Ogrodowe początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe początki

Post »

Ewo - jestem pod wrażeniem Twojej pomysłowości i zaradności ;:138
Bardzo się cieszę, że masz pracę. Tylko nie mogłam doczytać szczegółów, bo mi nie chciał mój net bezprzewodowy otworzyć tej akurat strony. Ot chimerny taki ;:223
=========================
Już doczytałam i widziałam pieski na zdjęciu ;:138
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

mmarta1982 pisze:Pomysł fajny. ;:138 Zastanawiam się tylko czy te boczne palety będą przymocowane do słupków :?: Hamak musi być z listwami bo z samego materiału jak tak wysoko zawiesisz to nie da się tam wejść.
Widziałam już beble stół z palet ,ale to hamakowo będzie super.
Hej palety są tylko na dole(podest z 4 palet obitych deskami),po bokach mam wmurowane już bele 3 sztuki(tylko tyle miałam),takie same mam w drewutni i się trzyma,tylko na górę muszę dokupić i ta jedna brakująca z boku.
kratki będą z kantówek przywieranych do tych bali bocznych i górnych stempli.
mam ich jeszcze sporo bo kiedyś kupiliśmy odpady na rozpałkę,z nich robię wszytko teraz to co nie było spalone of course:P
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Bufo-bufo pisze:Ewa a uwzględniłaś to że barwinek to roślina dość ekspansywna? Bluszczu nie lubię bo co rok przemarza - takie zimy. Projekt ciekawy. Ciekawe na ile kg? :D
Kurcze wiem że barwinek sie rozrasta ale ja go bardzo lubię :) Jak nie bluszczyk to może hortensja pnąca...jeszcze pomyśle
ważne aby to skręcić dość szybko ;:138

Na ile kg no mam nadzieję że mnie utrzyma, a nie należę do tych drobnych :;230
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

momontkab i Bogumiłka bardzo dziękuje czuje się dowartościowana ;:oj

A ja znów zaczęłam coś nowego,następny projekt
jeszcze jednego nie skończyłam :;230
tak to już jest ze mną.....
Awatar użytkownika
momotkab
200p
200p
Od: 22 mar 2012, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo jestem ciekawa tego nowego projektu :wit ;:138
BASIA
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Witaj pomysłowa dziewczyno :wit Cały czas Ci kibicuje ;:138 Jestem pod wrażeniem Twoich pomysłów ;:224 Ciekawe co znów wymyśliłaś ;:7
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Ewcia co Ty spać nie możesz?
O 4 rano już na forum? :roll:
Ja budzę się regularnie o 6,też wcześnie moim zdaniem.Jak pomyśle kiedyś trzeba było mnie wołami o 9 wyciągać z łóżka,chyba się starzeje :;230
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Ewo w blokach to ja o 11 wstawałam :;230 Na wsi się wcześniej wstaje,a jeszcze jak za dużo dzień wcześniej popracujesz ;:224 Chodzę po wirtualnych ogrodach i myślę czy u mnie też tak będzie pięknie :D
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

pokazały się kwiatki na Magnoli
Obrazek
nowy tulipanek
Obrazek
i
Obrazek
czyż nie sa to piękne chwasty ,na działce sie tępi a tu podziwia
Obrazek
to jest dobre-trochę cienia? :lol:
Obrazek
a teraz konkrety
z tego
Obrazek
zrobiłam to
Obrazek
miało to przypominać kobietę,gdzieś jedna ręka uciekła
ja nie wiem do końca czy to jest ładne ale stoi,cóż :;230
no i jak widać robię poidełko i rzecz praktyczna,z rynien płynęła mi woda na ścieżki,to wymyśliłam coś takiego w około szamba,że będzie tam sobie spływać a potem nadmiar do drenażu.Pod ala posagiem mam ukryty dzyndzel z dziurkami,i dalej do rowu.Po za tym równam teren,szambo jest trochę poniżej więc tam sobie woda będzie spływała.
Musiałam trochę środek odchwaścić,położyć agro i z powrotem kamienie. Zostało mi równanie do o koła i jeszcze raz beton dla równości i na brzegi również kamyczki.Tam gdzie kostka,koło figurki będzie wysoka trawa(może miskant)

no i tu tyle
dalej koło hamakowni zdzieram trawę pod rabaty.O matko co tam nie znajduje w ziemi,masakra,korzenie takie wielkie od drzew(widocznie były przywiezione razem z ziemia do równania terenu)deski itp
trawę zwalam tu
Obrazek
będzie to skalniak
poprawiłam studzienkę,obniżyłam daszek,podwyższyłam rączkę na łańcuch i obiłam deseczkami
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewo-Drewutnio, witam Cię :wit
Z przyjemnością odbyłam spacer po Twoim kawałku świata i podziwiam za niesamowity zapał i głowę pełną ogrodowych pomysłów... Bardzo lubię podglądać jak powstaje ogród, a u Ciebie zapowiada się pięknie - tak trzymaj!
Magnolie mają teraz swój czas, szkoda, że przy palącym słońcu nieco krócej będą nas cieszyć swoimi kwiatami... To jedno z moich ulubionych drzew :)
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

dziękuje za rewizytę :)
cholera na razie tego cienia to nie mam za wiele:(
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ewciu ale Ty pracowita kobieta jesteś i fajne rzeczy sobie robisz ;:138 , plany, plany, a potem realizacja albo i nie, to ja tak mam, ale Ty, no podziwiam Ciebie ;:138
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Zajrzalam tutaj przez przypadek i jestem pod ogromnym wrazeniem ogromu pracy i optymizmu mimo tylu przeciwnosci .Dziewczyno jestes wielka dajesz rade mimo problemow z praca i nie poddajesz sie .Wielkie brawa dla Ciebie-będę Ci kibicowac ;:138 ;:63
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Ewo ale tu u Ciebie dzieje się wiele, pomysłów co nie miara. Świetnie że robisz projekty na papierze, widziałem szkic hamakowni, tak powinien powstawać ogród, projekt jest najważniejszy jeśli chce się osiągnąć jakiś przyzwoity efekt. Piękna ta żółto-mleczna łączka, nic nie stoi na przeszkodzie żeby i u siebie mieć mały fragment takiej naturalnej łaczki, ja w sadzie mam i bardzo to lubię, to piękny widok. Ciekawe to oczko, tylko czy poziom wody będzie się utrzymywał? Ogólnie dobrze, bo wykorzystane są naturalne wody a przez to i pewnie osuszony sąsiadujący teren.
Kibicuję powstawaniu Twojego ogrodu, masz widać mnóstwo energii i odważnie realizujesz swoje cele. Wszystkiego dobrego :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Wody w oczku trochę mi ubyło przez te słoneczne dni.Poczekam jeszcze trochę poobserwuje,jak opadnie zbyt niepokojąco to zdecyduje się jednak na jakieś inne rozwiązanie.
Z ta łączka niezły pomysł. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”