pozdrawiam

Wszystko zależy od stawkiA mąż nie jest przypadkiem do wypożyczenia?
O kurczakEdyta1 pisze:Kasiu (Robaczku), wszystkie cięcia powinno się wykonywać przy opadającym księżycu, ponieważ wtedy soki rośliny koncentrują się w korzeniach a części naziemne są mniej narażone na uszkodzenia. W marcu księżyc zaczyna opadać po 8-mym.(...)
Generalnie, to mi się wydaje, że w terminie zimowym to chyba i tak nie ma wielkiego znaczenia. Rośliny śpią, soki spłynęły w dół. Nie jestem specjalistką od kalendarza biodynamicznego. Jest u nas na forum wątek poświęcony temu tematowi. Zapewne znajdą się tam bardziej doświadczone osobyrobaczek_Poznan pisze:O kurczakEdyta1 pisze:Kasiu (Robaczku), wszystkie cięcia powinno się wykonywać przy opadającym księżycu, ponieważ wtedy soki rośliny koncentrują się w korzeniach a części naziemne są mniej narażone na uszkodzenia. W marcu księżyc zaczyna opadać po 8-mym.(...)Nie poczekałam na spadający księżyc i pociachałam
Rzodkiewkę? ;)Edyta1 pisze:co warto wysiać na nowalijki poza koperkiem i sałatą?
Dzięki za podpowiedzi, skorzystamFrancesca pisze: Rzodkiewkę? ;)![]()
Ja bym tam jeszcze wsadziła kilka pietruszek, żeby mieć natkę, a może i cebule dla szczypiorku.
Zawsze to lepiej niż kupować pędzone na chemii w sklepie.
EDIT: Na moim opakowaniu nasion szpinaku napisane jest , że od II połowy marca można wysiewać, to na pewno do takiego inspektu może pójść.