Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3

Post »

No nie az tak strasznie nie bedzie :;230 po prostu wyautuje z tej rabaty wszystkie wieksze roze tz przeniose. A na tej rabacie zrobie rzedy z samych okrywowych. Miedzy okrywowymi rzedami dam niskie irgi - tak zeby to bylo caly czas takie samo..... ot wszystko.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

edulkot pisze:Czytam że chcesz 'odsprzedać' Nostalgie. Nie żebym chciała, może w zeszłym roku tak bo nawet mi się podobały ale gust mi się jakoś ustatkował i nie przepadam za takimi dwukolorowymi różami. Takie z oczkiem to jak najbardziej ale inne połączenia to już nie. :;230
Majeczko, :D niby dobrze czytasz :;230 , bo ja jak pisałam, że wyautuję , to chyba złą reklamę robię tej różyczce hihi..hi :;230 No dobrze mi podpowiadasz gusta się mogą zmienić :heja :heja :heja
Jest tyle pięknych okazów ,że wow.... :heja

No nie az tak strasznie nie bedzie po prostu wyautuje z tej rabaty wszystkie wieksze roze tz przeniose. A na tej rabacie zrobie rzedy z samych okrywowych. Miedzy okrywowymi rzedami dam niskie irgi - tak zeby to bylo caly czas takie samo..... ot wszystko

Julcia, :D no to mnie uspokoiłaś, a kolory różyczek dalej to białe i bladowce ? Będę ciekawa efektów. Może do wiosny jeszcze wymyślisz nową koncepcję rabaty. ;:108.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak-tak - to bedzie tylko taka kosmetyka bardziej. Na tej rabacie sa juz dwa rzedy The Fairy a na tylnej rabacie mam 2 Alby Meidiland i 1 White Meidland - to je przeniose tutaj i to bedzie trzeci rzad pomiedzy Fairy. Miedzy tymi glownymi rozanymi rzedami dam irgi major albo cos innego co stworzy zielone linie.
Niby rabaty z tej strony sa tez sadzone w kolo ale ta roznorodna wysokosc wprowadza zamieszanie i efekt szlag trafia. Musze po prostu wprowadzic zdecydowane linie, zeby to mialo rece i nogi.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, :D ja wyczuwam, że Ty lubisz ład i porządek. Masz absolutną rację przesadź różyczki dla zapewnienia spokoju optycznego. Ja to co robisz doskonale rozumiem. Widzisz w moim przypadku robię to samo, tylko mnie chodzi o łączeniu kolorów. Wysokość też jest bardzo ważna.
Tworzenie sprawia mi przyjemność. :tan

Witam serdecznie, jest tak ponuro, że pomyślałam o wstawieniu zdjęć cieplutkich różyczek, zapraszam do ogrzania się.

Geisza, :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Amber Queen, :D
Obrazek

Obrazek

Concerto, :D
Obrazek

Obrazek

Candlelight, :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lubię takie ciepłe kolory ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak-tak, wlasnie z tym porzadkiem, to u mnie troche przegiecie jest :twisted: no na nerwa mi dziala, jak nie jest wszystko pod linijke :;230
Mnie sie Amber Queen niezmiernie podoba ;:108
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Majeczko troszkę się rozgrzałam ale podrzucaj co bym nie ostygła :;230 Concerto zjawiskowa ;:138
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Rozgrzewające i promieniejące różyczki w takim dniu to jest to czego nam potrzeba. ;:3
Mnie się wydaje że jednak Concerto ma bardziej zimny kolorek żółci a może to tylko na zdjęciu tak wyszło, nigdy jej nie widziałam naocznie. :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dołączę jeszcze dwa zdjęcia Concerto 84. Te poprzednie zdjęcia , to już przekwitnięte kwiaty i potwornie zalane deszczem, bez słońca.
Obrazek

Obrazek

Aszko, :D i ja lubię takie kolory połączone z różem i fioletem.

Tak-tak, wlasnie z tym porzadkiem, to u mnie troche przegiecie jest no na nerwa mi dziala, jak nie jest wszystko pod linijke
Mnie sie Amber Queen niezmiernie podoba

Jule, :D musisz wrzucić na luz, porządek w ogrodzie to nie linijka. Przełam swoje podejście i przegnij się inaczej :;230
Amber Queen taka żółto bursztynowa podoba Ci Się , cos się zmienia :;230

Majeczko troszkę się rozgrzałam ale podrzucaj co bym nie ostygła Concerto zjawiskowa

Gosiu, :D zdjęcia nie oddaja uroku tej róży. Kolor kwiatów jest zmienny od morelowego, poprzez różowy , żółty i kremowy.
Róża ma pokrój podobny do Pirouette. W tym roku opady deszczu 2,5 miesiąca z małymi przerwami swoje zrobiło. Kolory są wypłukane.

Rozgrzewające i promieniejące różyczki w takim dniu to jest to czego nam potrzeba.
Mnie się wydaje że jednak Concerto ma bardziej zimny kolorek żółci a może to tylko na zdjęciu tak wyszło, nigdy jej nie widziałam n

Majeczko, :D masz rację , znalazłam jeszcze zdjęcia Concero, jaj koloru nie udało mi sie uchwycić w tym roku. Nie umiałam zrobić zdjęć z ostrością. Więc ich nie mogę tu pokazać. To jest piękna róża, pokrojem podobna do Pirouette.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale na zdjęciach deszczowych Concerto dostało różowych rumieńców czyli jest bardziej ciepłe niż poprzednio. ;:3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, :D ja się przyznaję nie udało mi się zrobić dobrych zdjęć tej różyczki. Miałam nadzieję, że na jesieni uda mi się to nadrobić, ale mi wszystko zmarzło. Kolor jej jest bardzo cieplutki i zmienny. W przyszłym roku to nadrobię. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzymam Cię za słowo i czekam cierpliwie na ciepłe zdjątka Concerto. ;:65 :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

E tam - nic sie nie zmienia. Nigdy nie mowilam ze mi sie zolty czy jakis tam nie podoba - mnie sie tam wszystko podoba - w szczegolnosci biale i bladawce rozowe hihi no i do konceptu mi kurczaki nie pasuja :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Posadziłam wreszcie róże :D Wystraszyłam się przymrozków i od razu obsypałam ile wlezie. Sił starczyło tylko na pierwsze 50 krzaczków, ale może jutro dokończę. Nie przywiązuję się za bardzo do nasadzenia, bo niektóre róże przesadzę na rabatę, która jeszcze nie istnieje :D We wrześniu od koleżanki dostałam 12 patyczków, które rosły sobie pod butelkami. Dziś zdjęłam butelki i obsypałam sadzonki. Tylko 2 czarne, reszta miała liście :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majeczko, u Ciebie jak zwykle pięknie... ciepłe kolorki z ostatnich zdjęć potrafią ogrzać każdą duszyczkę ;)
doszłam ostatnio do jednego wniosku - róże podobają mi się we wszystkich kolorystycznych odmianach poza dwiema: trupi fiolet i multikolor :D
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”