Różanka Anety 2012

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różanka Anety 2012

Post »

Anetko, w sobotę wyjmowanie darni pod nową rabatkę zrobiłam w ciągu godziny, wcale nie mały tern.
Przepraszam ale chyba już pytałam, możesz mi podać gdzie ja kupię Bienvenue, zostawię sobie namiar w ulubionych, to będę ją miała na oku. :;230
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka, taki nóż by mi się przydał do cięcia obrzeży trawnika przy rabatkach z korą, przy okazji można by wykorzystać do zdejmowania darni. Dobry pomysł ;:108

Bienvenue kupiłam w Rosen Gonewein. Oto ona:

Obrazek

Obrazek

Pastella ciągle w kwiatach

Obrazek

Wollerton Old Hall - zaczyna mi się bardzo podobać. Ładnie się rozkrzewił, nie choruje i mocno pachnie. I kolor ma piękny.

Obrazek

Obrazek

Heritage

Obrazek

Lion's Rose

Obrazek

Easy Does It

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i przez Was zamówię Pastellę. I może jakąś inną. Teraz będę musiała się nagłowić gdzie je posadzić. Chyba jak kupię to tylko zadołuję. Czy ta czerwona nn to przypadkiem nie Nadia Renaissance. Jest to jedyna czerwona róża, która mi się straszliwie podoba. Jak tylko będe mogła ją kupić to to zrobię.
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

Małgosiu, to nie jest Nadia. Nadia jest ciemniejsza i ma pełniejsze kwiaty. Mam ją i wiem gdzie ją kupić ;:173
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Bienvenue ma piękne kwiaty, moja takich nie ma. Rośnie dobrze, nie choruje, jest pełna wigoru, jak i Twoja, ale te kwiaty... ;:173
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

Aspirin Rose

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sophia Renaissance

Obrazek

Pastella

Obrazek

Gartentraume

Obrazek

Mme Isaak Pereire

Obrazek

Cinderella

Obrazek

Etude

Obrazek

Tatoo

Obrazek

Charles Austin

Obrazek

Queen of Sweden

Obrazek

Abraham Darby

Obrazek

Parade i Pink Anabelle

Obrazek

Dalia

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aspiriny są jednak niesamowite. Anetko, jaką okrywówkę poleciłabyś mi najbardziej?
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

Aga, właśnie Aspirin albo Pastellę. Kwitną niesamowicie i są bardzo zdrowe. Obie nie pachną, Pastella dłużej trzyma kwiaty dlatego właściwie nie ma przerwy w kwitnieniu. Aspirina kwitnie bukietami ale ma dość długi okres bez kwiatów dlatego dosadziłam do szpaleru hortensje: Vanilla Fraise, Bombshell, Bobo i Limelight na pniu, żeby było zawsze kolorowo.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Mam po jednym krzewie Aspiriny (która kwitnie u mnie nieprzerwanie) oraz Pastelli (takowoż) - jestem z nich ogromnie zadowolona... a może jeszcze podasz trzecią do wyboru? ;-)
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p

Post »

Aga, właśnie mi uświadomiłaś, że ja nie mam zbyt wielu okrywowych róż.
Miałam Stadt Rom, kwitła bardzo obficie i nieprzerwanie ale to chyba i tak nie Twój kolor więc nie będę Cię na nią namawiać, szczególnie, że mi zmarzła mimo, ze była posadzona w zacisznym miejscu. Nadal jednak uważam, ze to świetna róża.
Masz The Fairy? Mimo, ze to stara i oklepana odmiana ja ją bardzo lubię. Zdrowa, kwitnie praktycznie nieprzerwanie przez całe lato delikatnymi, jasnoróżowymi i bardzo trwałymi kwiatkami, z minusów to b. kolczasta i nie pachnie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Anetko Twoje róże ślicznie kwitną a Aspirynki wyglądają wspaniale w tym szeregu. ;:215
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

oo, rabatka wejściowa bardzo udana. Jak to jest, że Wam tak ładnie wszystko kwitnie. Może to tak jest, że wdzięczne odmiany sadzicie. Zresztą Pastella i Aspirynki są szeroko polecane.
Widzę także, że masz zamiłowanie do hortensji. ;:108 bardzo ładne. Podoba mi się pomysł z ich dosadzeniem - nie jest monotonnie ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No i przez Ciebie mam zamiar zakupić Pastelke. Zastanawiam się jeszcze nad Aspirinką, ale chyba jednak wybiorę jeszcze Baronessa i Stepfanie Baronin. Co myslisz o tych różach?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Właśnie zamówiłam Gartentraume :)
Aspirynki u Ciebie wyglądają rewelacyjnie...ja mam jedną i na razie jakoś się do niej nie przekonałam...po prostu jakoś nie mam przekonania do róż, które "śmiecą"...Za to Pastella - jak najbardziej i chyba jeszcze dokupię :)
Przeczytałam właśnie Twój wpis u Idy na temat Jasminy. Ja ją mam od tego roku (ale nie była nowym krzaczkiem, tylko dostałam ją od kogoś z ogrodu), była przemarznięta i startowała od zera, no i właśnie zupełnie odwrotnie, niż u Ciebie - rozkrzewiła się mocno, ale słabo poszła w górę...ma może z 80 cm. Kwitła tak sobie...dłużej niż tydzień, ale też żadna rewelacja...I nie powtórzyła. Dam jej szansę do przyszłego roku; ewentualnie co najmniej przesadzę w inne miejsce, bo wygląda, że pergoli raczej mi nie obrośnie... :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Anetko, jestem pod ogromnym wrażeniem Twioich róż. Każda, bez wyjątku, jest zachwycająca ;:215
No ale dodam, że z nich wszystkich upatrzyłam sobie te dwie, które najbardziej mi się spodobały (i które, mam nadzieję, kiedyś będę mieć): Chippendale i Pastella ;:167
Powiedz mi, czy Chippendale potrzebuje jakichś nawozów lub czegoś w tym rodzaju, żeby tak kwitła jak u Ciebie??
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”