Dzięki za info. Widziałem na filmach na YT jak rolnicy sieją, tak sieją dymkę...;) Dlatego pytam się czy jakbym posiał to czy te cebule będą normalne? Chodzi mi o zbiór pęczkowy...
A ja nie wiem czemu ale jeszcze nigdy nie udalo mi się z dymki cebuli "zrobić". Zazdrość mnie ogarniala jak widziałam jak sąsiad w skrzynkach na słonku cebule suszyl jesienią. Albo mi gnije w ziemi, albo po prostu nie rośnie.
Kurcze, nie wiem czemu tak się dzieje. Mój M się pyta czemu na działce jest wszystko tylko nie cebula i czosnek Odpowiedzialam że dlatego, że czosnku i cebuli, nie ma tyle odmian co pomidorów i sałaty
Ja w tm roku spróbuję uprawiać cebulę z siewu.
Wolska właśnie upomina się o pierwsze postrzyżyny, może tym razem się uda ?
Exhibition nie mam, a szkoda, byłaby większa szansa na powodzenie.
Jakby nie było, są pod ręką A jeśli chodzi o cebulę to zawsze w tym samym sklepie kupowałam. Niby Holenderska, i taka miała być dobra. A doopa z tego wyszła. Może w tym roku w innym miejscu kupie.
U mnie mama miała piękne cebule z dymki. Mi moje śmietka pożera ;/ Mama sadziła cebula w dość suchym i słonecznym miejscu (na obornik owczy przekopany wiosną). Gdy miały porządny szczypior, to go łamała, by cebula "poszła w głąb".
Ja w tym roku mam nasiona szalotki i dymkę szalotki. Może tej śmietka mi nie ruszy...