzie lepiej, jeszcze mam sporo cebulek do posadzenia. A później z wiosny to zobaczę, pewno czeka mnie dużo zmian nie mam jeszcze takiej wyobraźni przestrzennej jeśli chodzi o kwiaty. Pomysły różne świtają ale z wykonaniem gorzej.

Aniu (sweety) - jednak takie same jest - coś mi się kojarzyło, dzieci wypatrzyły w ogrodniczym na szczęście było ostatnie bo bym musiała dwa kupić. No rabatka pustawa ale tam jest dużo takich szybko rozrastających się roślin więc mam nadzieję, że na wiosnę będzie lepiej, jeszcze mam sporo cebulek do posadzenia. A później z wiosny to zobaczę, pewno czeka mnie dużo zmian nie mam jeszcze takiej wyobraźni przestrzennej jeśli chodzi o kwiaty. Pomysły różne świtają ale z wykonaniem gorzej.
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
fajne zakupy, jeszcze maleństwa ale już na wiosnę będzie kolorowo 

Olu, jestem z rewizytą i zaznaczam wątek do wieczornej lektury... widzę tu głowę pełną pomysłów, zapał ogrodowy i ciekawy projekt - będzie nad czym myśleć 
Odezwę się, a tymczasem pozdrawiam!

Odezwę się, a tymczasem pozdrawiam!
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu, fajna ta rabata, jak na niej póki co pusto
, a poidełko pierwsza klasa 

- maliola
DuczekOsia, Marzena - no pusto, pusto - mam nadzieję, że na wiosnę będzie lepiej, ta rabatka taka bardziej prowizoryczna jest żeby zielsko nie zarosło, potem zobaczę. Większość posadzonych roślinek to łupy od rodziny
Aga - dzięki za rewizytę, za dużo się u mnie nie naoglądasz, ale Twoje rady i sugestie zawszę chętnie usłyszę

Aga - dzięki za rewizytę, za dużo się u mnie nie naoglądasz, ale Twoje rady i sugestie zawszę chętnie usłyszę
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Olu, dopiero wczoraj rozszyfrowałam Twoj nick , bystra to ja "jestem", co? Właśnie takie sadzenie jest dobre. Unikniesz potem przesadzania jak rośliny sie rozrosną i osiągną właściwe rozmiary. Tak trzymaj a oszczedzisz sobie dużo pracy i czasu na inne rzeczy.
- maliola
Marzena, bo ja wcześniej miałam podpis Maliola tak jak w nicku ale to było rzeczywiście mylące i często nazywano mnie Mariolą.
Co do rabatki to okaże się wiosną. Wczoraj kupiłam jeszcze w lidlu taki zestaw hiacynt/narcyz/tulipany/anemonki w różowym kolorze bo było przecenione. Kupuję, kupuję, a nie mam kiedy tych cebul posadzić. Dzisiaj u mnie się wypogodziło a akurat mam popołudnie zajęte.
Co do rabatki to okaże się wiosną. Wczoraj kupiłam jeszcze w lidlu taki zestaw hiacynt/narcyz/tulipany/anemonki w różowym kolorze bo było przecenione. Kupuję, kupuję, a nie mam kiedy tych cebul posadzić. Dzisiaj u mnie się wypogodziło a akurat mam popołudnie zajęte.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Hello Olu-ja też brałam się za Mariolęmaliola pisze:Marzena, bo ja wcześniej miałam podpis Maliola tak jak w nicku ale to było rzeczywiście mylące i często nazywano mnie Mariolą.

- maliola
Marzena, Dorota - więc jak już okazało się, że jestem Ola a nie Mariola to piszę dalej
Wczoraj posadziłam prawie większość kupionych w tym roku cebul. Myślałam, że to tak raz-dwa pójdzie, a w sumie kończyłam już po zmroku. Chyba nie będę się umiała wiosny doczekać. Zostały mi jeszcze takie różne cebulki z odzysku - szafirki, tulipany, żonkile. To chyba powkładam całymi kępkami do ziemi, jak wyrośnie to ok. Wieczorem u nas też burza i mocny deszcz więc przynajmniej podlewanie odpada. Dzisiaj i jutro liczę na pogodę to może coś uda się porobić. Pozdrawiam.

Wczoraj posadziłam prawie większość kupionych w tym roku cebul. Myślałam, że to tak raz-dwa pójdzie, a w sumie kończyłam już po zmroku. Chyba nie będę się umiała wiosny doczekać. Zostały mi jeszcze takie różne cebulki z odzysku - szafirki, tulipany, żonkile. To chyba powkładam całymi kępkami do ziemi, jak wyrośnie to ok. Wieczorem u nas też burza i mocny deszcz więc przynajmniej podlewanie odpada. Dzisiaj i jutro liczę na pogodę to może coś uda się porobić. Pozdrawiam.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Olu to można powiedzieć, że się odrobiłaś. ja też powsadzałam żonkile w dołki po kilkanaście. To całkiem ładnie wygląda, a żonkile jakoś sobie radzą.
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Żonkili nie jedzą nornice.
Znalazłam metalową siatkę z małymi oczkami, sadzę teraz w koszyczkach drucianych, niech sobie nornice zęby połamią.
Znalazłam metalową siatkę z małymi oczkami, sadzę teraz w koszyczkach drucianych, niech sobie nornice zęby połamią.
- maliola
Marysiu, Ewa05 - dzięki za wizytę
Rzeczywiście trochę się odrobiłam, dzisiaj powsadzałam w końcu szafirki i resztę tulipanów. Tak myślę, że jak po kilku latach znalazłam w ziemi przy przekopywaniu ogródka stare cebulki i tulipanów i szafirków i krokusów to chyba nie mam za bardzo nornic - przekonam się na wiosnę. Nie bawiłam się w żadne siatki ani doniczki więc zobaczymy. Żeby tylko jutro pogoda była. Potrzebuję dużo 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jutro pogoda ma być, ale z prognozy wynika że od niedzieli koniec ciepła i pięknej jesieni, ale zobaczymy!
Miłej zabawy! 

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
to masz dobrze ja wiem że na 100 % mamy nornice i szafirki posadziłam w doniczkach wolę nie ryzykować