Różne roślinki Marty... ;-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różne roślinki Marty... ;-)

Post »

Marta a gdzie trzymasz hibka? Jeśli w słońcu to go zdejmuj raz dwa on nie lubi słońca może dlatego listki oklapły , nie trzymaj go na parapecie ja swojego postawiła obok okna na stołeczku bo kiedyś stał na oknie i oklapł więc szybciutko go zdjęłam
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasia a zobacz gdzie u mnie stoi - mam foto parapetu - na południe do tego w pełne ;:3 i hibki tam zawsze rosły idealnie :tan ten został to ten kwiaty pokazuje, dwa pozostałe stoją sobie na stojaku i ani myślą o kwiatkach ;:223 a jak na parapecie to po prostu częściej podlewam ;:108 tzn teraz chytra jestem i kulę wsadziłam, ale dziś rano wsadziłam pełną a po pracy znów ;:65 do łazienki napełniać, taki pijak ;:108

Marta myślę, że on się aklimatyzuje, szczerze, to zaskoczyła bym się jakby Ci te kwiatki rozkwitły, hibki po zmianie miejsca zrzucają pąki a gdzie Kaufand a gdzie Twój domek... ;:108 więc nie martw się, podlej w podstawkę jak mówiłam, jak nie wypije to wylej po godzinie i czekamy...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Xk-k
---

Post »

A to dziwne mój jakoś nie trawi słońca parapetowego i zraz spuszcza listki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

bo może ma wody za mało, ja swego na parapecie naprawdę dużo podlewam ;:108 spróbuję jeden dzień zapomnieć i robi się wiotki właśnie...
Xk-k
---

Post »

On teraz nie stoi na parapecie bo jest za duży ma inne miejsce na brak wody nie narzeka ma jej pod dostatkiem :p
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p
Od: 13 wrz 2011, o 19:24

Post »

Ja stawiam 99% że jest przelany, ale skoro mówicie podlać - to podlałam, zobaczymy, mi się wydaje, że go to dobije całkiem. Dam znać jak jutro.
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Xk-k
---

Post »

Marta trzymam kciuki za hibka :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marta temu mówiłam do podstawki, bo jak kwiatkowi będzie dość to przestanie tą wodę sobie brać, a po godzinie będzie widać czy wypił i resztę wylać.... tak na mój rozum...

No i jest już te jutro, jak hibek? bo normalnie będę czuć się za niego odpowiedzialna :shock:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Martuś pędziłam do Ciebie z gratulacjami spełnionego marzenia a tu widzę, że Hibuś coś niedomaga. :(
Moim zdaniem, choc na hibiskusach nie znam się w ogóle to może byc reakcja na przesadzenie. :roll:
Mam nadzieję, że dzisiaj czuje się już lepiej, czego życzę Ci z całego serca. ;:196
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p

Post »

Mniodkowa - przecież woda wsiąka w ziemię a nie bezpośrednio w korzenie, ziemia była wilgotna ale woda i tak wsiąkła, teraz jest mokra czyli znowu przelany. I wygląda jeszcze gorzej, jak płacząca wierzba, nie jest trochę zwiędnięty a całkiem wisi. Ciekawe kiedy zaczną spadać listki.

Jestem zła, że dałam się namówić na te podlanie, nie mam pretensji do Was drogie koleżanki ;:4 , jestem zła na siebie bo wiedziałam, że jest przelany a i tak go podlałam co go całkiem dobiło. :|

Dziękuje, że trzymacie kciuki - ale chyba już idzie na straty, jak liście zaczną spadać to go całkiem poprzycinam może odbije na wiosnę.

elcia1974 niedomaga, niedomaga, dzisiaj to już całkiem. Poprzycinam i zobaczymy co z czasem z niego wyjdzie.
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

o ranyyy ;:98 smutno mi teraz noo ;:144
ja kiedyś jak przelałam to wyjęłam z doniczki (z tym, że było lato ) i na balkon... do przesuszenia.. ale teraz pogoda jest już nieciekawa i zastanawiam się, czy on jadąc w tym TIRZE do Kauflanda nie zmarzł przypadkiem.. no a panie w sklepie go tam jeszcze podlały... i wyszedł klops... eh współczuję :( i już się nie odzywam
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ustaw go przy kaloryferze takiego przelanego to przeschnie trochę. Ja tak zrobilam z moim oncidium i zaczęło szybciej rosnąć :D:D
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p

Post »

Witam. :-) Hibek dalej bez zmian. Jeszcze czekam..

Wczoraj kąpałam moje Storczyki - kąpię je co wtorek/środę, wsadzam do wody na 20 min.
Te najmniejsze miały takie podłoze, że wpijało wodę jak tkanina i trzeba było je odcisnąć.
Dzisiaj wstaję, oglądam roślinki i ten mały niekwitnący storczyk więdnie. Myślę co jest kurka :?:
Miałam podłoże do Storczyków, a że nie kwitnie to myślę - może go przesadzę.
Zaczęłam wyciągać i wyciągać te podłoże i końca nie było, w dodatku było zbite na amen i mokre :roll:
Korzenie w stanie opłakanym - ja się nie dziwię, że on nie chciał nawet jednego pędu puścić, 3 małe korzenie, w dodatku w połowie zgnite.
Obcięłam, przysypałam cynamonem miejsce cięcia, zostało tego niewiele... A że oba Storczyki takie były to tego kwitnącego też przesadziłam bo jego padnięcie było kwestią czasu - tylko że on miał 90% więcej korzeni, długie, ładne i gęste. Zobaczymy. Może w końcu zakwitnie :-) na razie to ledwo 'stoi'.
Obrazek

Tyle tego czegoś z dwóch małych pojemniczków:
Obrazek
Obrazek
Moje zielone:
Xk-k
---

Post »

O rany ile tego czegoś było!!! Marta a czemu posypałaś cynamonem czy to jakiś sposób ;:88
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p

Post »

Cynamon ma właściwości dezynfekujące i antybakteryjne, dużo forumków tak robi :-) albo węglem aptecznym obsypać, ale akurat nie miałam Kasiu.
Moje zielone:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”