Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

witam moją koleżankę z kolejki, hihihi :D
Nigdzie nie widziałem tak wypielęgnowanego i zadbanego warzywniaka, jestem pod wrażeniem :)
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzka! Hibek śliczny!
Zastanów się jednak nad opryskiem, bo walka z perzem jest naprawdę ciężka. Może choć w tych
,,niespożywczych" obszarach?
Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie problemów innego rodzaju i za spokój ducha, bo wtedy lepiej się wszystko układa. ;:168
Igor ! Witaj! Mam nadzieję, że z tym wypielęgnowanym warzywnikiem to nie była złośliwość! Ja mam już dość pielenia (choć jak pisałam lubię), bo nigdy nie udało mi się skończyć choć na jeden dzień. :;230 ledwo jedno zrobię juz drugie zarośnięte. Zachciało się babie warzywek i kwiatków. ;:223
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Renatko, szczery podziw! Naprawdę !!! ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To serdeczne dzięki! ;:138 Ale chyba za zdolności do ukrywania na zdjęciach chwastów. :;230
Oby tylko nie padało, bo mam wenę do pracy na dziś popołudniu. ;:134 Chwaściochy nadchodzę! ;:164
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Renatko, miło mi, że zachciałaś odwiedzić mój ogród :D
Pospacerowałam po Twoich włościach- to wielkie dobrodziejstwo mieć ogromne drzewa!! U mnie może trochę za dużo cienia, ale nie wyobrażam sobie innego ogrodu :lol:
Trochę zazdroszczę Ci własnych warzyw - u mnie nic nie urośnie, ale przecież nie można mieć wszystkiego :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie- będę zaglądać ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia! Dzięki za wizytę! Jesteś zawsze bardzo mile widzianym gościem! ;:3
Ja zazdroszczę Ci lasu, bo tam lepiej mi się oddycha, a masz piękną działkę bez dwóch zdań.
;:3
Własne warzywa mają swój urok, ale nie dostrzegam go, gdy muszę je ciągle pielić, a zielsko rosnie, że az strach.
Dopiero gdy przychodzą zbiory... mniam pomidorki, ogórki i buraczki...zapraszam na degustację!
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Reniu, bardzo dziękuję za zaproszenie i miłe słowa ;:196
Domyślam się, ile zachodu kosztuje utrzymanie tak wspaniałego warzywnika!! Ale ten trud, jak piszesz, wynagradzają plony :)
Podobnie u mnie- nie opisuję przecież, ile codziennej pracy wkładam w nienaganne utrzymanie rh- cieszy mnie efekt końcowy, czyli bujnie kwitnące zdrowe krzewy :)
I chociaż nie cierpię zimy, wiosenne porządki na takiej powierzchni dają mi się we znaki, a nieustannie spadające igliwie maksymalnie mnie irytuje :lol: , to jednak nie wyobrażam sobie życia bez tego kawałka lasu :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia! Ja w chwilach słabości straszę rodzinkę, że wrócimy do Płocka, ale nie traktują tego poważnie, bo wiedzą, że nie wytrzymałabym już w bloku.
Mamy parę zwierząt (psy, koty, kurę i papuga) domowych i całe mnóstwo ptaków i innych w ogrodzie.
Obok mojej działki jest, jak już pisałam, park i tam mieszkają moi ulubieńcy: para Kruków, to piękne i mądre ptaszory, które czasem krążą nad moją działeczką zabawnie skrzecząc. ;:224
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Ależ tu u Ciebie Reniu kolorowo :D Twoje lilie są po prostu oszałamiające a hosty przeogromne! ;:138 Królestwo H. też piękności :D
Co do chwaściorów... ;:223 ;:223 ;:223 Lepiej się nie denerwować. Ledwo zdążyłam oplewić pomidory i wzięłam się za lilie i liliowce, pomidory zaczęły zarastać od nowa. Wetknęłam łapska w buraczki żeby się pozbyć chwaściorów - w liliach lebiodki po deszczu wyłażą. No masakra ;:219 Część klombów mam obsypane korą i to trochę pomaga. Ale część jest zrobiona "tylko na chwilę" w miejscu, gdzie w przyszłym roku ma być dobudowany taras i tu nie obsypywałam, bo stwierdziłam, że na sezon to się nie opłaca ;:223 I mam za swoje :;230
( Reniu, u mnie zaczynają kwitnąć lilie i liliowce, nawet kupiłam kartę do aparatu po tym jak poprzednią zepsułam i porobiłam zdjęcia ale teraz załatwiłam czytnik w w kompie ;:223 ;:223 ;:223 Jakiś etap katastrof mam, wszystko psuję, czego bym się nie dotknęła )
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze, że zajrzałaś, bo mam chandrę, a Ty zawsze na mnie wpływasz pozytywnie. ;:168
Jeśli chodzi o katastrofy - to moje drugie imię!
Nic nam nie pomoże jak tylko pozytywne myślenie! :tan (mnie jeszcze pomaga taniec, bo mam mało serotoniny :;230 ).
Jak tylko uda Ci się wybrnąć z kłopotów technicznych wklejaj!!!!!!! bo jestem bardzo ciekawa co masz teraz kwitnącego u siebie. ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Renatko, pozytywne nastawienie to oczywiście pół sukcesu i tego się trzymam. Mam dziś urwanie głowy w pracy, bo szkolenie BHP jest, a mam parę zdjęć do wklejenia- cywilizowanych, bo przeplatam nimi swoje dzikie okazy :wink:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super! Chętnie wpadnę i obejrzę, a jak masz ochotę to wklej ze dwa i u mnie, bo ja się zebrać nie mogę! :;230
nawet nie wiesz jak poprawiłyscie mi humorek !
Szkolenie BHP ważna sprawa, ;:108 ja po ostatnim (było też z p.poż) inaczej patrzę na pożary i na pewno nie pozwolę palić fajek w domu na piętrze (to takie użytkowe poddasze). ;:14
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

o pożarach to nic nie mów, bo ja wiosną liście wypalałam, wiatr zawiał i miałam 3 auta strażackie w ogrodzie. Mandat oczywiście, ale radość dziecka bezcenna, bo u niego io io io było, a potem opowiada: jak moja mama zrobiła pożar, to 3 straże były...i jaki dumny z mamy ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mały jet Za..jefajny z tymi tekstami. :;230
Swoją drogą mam nadzieję, ze wsi nie spaliłaś? ;:oj
mandatu szkoda, ale ostatnio jak przyjechała straż do spalonych ziemniaków, to straszyli sąsiada mamy kara w wysokości 14.000,-zł. ;:202 ]
My palimy tylko w beczce, trochę to u.. męczące, ale wieją często wiatry i boję się sąsiadowi spalić kukurydzy, tego palenia jest sporo - wiecznie coś.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Maluch uspany więc pomyślałam zajrzę na forum.Reniu,Marzko,Cantati jesteście świetne!Z wami nawet z pożaru można się pośmiać.Boże jak mi na tym wychowawczym brakuje czasem takich babskich pogaduch!Dzięki że jesteście dziewczyny ;:4

:wit Bejka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”