W.o...Psach - 3cz.(07.05-07.10)
-
- 100p
- Od: 30 maja 2007, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu masz niestety rację, mój jest średniakiem(3,3 kg), a i tak widzę, że jest przerasowiony pomimo rodowodu dla wielu pokoleń, nie są to duże wady, a jednak...... W Niemczech już od wielu lat jest postawiona bardzo wysoko poprzeczka dla reproduktorów, niestety nie u nas. Pewnie wiesz, że yorki były dyskryminowane w okresie PRL
i trafiły do nas w 1962.Możemy tylko sobie wyobrażać jak nasi przedsiębiorczy ziomkowie zaczeli na tym zarabiać( związki kazirodcze), no, a miniaturyzacja to dodatkowe ryzyko. Ja wybrałam yorka ze względu na długość życia, albowiem bardzo przywiązuję się do zwierzaków( czytaj: kocham ich całym sercem i kiedy mogę dbam o nie bardziej niż o siebie). Ja sama mam przykre doświadczenie, spotkałam młodych ludzi, którzy mieli identyczną yoreczkę, zaproponowali romans, nie chciałam, ani pieniędzy, ani szczeniaczka, zadzwonili po czasie, suczka rodziła przez 3 dni, nie wezwali lekarza, szczeniaki(4 sztuki)urodziły się martwe, słodka sunia też odeszła. Okazało się, że " oni nigdy nie potrzebowali pomocy lekarskiej , ani dla yorczki, ani dla pudelki'. Nawet mi do głowy nie przyszło, że normalnie zachowujący się ludzie mogą być skąpymi, bezdusznymi handlarzami.
A z drugiej strony bądźmy dobrej myśli, bo nasze psy są w dobrych rękach.
Myślę, że warto zajrzeć do najpopularniejszych tematów, bo znalazłam tam koszmarek, oczywiście dorzuciłam swoje trzy grosze
.Temat brzmi mniej więcej Pies, a ogród

A z drugiej strony bądźmy dobrej myśli, bo nasze psy są w dobrych rękach.
Myślę, że warto zajrzeć do najpopularniejszych tematów, bo znalazłam tam koszmarek, oczywiście dorzuciłam swoje trzy grosze

- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cieszę się że są tacy ludzie jak Ty Beatko. :P
Ja mieszkam w bloku, ale kiedyś mąż powiedział , że jak wyszedł z psami to pewna pani zwróciła mu uwagę że psy sikają pod jej oknem .
Dobrze że nie trafiła na mnie, bo zaraz bym się jej zapytała czy jak wychodzi ktoś z rotwajlerem to też się odzywa? Czy jak jakiś pijaczek robi siku to też głosuje?
Nawet jak mieliśmy owczarki to chodziliśmy z gazetą i jak zrobiły kupę to robiły na gazetę, ludzie jak przechodzili to się śmiali , a to było z 8 lat temu .
Teraz wystarcza chusteczka , a i tak co poniektórym to przeszkadza
ile może zrdobić siku taki york?
A i tak zawsze wyprowadzamy je dalej , żeby nie pod oknami , a Kacper sika po kropelce jak każdy pies znacząc teren.
Pozdrawiam :P
Ja mieszkam w bloku, ale kiedyś mąż powiedział , że jak wyszedł z psami to pewna pani zwróciła mu uwagę że psy sikają pod jej oknem .

Dobrze że nie trafiła na mnie, bo zaraz bym się jej zapytała czy jak wychodzi ktoś z rotwajlerem to też się odzywa? Czy jak jakiś pijaczek robi siku to też głosuje?
Nawet jak mieliśmy owczarki to chodziliśmy z gazetą i jak zrobiły kupę to robiły na gazetę, ludzie jak przechodzili to się śmiali , a to było z 8 lat temu .
Teraz wystarcza chusteczka , a i tak co poniektórym to przeszkadza

A i tak zawsze wyprowadzamy je dalej , żeby nie pod oknami , a Kacper sika po kropelce jak każdy pies znacząc teren.
Pozdrawiam :P
Mam pytanie do właścicieli yorków - czy one dobrze znoszą jak się je zostawia same w domu na kilka godzin (np 5 -6). Mój mąż uwielbia yorki i planujemy kiedyś zakup yorka, tylko nurtuje nas własnie to pytanie - czy można go zostawić samego w domu. Teraz mamy stareg opudla miniaturkę i on bez problemu zostaje na te 5 - 6 godzin, bardzo rzadko na 8.
- olcia123
- 100p
- Od: 11 maja 2007, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to jest moje " słoneczko" . Najmądrzejszy ośmiolatek w całym mieście. Kiedyś pojechał autobusem na na inne osiedle , prawie 5 kilometrów od domu. Oczywiście za wlaścicielką atrakcyjnej suni. Znależliśmy go po czterech dniach , zupelnie przypadkowo. Okazało się, że nocował w zakladzie fryzjerskim , a dnie spędzał na dworze. Bo ten mój mądrala to
"pies na baby".
'

"pies na baby".
'