30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Bozenko co sie martwisz- praktyka czyni Mistrza!!! Jak ta pomalujesz to juz zadna kratownica nie bedzie Ci straszna!!!:-)))
Piekna hortensja!!!
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ihasia Hortensja grzecznie czeka na posadzenie, ale najpierw zainstalowanie kratownicy. Zostały jeszcze kantówki do pomalowania, więc pewnie pojutrze M mi to wszystko poskłada do kupy i założy. Zamówiłam 4!!! powojniki, jeszcze nie wiem gdzie posadzę, może na razie na kratownicę zanim hortensja zacznie się rozrastać i do skrzyni w miejsce jednego przemarzniętego. Wszystko w jasnych kolorach. Czekam też na hortensję Limelight, musiałam kupić w necie, bo nigdzie jej nie ma, nawet w najlepiej zaopatrzonych centrach ogrodniczych... A niby taka popularna! Ale to wszystko będzie w następnym tygodniu. Póki co kończę z tym malowaniem, posadzę coś w donicach przed wejściem a potem już tylko leżę na leżaczku :tan
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko jakie powojniki kupiłaś ? Ja mam w końcu wymarzoną Josephinę :heja
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
bozunia
1000p
1000p

Post »

Kupiłam Guernsey Cream, Yuki-no-yosooi, Moonlight Yellow Queen i Elfa. Same jasne i do półcienia :wink:
Josephine jest przepiękny! Będę obserwowała go u Ciebie :wink:
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

no piękne odmiany ;:138 ja też mam elfa ;:215. Hortensja pnąca super , ale ja na nią nie mam odpowiedniego miejsca :(
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
bozunia
1000p
1000p

Post »

Edytko, ja na nic nie mam miejsca :;230 A jeszcze kupiłam wczoraj hostę Stiletto :wink: Chciałam tylko jedną małą, ale była piękna wielgachna kępa w korzystnej cenie, więc kupiłam i podzieliłam na 4 :wink: no i nie mam na nie miejsca :;230 Chyba posadzę w skrzyni razem z fuksjami, których też namnożyłam jak głupia :wink: albo w dużej donicy...
bozunia
1000p
1000p

Post »

Kilka migawek z dzisiejszego dnia. Leżakowanie, kawusia, nicnierobienie :tan Słońce mocno przygrzewało ;:3 Teraz zaczyna grzmieć, ale wygląda, że przejdzie bokiem...

Tiarella 'Spring Symphony' - moja ulubienica i ciurkające oczko :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kokoryczkę zarosły liliowce, muszę ją przesadzić po kwitnieniu pod cisy.

Obrazek Obrazek

Kwitnący ostrokrzew

Obrazek

Obrazek

Niezawodne lilie Butter Pixie. Pojawiła się już poskrzypka liliowa, na innych liliach również... Dopiero trzy złapałam, ale jestem czujna ;:134

Obrazek

kratka czeka na postawienie... a razem z nią hortensja

Obrazek

przed wejściem na "skalniaku" kwitnie floks szydlasty

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kratka piękna i będzie bardzo pasować w tym miejscu. Lilie znam, piękne są. Tiarelli w ogóle nie znałam, więc poczytałam. Jest ich wiele odmian, ale wygląda na to, że ta wiosenna symfonia :) najciekawsza. Floks tez słodki. Można siedzieć na leżaczku i podziwiać.
Ja tez więcej na leżaczku niż przy pracach ogrodowych, ale jednak upał.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Urocze zakątki pokazujesz. Jak postępują prace, pergolki pomalowane i obsadzone?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, to niesamowite ile zakątków mieści Twoj ogródek ;:138
Floksy bajeczne, tiarella przy oczku rowniez malownicza ;:173 No właśnie, Ty masz nawet oczko ;:oj a wydawało mi się, ze u mnie nie ma miejca na takie szaleństwa.... ;:224 muszę o tym pomyśleć ma przyszły sezon :uszy
Kratka ładnie odmalowana - z ciemno-zielonymi listkami hortensji będzie sie oryginalnie prezentować ;:333 Nie znam odmian lili, o których piszesz - to z cebul czy kupilas je w donicy?
Ja pierwszy raz, jesienią sadzilam lilie i jak na razie niewiele wschodzi więc będę się rozglądać za tymi w donicach... ;:224 chociaż przez 10 dni takich upałów i mojej nieobecności ogród na pewno mnie czymś zaskoczy.. oby pozytywnie ;:131
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p

Post »

Kasiu, te floksy z rabatki przed domem, ogródek mam z tyłu. Z przodu mam suche miejsce i słoneczne dość długo, dlatego rosną tam takie niewybredne roślinki, żeby podlewania nie było za wiele. Natomiast z tyłu mieszkania mam te 37 m i tam jest dużo cienia od rana ( latem jak zbawienie!) Tu mam właśnie oczko i inną zieleninę bardziej cieniolubną. Lilie kupiłam 3 lata temu jako cebule, rozrastają się bardzo, te Lilie Pixie są niewielkie i mogą rosnąć właśnie w donicach. W przyszłym roku chyba podzielę. Inne lilie w gruncie też już ładne, tylko nie pamiętam jakie, bo mi wyrastają w różnych miejscach a zapominałam co gdzie było :;230 Ale tabliczki kupione i postanowiłam to posegregować jak przekwitną i obeschną.

Wygrzewaj się jeszcze na słonku i korzystaj z urlopu, bo u nas zapowiadają ochłodzenie, więc jak przyjedziesz może być szok termiczny :;230 A roślinki u Ciebie w ogródku na 100% szaleją, kilka dni słońca i wszystko poszło w górę, że hej!
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Wiesz ja mam tak samo z tym kupowanie ;:124 kupię a później latam jak kot z pęcherzem
bo nie ma gdzie wsadzić :;230
i właśnie jak patrzę na Twoją Trialelę to już bym kupiła ;:7
Miło się wypoczywa przy oczku ;:215
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
bozunia
1000p
1000p

Post »

Dzidzia powsadzam gdzie jest miejsce, a potem robi się wielki miszmasz :;230 Najgorsze, że to się wszystko szybko rozrasta, więc dzielę i co wtedy??? Chciałabym mieć duży ogród i przestrzeń, bo zaczyna się u mnie wszystko dusić... Co mogę , to rozdaję, bo wyrzucić mi szkoda... Mam trochę taki "Pegieer" wszędzie. Tutaj przykład, zrobiłam sadzonki floksów... to tylko jedne w wielu podzielonych... PO CO???
Obrazek
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

No a ja pół dnia próbowałam gdzieś poupychać doniczki z sadzonkami aby w miarę to wyglądało :roll:
i sama sobie musiałam powiedzieć, że normalna to ja nie jestem :;230
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
bozunia
1000p
1000p

Post »

Mam to samo, aż zła na siebie jestem! Ale co zrobić - to chyba choroba :;230