Roślinki Joanny :-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Roślinki Joanny :-)

Post »

:wit ale tu nowosci ;:oj
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p
Od: 11 sty 2012, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Przyszłam się przywitać :wit
Czuję że będę do Ciebie czesto zagladac bo bardzo podobają mi się twoi zieloni współlokatorzy
widzę że lubisz fiołeczki i kalanchoe -ja również :wink:
fiołkoza i storczykoza na tym forum to już na porządku dziennym ale ciesze się ze kalanchoe cieszy sie coraz wiekszym zainteresowaniem :wink:
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asieńko, przepiękne kwitnienia, kalanchoe bardzo ładne - czy to nowy zakup?
Wyobraź sobie, że nie mam jeszcze ani jednej gloksynii ale jak patrzę na zdjęcia forumowiczów, to czuję, że to się wkrótce może zmienić ;:128
Awatar użytkownika
84joanna
200p
200p
Od: 26 mar 2012, o 22:53

Post »

:wit Oksi Nowości pełno, to fakt. Tak już jestem wkręcona, że muszę sobie choć raz na tydzień coś kupić lub pożyczyć :twisted:

:wit Marudzia Kalanchoe to jedne z moich ulubieńców. Mają piękne kwiatki i kolory, aż się dziwię, że w sumie to mało osób je ma.

:wit Karolina To pomarańczowe kalanchoe trafiło do mnie tydzień temu. Zamierzam mieć choć po jednym kolorku, tylko gdzie ja je zmieszczę :roll: . Zresztą jak już kupię, to miejsce samo się pewnie znajdzie ;:108
Co do gloksynii - za każdym razem jak byłam w kwiaciarni to bardzo mi się podobała, ale jakoś nigdy jej nie wzięłam, bo a to fiołek, a to kalanchoe.
A wczoraj ani fiołków ani kalanchoe ciekawych nie było, więc wreszcie była okazja, żeby przygarnąć gloksynię :tan
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p

Post »

84joanna pisze: Zamierzam mieć choć po jednym kolorku, tylko gdzie ja je zmieszczę :roll: . Zresztą jak już kupię, to miejsce samo się pewnie znajdzie ;:108
... i tak jak mówisz... miejsce się samo znajdzie ;:224

ja w wekend musze podskoczyć na giełde kwiatową, mąż już mi wspomniał żebym nic dla siebie czasem nie kupowała bo nie mamy miejsca
no ale nie oszukujmy się jak jakieś maleństwo "bedzie wołało kup mnie" to miejsce się znajdzie :;230
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu, ja mam sporą kolekcję kalanchoe, najgorsze, że ciężko jest je doprowadzić do ponownego kwitnienia... A jeśli nawet ma zakwitnąć to są dosyć słabe kwitnienia. Trzeba mieć po prostu cierpliwość do tej rośliny :wink:
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05

Post »

84joanna pisze::wit Delosperma i Bananowy kot

Pestka schła chyba coś koło tygodnia, dokładnie nie pamiętam, bo położyłam ją na parapecie i zapomniałam o niej :oops:
Wsadziłam ją do tej samej doniczki, w której trzymam dracenę i... znowu o niej zapomniałam.
Któregoś dnia przy podlewaniu zobaczyłam, że w dracenie coś rośnie i wtedy przypomniałam sobie o cytrynce ;:oj . Jak miała 3 listki to przesadziłam ją do osobnej doniczki.
A ziemię mam uniwersalną z biedronki.
A jak długo wschodziła pestka cytrynki bo moje pesteczki siedza chyba dwa miesiące i nic nie wschodzi
Awatar użytkownika
84joanna
200p
200p

Post »

Dorota sęk w tym, że nie pamiętam :oops: Ale chyba więcej jak 2 miesiące to nie trwało :roll:

Marudzia ja właśnie tak zazwyczaj tłumaczę się mojemu Adamowi z zakupu nowego kwiatka. Z tym, że on ma taką pracę, że od pn do pt lub sob jest poza domem, wraca tylko na weekendy, więc często po prostu nie zauważa moich nowości.

Karolina a jak długo kwitły Twoje kalanchoe po zakupie? Moje różowe kwitnie już miesiąc, stare kwiatki usychają i ciągle pojawiają się nowe pąki.
Awatar użytkownika
Marudzia
200p
200p

Post »

Karolina -a wiec musze się pochwalić że moje kalanchoe 2 zółte po miesiącu zakwitło ponownie i tak samo gęsto jak za pierwszym razem
wiesz co jest najlepsze -ze nic z nimi nie robiłam :heja
Awatar użytkownika
Dorotak
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:05

Post »

84joanna pisze:Dorota sęk w tym, że nie pamiętam :oops: Ale chyba więcej jak 2 miesiące to nie trwało :roll:

Marudzia ja właśnie tak zazwyczaj tłumaczę się mojemu Adamowi z zakupu nowego kwiatka. Z tym, że on ma taką pracę, że od pn do pt lub sob jest poza domem, wraca tylko na weekendy, więc często po prostu nie zauważa moich nowości.

Karolina a jak długo kwitły Twoje kalanchoe po zakupie? Moje różowe kwitnie już miesiąc, stare kwiatki usychają i ciągle pojawiają się nowe pąki.
To pozostaje mi cierpliwie czekac
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Piękne to pomarańczowe kalanchoe i falkowy kwiatek ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu, myślę że tak z miesiąc kwitły. Teraz 3 zakwitły ponownie ale dziwnym trafem na różowo :shock: A pamiętam, że miałam jeszcze żółte i pomarańczowe... oczywiście nie oznaczyłam doniczek... Jeszcze są sklepowe 2, które ponownie nie zakwitły i kilka buchniętych/forumkowych NN :wink:
Awatar użytkownika
84joanna
200p
200p

Post »

Karolino to masz takie kalanchoowe kameleonki :;230

Moje dwa fiołkowe listki stojące w wodzie zaczynają wypuszczać korzonki :tan
Awatar użytkownika
84joanna
200p
200p

Post »

Dzisiaj w kolejnych czterech listkach wsadzonych do ziemi znalazłam korzonki, a moim "najpierwszym" :lol: listku znalazłam kiełkujące maluchy :heja :tan
Obrazek

A tu fiołkowy kwiatek, udało się uchwycić oryginalny kolor ;:138
Obrazek
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Zawitałam i ja. Kwiatki bardzo piękne, kolor fiołka cud, miód i orzeszki. Bardzo lubię fiolet. ;:138
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”