Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Jagódko, Małopolski nie wykluczam, na narty blisko. Na razie znalazłam dwie działki blisko Tarnobrzega, obydwie ze strumykami i kawałkiem lasu. Znalazłam też kilka na Lubelszczyźnie, po nowym roku będziemy jeździć i oglądać.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Fajnie , że już coś wypatrzyłaś :) 6tys.m to kawał ziemi :!: Jak już zdecydujesz się na którąś z działek to koniecznie zrób kilka fotek dla nas . Przy takich powierzchniach o całokształt na zdjęciu będzie ciężko ;) Ale za to przy obsadzaniu wielkość roślin nie będzie stanowić przeszkody, poza tym jak jest starodrzew, to już samo w sobie sprawia,że jest pięknie
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Basiu trzymam kciuki, aby wyszło z ta wymarzona działką, szczególnie jeśli jest taka jak chciałaś. Kawał ziemi do nasadzeń będzie, czekamy na relację z odwiedzin na niej ;)
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Simbi, w Łódzkim też oglądałam działki, bo to najbliżej, ale tam brak pagórków he, he. Natomiast w stronę północną nawet nie spojrzałam, tam jest za zimno, zwłaszcza na wschodzie. No jeszcze w okolicy Szczecina , ale to z kolei za daleko od Warszawy. Mój M. musi mieć wodę (najlepiej dużą) bo to zapalony wędkarz. Ja również chciałabym mieć jakąś wodę na działce - do podlewania jak znalazł, no i można strefę bagienną urządzić. Jak tylko pojedziemy po nowym roku oglądać to umieszczę fotki. Mam tylko nadzieję że nie będzie śniegu.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

No i jak tu pogodzić pagórki z wodą ? :) Niestety nie wiem co Ci poradzić w tej kwestii,ale kibicuję i mam nadzieję znajdziecie dla Was obojga najlepsze miejsce :)

Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Witajcie drodzy Forumowicze po przerwie świąteczno-noworocznej. Po szaleństwie zakupowym, sprzątaniowym i pogoni za kiecką na sylwestra wreszcie można znów poszwędać się po forum, podpatrzeć co u kogo słychać. No i stwierdzić, że wszycscy coraz bardziej czekają na wiosnę - tak jak ja oczywiście.
Pogoda płata nam figle i dziś na dworzu to świeci sołońce, to pada deszcz, to znów śnieg. Taka pogoda to chyba tak trochę marcowa?
Zgodnie z powiedzeniem w marcu jak w garncu. Czyżby więc w lutym miał być kwiecień? He. he. Jakoś tak nam się te miesiące pomieszały.
Zrobiłam mały rajd po ogródku i oto co stwierdziłam:

Po pierwsze kiełkują piwonie.
Obrazek Obrazek

Po drugie kiełkują wszystkie cebulowe
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Po trzecie wszystkie zimozielone mają się świetnie (Rh mają już gigantyczne pąki) Obrazek Obrazek Obrazek

-- 7 sty 2012, o 13:39 --

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 7 sty 2012, o 13:54 --

Po czwarte ciemierniki za chwilę będą w pełni kwitnienia
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

-- 7 sty 2012, o 14:04 --

Ciemiernikom podsypuję skorupki od jajek - bardzo to lubią,
No i chyba po piąte???
wychodzą pączki serduszek i wilczomleczy
Obrazek Obrazek

No i po szóste i ostatnie - mam w ogrodzie intruza!!
Obrazek

I to chyba wszystkie nowinki z mojego ogrodu - teraz idę buszować u innych.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p

Post »

Prawdziwa wiosna ! Rh rzeczywiście prawie gotowe, ciemierniki za chwilę się pojawią. Gdzie ta zima ? ;:224 Ja u siebie też stwierdzam gotowość roślinek. Gościa nie zazdroszczę, bo co roku z takim samym walczę, potrafi pół trawnika puścić w cholerę. Ja zawsze zakładam taką łapkę - tunel, a jak się złapie to kolegę wypuszczam do lasu i niech buszuje na wolności.

Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam, masz piękny ogród a zwłaszcza ten dziki zakątek ;:138 U mnie również wszystkie cebulowe kiełkują :wink:
Pozdrawiam :wit i zapraszam na spacer po moim ogrodzie
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18

Post »

No niestety te intruzy mają teraz raj, u mnie po drodzę to są takie kopce że się zastanawiam kiedy mutowały te krety , bo kretowiska są wielkości dobrego wiadra. U mnie już narcyze wypuszczają kiełki spod ziemi, piwonie jak na razie nie zauważyłem. ale stokrotka jedna zakwitła i prymulki też . Pozdraiwma MArcin
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Wiosennie u ciebie jak nigdzie .Rh to mają już spore pąki ,ale chyba niektóre to liście
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Witaj Amatorko w moim ogródku. Faktycznie robi się już wiosennie, ale to nie tylko u mnie lecz w każdym ogrodzie. Ciekawa jestemn jaka jest różnica jeśli chodzi o zachodnio-południową Polskę, bo tam jest jednak zawsze cieplej.
Marcin, co do kretów to mam takiego gościa po raz pierwszy, nigdy nie zaglądały do mojego ogrodu (na szczęście), ale widocznie coś je zwabiło. Kopce są przeogromne, jeszcze tak dużych nie widziałam. Te krety faktycznie są zmutowane!!
Simbi, po pułapkę będę musiała się udać - bo trawnik jak nic diabli wezmą.
Andrzejku, jeśli chodzi o moje Rh to nie ukrywam, że jestem z nich dumna, pierwszy rok w moim ogrodzie i takie ładne. Choć część zasługi powinnam oddać pogodzie, a nie przypisywać ją sobie. Ale co tam. Pąki są raczej kwiatowe a nie liściowe (takie jest przynajmniej moje pobożne życzenie), oglądał je mój znajomy ogrodnik i tak twierdzi. Ja się nie upieram, bo na Rh się jeszcze zbytnio nie znam, dopiero zdobywam wiedzę, a jak wiadomo teoria z praktyką nie zawsze idzie w parze. Myślę że przyjdzie wiosna i rozwiąże problem, a ja nie omieszkam sporządzić dokumentacji fotograficznej. I obiecuję, że lepiej przyłożę się do jakości zdjęć.
Pozdrawiam Was cieplutko i już dziś nie piszę bo idę na codzienny "spacer" ( spacer to 10 km niezłym, tzw. świńskim truchtem). To też moje postanowienie noworoczne - więcej ruchu w czasie zimy, gdy nie ma prac ogrodniczych.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Witaj Kleo. U mnie nic takiego się nie dzieje ( a może niedowidzę ;:224 ). Roślinki śpią, krety śpią, Wszystko śpi. A przecież w linii prostej mamy do siebie 10-15 kilometrów.
Miło mi Cię poznać. Będę wpadała. A Ciebie zapraszam tu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=49115
Do zobaczenia
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Mariola - Ty się lepiej po tym swoim ogródku dobrze rozpatrz, na pewno coś tam już kiełkuje. Niemożliwe jest to aby u mnie wszystko kiełkowało, a u Ciebie nic.
Jeśli chodzi o zjazd forumowiczów, to ja jestem chętna, oby tylko termin mi odpowiadał. Mam nadzieję że tak będzie. Bardzo chętnie się spotkam.

-- 10 sty 2012, o 18:20 --

No to jeszcze kilka fotek "wiosennych"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Czy i u Ciebie posypało śniegiem?
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Pieknie, pieknie masz nawet zimą. Podziwiam samozaparcie i biegi dla zdrowia. ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”