Mój kwiecisty zakątek cz. 2
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek cz. 2
Śliczne kaczusie i łabędzie. A zima podobno ma być za tydzień i to dość sroga. Szkoda, że dziś prawie cały śnieg się topi, jest +4 i nawet trochę przebłyskiwało słoneczko. Bardzo niedobrze dla naszych roślinek.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U nas w okolicy takich "ciurkających" źródełek nie ma. Efekt sąsiedztwa odkrywki bełchatowskiej /lej depresyjny/.
Pozdrawiam Hala
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Dla mnie to skoro ta zima ma przyjść to niech szybko przychodzi pobędzie u nas do połowy lutego (niech dzieci mają białe ferie) i niech sobie idzie i nie wraca aż do conajmniej grudnia i niech przyjdzie nasz upragniona wiosenka. Tadziu fajny ten stawik, a gdzie to jest?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kurczę,jakie piekne widoki,nawet zimowe.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Namierzony Twoim obiektywem strumyczek z kaczuszkami i łabędziami jest w Krasnymstawie Tadziu?
Witaj
Witaj

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Tadziu!
Nie na wyrost jest nazwa Twojego Miasta,bo nim się wjedzie do niego od strony Zamościa już można podziwiać piękny obiekt wodny.Nie długo każde zagłębienie będzie stawem o ile nie będzie mrozu.
Pozdrowienia Edward
Nie na wyrost jest nazwa Twojego Miasta,bo nim się wjedzie do niego od strony Zamościa już można podziwiać piękny obiekt wodny.Nie długo każde zagłębienie będzie stawem o ile nie będzie mrozu.
Pozdrowienia Edward

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Lidziu , mnie też martwi brak śniegu , tym bardziej że w prognozach nie za wiele opadów.
Halu , woda spłynęła do wielkiej jamy po węglu. W tym rejonie dużo żródeł wybija. Dolina a w pobliżu skarpa.
Iwonko ,, nie lubię zimy , ale wiadomo , że być musi w naszym klimacie. Niechby już była a póżniej wiosna i po kłopocie. Ten stawik od strony Zamościa przed rondem na Chełm. Na terenie miasta , blisko do centrum.
Gosiu , w zimie jest bardzo ładnie , tylko dlaczego tak zimo
Witaj Zytko. Tak jak pisałem Iwonce.Ty wiesz gdzie jest to jeziorko. Jadąc od Ciebie na Chełm przed rondem po prawej a po lewej 100 metrów dalej stawik z wysepką altanką i kompleks boisk.
Witaj Edziu. Masz rację , nazwa pasuje do terenu. Ten od Zamościa zalew to pierwszy. Ten na moich fotkach , dalej sztuczny , ale kiedyś był naturalny. Kilka kilometrów starorzeczy zwanych Wieprzyskami , od Wieprza płynącego malowniczą doliną. I jeszcze kilka małych bajorek wokół miasta. Tak widzisz zasługuje na taką nazwę. A że nazwała go Ruska księżniczka , w takim brzmieniu jest do dzisiaj od 617 lat.
Wylewów nie spodziewam się , za mało śniegu i ziemia nie zmrożona.

Halu , woda spłynęła do wielkiej jamy po węglu. W tym rejonie dużo żródeł wybija. Dolina a w pobliżu skarpa.
Iwonko ,, nie lubię zimy , ale wiadomo , że być musi w naszym klimacie. Niechby już była a póżniej wiosna i po kłopocie. Ten stawik od strony Zamościa przed rondem na Chełm. Na terenie miasta , blisko do centrum.
Gosiu , w zimie jest bardzo ładnie , tylko dlaczego tak zimo

Witaj Zytko. Tak jak pisałem Iwonce.Ty wiesz gdzie jest to jeziorko. Jadąc od Ciebie na Chełm przed rondem po prawej a po lewej 100 metrów dalej stawik z wysepką altanką i kompleks boisk.
Witaj Edziu. Masz rację , nazwa pasuje do terenu. Ten od Zamościa zalew to pierwszy. Ten na moich fotkach , dalej sztuczny , ale kiedyś był naturalny. Kilka kilometrów starorzeczy zwanych Wieprzyskami , od Wieprza płynącego malowniczą doliną. I jeszcze kilka małych bajorek wokół miasta. Tak widzisz zasługuje na taką nazwę. A że nazwała go Ruska księżniczka , w takim brzmieniu jest do dzisiaj od 617 lat.
Wylewów nie spodziewam się , za mało śniegu i ziemia nie zmrożona.

-
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
U nas tez w nocy padało,a ja do 5ej nad ranem spacerowałam po twoim ogrodzie.Spiszę sobie strony,na których jest cos,co mnie zainteresowało,bo przecież nie znam zupełnie tych roslinek 

-
Gosiu , o piątej rano to jeszcze ciemno i niewiele widać.
Poznawaj i spaceruj , zapraszam 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tadku dzięki za te zdjęcia , ja uwielbiam u mnie napadało wieczorem dużo , ale była plusowa temperatura i wszystko się prawie stopiło , jest mokro.
Genia
Genia
-
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Śliczne zimowe fotki
Zakupy nasionek robią wrażenie
.
U mnie, podobnie jak u Geni, w nocy sporo napadało ale w tej chwili prawie wszystko się stopiło.

U mnie, podobnie jak u Geni, w nocy sporo napadało ale w tej chwili prawie wszystko się stopiło.
Pozdrawiam Hala
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tadziu dobrze, ze pada śnieg.....niech napada go jeszcze więcej......a ja i tak będę chyba musiała wyskoczyć do ogrodu i owinąć hortensje......przed zapowiadanymi ostrymi mrozami....ale powiem szczerze, że i tak boję się, że z kwitnienia nic nie będzie....pąki niesamowicie nabrzmiałe, więc mimo otuliny nie sądzę, ze przetrwają.....ale cóż pozostaje nam czekać

Ależ super nasionka....pierwiosnki uwielbiam, moje omszone wysiane w zeszłym roku męczą sie na parapecie....wyciągnięte jak jakieś anemiki....mam nadzieję, ze jednak dotrwają do wiosny, a wtedy się wzmocnią

Ależ super nasionka....pierwiosnki uwielbiam, moje omszone wysiane w zeszłym roku męczą sie na parapecie....wyciągnięte jak jakieś anemiki....mam nadzieję, ze jednak dotrwają do wiosny, a wtedy się wzmocnią

- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Piękne te prymulki takie kolorowe
chyba też się na nie skuszę