Kolejny <storczykomaniak> cz.2
Re: Kolejny <storczykomaniak> cz.2
Philadelphia szaleje pięknie:)
.

- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Śliczna vandzia - to nam vandule w jednym czasie zakwitły jak przystało na siostry
Rzeczywiście bardzo wybujały pęd ma Twoja philadelphia, moje mają zupełnie inny - niski i zwatry.
Gratuluje zielonego paluszka

Rzeczywiście bardzo wybujały pęd ma Twoja philadelphia, moje mają zupełnie inny - niski i zwatry.
Gratuluje zielonego paluszka

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Witam bardzo serdecznie po dość długiej przerwie na forum .
Dziękuję wszystkim odwiedzającym i przepraszam za brak odpowiedzi
Przez te 3 mce które tutaj mnie nie było troszkę się działo u mojej braci storczykowej. Normą jest że kwiaty kwitną i przekwitają i tak też się działo u mnie . Dla zobrazowania tak na szybko wybrałem kilkanaście fotografii.
Obecnie w śród storczyków panuje zastój choć na wielu roślinach pojawiły się zaczątki pędów kwiatowych które będę systematycznie pokazywał.
Rośliny które w międzyczasie kwitły

Dziękuję wszystkim odwiedzającym i przepraszam za brak odpowiedzi

Przez te 3 mce które tutaj mnie nie było troszkę się działo u mojej braci storczykowej. Normą jest że kwiaty kwitną i przekwitają i tak też się działo u mnie . Dla zobrazowania tak na szybko wybrałem kilkanaście fotografii.
Obecnie w śród storczyków panuje zastój choć na wielu roślinach pojawiły się zaczątki pędów kwiatowych które będę systematycznie pokazywał.
Rośliny które w międzyczasie kwitły

piękne masdevallie 

To pięknie kolorowo i pachnąco się u ciebie działo przez ten czas. Pozdrawiam
- marwes
Alicjo i Patrycjo witam Was forumowe kolerzanki bardzo serdecznie po tak długiej mojej nieobecności.
Dziękuje za pochwały podopiecznych. Przyznaję że działo się troszkę wśród nich, tak jak zauważyłyście było kolorowo i pachnąco.
Dziękuje za pochwały podopiecznych. Przyznaję że działo się troszkę wśród nich, tak jak zauważyłyście było kolorowo i pachnąco.
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Marku, kwitnienia godne pozazdroszczenia
Widać, że w Twojej kolekcji zaczyna pojawiać się coraz więcej Masdevalli i super sobie z nimi radzisz
Beallara również cudnie zakwitła, uwielbiam jej zapach, jakby cytryna zmieszana z nuta pieprzu, tak potrafię to określić
U Ciebie, jak u mnie wiosna, lato i początek jesieni kwitnienia, a jesień/zima rosnące pędy, kiedyś te nasze storczysie muszą nabrać siły na kolejne kwitnienia a mała przerwa jest nawet wskazana ;)
Pozdrawiam cieplutko

Widać, że w Twojej kolekcji zaczyna pojawiać się coraz więcej Masdevalli i super sobie z nimi radzisz

Beallara również cudnie zakwitła, uwielbiam jej zapach, jakby cytryna zmieszana z nuta pieprzu, tak potrafię to określić

U Ciebie, jak u mnie wiosna, lato i początek jesieni kwitnienia, a jesień/zima rosnące pędy, kiedyś te nasze storczysie muszą nabrać siły na kolejne kwitnienia a mała przerwa jest nawet wskazana ;)
Pozdrawiam cieplutko

- marwes
Witaj furious
w moim wątku, cieszę się że wpadłeś. Co do twojego faworyta to może podam nazwę Beallara Peggy Ruth Carpenter 'Morning Joy' i dodam tylko że storczyk super pachnie . Jeśli ktoś lubi orientalne zapachy to właśnie ten ma coś w sobie z tych zapachów . Ja wyczuwam wyraźną nutę pieprzu i słodki zapach kwiatowy. Całość bardzo fajnie się komponuje .
Storczyk z rodziny Cambri , łatwy w uprawie choć wrażliwy na spryskiwanie i zimne parapety zwłaszcza zimą.

Storczyk z rodziny Cambri , łatwy w uprawie choć wrażliwy na spryskiwanie i zimne parapety zwłaszcza zimą.
- marwes
Witaj Asiu miło Cię widzieć w moim wątku, zgadzam się z Tobą że storczyki muszą kiedyś odpocząć i nabrać sił aby cieszyć nas kolejnymi kwitnięciami . Przyznam się Tobie że masdevallie bardzo szybko zdobyły moje serce i poczynają sobie całkiem nieźle ...tfu, tfu... , aby nie zapeszyć 
. Beallara Peggy Ruth Carpenter 'Morning Joy' to takie 2in1 , łączy ładnie wyglądające kwiaty z pięknym zapachem.

. Beallara Peggy Ruth Carpenter 'Morning Joy' to takie 2in1 , łączy ładnie wyglądające kwiaty z pięknym zapachem.
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Takie cuda ukrywałeś przed nami, oj nie ładnie
Śliczna jest ta żółta ''krówka''

Śliczna jest ta żółta ''krówka''

Marku, podelektowałam się dziś przy porannej
wakacyjnymi kwitnieniami Twoich storczyków.
Ileż w nich słonecznego optymizmu (żółciutkie masdevallie w różnych odcieniach), a na Vandę - piękność, którą mogę oglądać tylko
w Waszych wątkach - zapatrzyłam się

Ileż w nich słonecznego optymizmu (żółciutkie masdevallie w różnych odcieniach), a na Vandę - piękność, którą mogę oglądać tylko
w Waszych wątkach - zapatrzyłam się

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudne storczyki ! Może mi podpowiesz coś w sprawie phalaenopsis Philadelphia , mam już któryś raz problemy z kwitnieniem , ponoć lubi światło i ciepło ?
- marwes
Bardzo serdecznie dziękuję za miłe posty pozostawione ostatnio w moim wątku przez Justynkę(amatorka015), Art i Sylwię(sylvia_sirena).
Ostatnimi czasy tak jakoś się układa że nie często bywam na tym forum ,dzisiaj chciałem to nadrobić i pokazać Wam co ostatnimi czasy kwitnie u mnie. Może nie ma tego dużo ale wiadomo okres zimowy więc zastój u roślin.
Sedirea japonica

Phalaenopsis Shanghai Stripe

Phalaenopsis Philadelphia

Dendrobium typu Nobile

Dendrobium kingianum

Phalaenopsis Mini Mark

Paphiopedilum venustum

Sylwio Philadelphia faktycznie lubi swiatło u mnie stoi na oknie południowym i w okresie jesienno zimowym jest doświetlana 12-14 godzin.
Ostatnimi czasy tak jakoś się układa że nie często bywam na tym forum ,dzisiaj chciałem to nadrobić i pokazać Wam co ostatnimi czasy kwitnie u mnie. Może nie ma tego dużo ale wiadomo okres zimowy więc zastój u roślin.
Sedirea japonica

Phalaenopsis Shanghai Stripe

Phalaenopsis Philadelphia

Dendrobium typu Nobile

Dendrobium kingianum

Phalaenopsis Mini Mark

Paphiopedilum venustum

Sylwio Philadelphia faktycznie lubi swiatło u mnie stoi na oknie południowym i w okresie jesienno zimowym jest doświetlana 12-14 godzin.
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.