Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

survivor26 O takim stoliku też zawsze marzyłam.To jest mój zestaw z altany , a że altanka jest kwadratowa kupiliśmy dwa komplety. Tam stoją dwa stoliki razem i z każdej strony ławka.

Obrazek

W tym roku przytargałam zestaw na taras i być może dokupię do niego parasol , bo w stoliku jest na to miejsce. A w altanie będzie więcej miejsca i może zakupimy tam hamak - ale to pomysły do rozpatrzenia. Może jeszcze wszystko wróci na swoje miejsce :;230

jollla500 te szaro - bure widoki wczesnej wiosny mnie przygnębiły więc postanowiłam sobie poprawić humor i rozweselić swoje obejście. A bukszpanu u mnie pod dostatkiem więc wykorzystałam go już do dekoracji świątecznych . Mam jeszcze w planie kilka aranżacji wiosenno - świątecznych do ogrodu ;:108 ale to może w przyszłym tygodniu.

Jule I ja lubię doniczkowe kompozycje. Wysiałam w tym roku sporo różnych kwiatuszków, żeby wykombinować różnorodne tarasowe kompozycje . Zobaczymy co z tego wyrośnie - czy nie skończy się na wydaniu kasy na zakup gotowych sadzonek :;230

Pozdrawiam Jola.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, pamiętam Twoje donicowe kompozycje podczas ubiegłorocznego lata - były przepiękne! Ten sezon zapowiada się jeszcze ciekawiej, pod każdym względem... Super wyglądają brateczki z bukszpanami :)
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu troszkę koloru a człekowi serducho się raduje .
Podziwiam nieustannie porządek panujący na zwirowych rabatach.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Oj raduje się serduszko, raduje. Szczególnie jak widzi znajome żwirki porządnie wysprzątane, widoki z delikatna nutką kwiecia, zimozielone pięknie postrzyżone.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Fajnie posadziłaś bratki. Ładnie komponują się. Chyba zaraz pójdę swoje sadzić, bo zazdrość mnie wzięła ;:173

;:118
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jolu, świetne kompozycje ;:180 Też posadziłam bratki do donic ale dodanie do nich bukszpanów, niby takie proste a takie eleganckie. Bardzo mi się podoba ;:108
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witajcie.

aguniada ...zapowiada się ...ale czy tak będzie :?: Będę konsekwentna i nie będzie żadnych kwiatuchów w kolorze czerwieni i różu - A jaki tego będzie efekt :roll:

agatka123 ...porządek jest w tym sensie , że nie ma błota , a żwirek ładnie się odznacza i pokazuje granice ścieżki i grządki. I faktem jest, że rabaty wyścielone włókniną i obsypane korą to w naszym przypadku wielki sukces. Nie zarasta uciążliwymi chwastami i mam dużżżżo mniej pracy ;:108

emienta kolorki braciszków wprowadzają radosny nastrój - dzisiaj przybyło mi kolejnych cztery sztuki żółciutkich :tan U mnie postrzyżyny to trwają cały sezon. Tyle ich mam :;230

ewa_tuli Ewa szybciutko posadź braciszki - ja jak swoje wsadziłam to cieszyłam się jak dziecko :heja tyle mi sprawiły radości.

April Bukszpanowych gałązek wiosną zawsze u mnie pod dostatkiem, a one są bardzo trwałe i intensywnie zielone więc wtykam je sobie to tu , to tam...Lubię sobie jeszcze do dekoracji dodać bluszcz i gałązki trzmieliny one też długo zachowują świeżość i są urodziwe ale w tym roku moje są w opłakanym stanie ;:219

I tak minął kolejny piękny i słoneczny dzionek - choć wiatr zdecydowanie wiał za mocno to udało się troszkę ogarnąć w ogrodzie. Dużo jeszcze do wykonania prac wiosennych ale cieszę się, że chociaż przy tarasie i altanie przejaśniało ;:3 Było wycinanie zeschniętych kwiatostanów, podcinanie bukszpanów, dosypywanie kory i podcinanie pnączy na altanie - tam już zrobił się busz i nie można było swobodnie przejść. A to już kilka dzisiejszych fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wiosennie.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cudne widoczki i jak czyściutko.
A mandżurskiej nie przycinasz? Rośnie jak krzew. Nie będziesz prowadzi na drzewko? Ja swoją właśnie nieśmiało od dołu przycinam i te obcięte pędy do doniczki. Może się uda ukorzenic.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April mandżurskiej pozwalam jeszcze na samowolkę - ona ma dopiero ok 1m. zacznę ją kształtować jak trochę podrośnie - chyba , że nie wytrzymam i wcześniej coś wykombinuję. Myślałam o ukształtowaniu korony na kilku odnogach i to dlatego muszę dać jej urosnąć ;:108
Czytałam , że jest łatwa w rozmnażaniu więc raczej uda Ci się ją ukorzenić.

Pozdrawiam Jola.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Uwielbiam spacer po Twoim ogrodzie... jest cudowny !!! Podziwiam ;:180
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, Twoja altanka i mebelki wyglądają jak marzenie ;:180
Jestem na etapie poszukiwania nowych mebli ogrodowych, szukam kompletu z sofą, z technorattanu, ale wybór na razie marny - poczekam do maja.. ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu jak masz pieknie przed domem.Powiedz jak stabilne są te stojaki na kwiaty przy tych wiatrach silnych,które ostatnio cały czas mamy?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To niemozliwe, żeby mieć taki porządek w ogrodzie o tej porze roku :D Ty już normalnie mozesz wyjść na taras i napawać się widokami, a nie latać z grabiami i sekatorem....tak, wiem, że to tylko tak wygląda, a naprawdę to wiele godzin ciężkiej pracy :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu pięknie wysprzątałaś ogród....zresztą u Ciebie zawsze błysk aż nie chce się wychodzić.....zostaję i podziwiam ;:168
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, moja mandżurska też niewielka, jakieś 1,5 m. Ale w tym miejscu pasuje mi małe drzewko. Może z tych obciętych jak się przyjmą zostaną krzaczki. Prowadzenie na kilku odnogach głównych to świetny pomysł. Będziesz robić chmurki?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”