Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

O kurde,ale śliczne lilie :D Jestem nimi zachwycona :D
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irena37 pisze: Czytam w poście Jagódki, że zakłada papierową torbę na grudnika, ciekawi mnie dlaczego to robi :roll:.
Z miłą chęcią odpowiem. Otóż w ostatnim czasopiśmie Mój piękny ogród wyczytałam, że grudniki podobnie jak kalanchoe, begonie zimowe czy poinsecje wymagają tzw. krótkiego dnia, czyli światło ( także elektryczne) może do nich docierać nie więcej niż 10-12 godzin na dobę.
Oczywiście teraz to już trochę musztarda po obiedzie, bo np w przypadku grudników powinno to trwać co najmniej 10-12 tygodni, no ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta. :wink:
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

noo to witam sie po raz kolejny... :;230
Mam nadzieje ze tym razem nic mi sie nie skasuje, bo chyba wyjde z siebie wtedy :evil:
hmm nie mam bladego pojecia dlaczego sie wczesniej u Ciebie nie wpisalam... a pamietam doskonale ze zagladalam do Ciebie z tego wzgledu ze jak zobaczylam Twoja cicie to pierwsze co zrobilam to patrzylam skad jestes... a juz tłumacze dlaczego, mialam IDENTYCZNEGO kocurka przez 7 lat, i juz tez 7 lat temu wyskoczyła z auta dostawczego, tata wiozł cos na pace ktora byla otwarta i gdzies na dzialkach sie zgubila, wiec z szybkim biciem serca patrzylam sie na to zdjecie i na to gdzie mieszkasz, majac nadzieje ze moze do Ciebie sie przyblakala, ale niestety za duuuuza odleglosc :(

Nooo a poza tym to zauroczyly mnie Twe lilie :tan oczywiscie nie tylko, ale na punkcie cebulowych mam takiego "specjalnego" fiola :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lidko...dzięki że zajrzałaś. :wit . Ten właśnie mój formowany cyprys, poszedł jako pierwszy pod nożyce. Od małego na nim się uczyłam ( czytaj doświadczałam ).. :;230 . Myślę że jakoś to wyszło. Później przerzuciłam się na te większe co to ze starości robią się brzydkie. Niektórzy nie lubią formowanych...wolą naturę. ;:224 . Ja jednak uważam że jak ma rosnąć brzydota to lepiej formowana piękność. Co prawda moim do piękności daleko...ale ja ciągle się jeszcze uczę. Tak więc jeśli podobają ci się formowane, więc twój cyprys groszkowany nadaje się do tego jak najbardziej. :heja

Irenko witaj :tan ..cieszę się z twoich odwiedzin. :D . Jagódka była tak uprzejma i już odpowiedziała co do grudnika, za co jej bardzo dziękuję. Ja myślę że to przestawianie odgrywa dużą rolę. Grudnik z tych niedotykalskich ;:223 , ale jak kupić i przetransportować do domu :roll: . Zresztą co tu mówić o transporcie, w sklepie przez wszystkich kupujących jest obracany, przestawiany. przeze mnie także... :;230

Arabello..dziękuję i za ten deszczyk także. ;:196 Wyobraź sobie że dalej pada... :heja

Witam cię Elizo... :wit
ibizaa pisze: mialam IDENTYCZNEGO kocurka przez 7 lat, ... gdzies na dzialkach sie zgubila, wiec z szybkim biciem serca patrzylam sie na to zdjecie i na to gdzie mieszkasz, majac nadzieje ze moze do Ciebie sie przyblakala,
Ja miałam w domu 17 lat. Odszedł naturalną śmiercią ;:170 . Od tamtej pory podczas lata mam tylko takie działkowe o które zabiega większość działkowiczów. :;230 . W tym ja także ze względu na moje nornice. Niestety to nie są koty polujące, one tak wypasione przez działkowiczów że po co im polować. ;:223

Moja piękność..Glorioza.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

Piękna ta glorioza - przyznaje, że jeszcze nie widziałam takiego cudeńka - będę się musiała za nim rozejrzeć:)
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Zeniu u Ciebie liliowy zawrót głowy tyle gatunków
a czy ta Glorioza to wieloletnia roślinka :?: jest piękna :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

jak pierwsze zdjecie zobaczylam tej gloriozy to pojawila sobie mysl "jaka cudna lilia" :;230 a potem okazuje sie ze to nie lilia :D
Ale i tak roslinka jedyna w swym rodzaju ;:224
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

woooow glorioza jest niesamowita ;:108 Twoje lilie też są śliczne i robią wrażenie,a deszczyk w tym tygodniu zafunduję wszystkim,a co niech znają mój gest :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A ja z przyjemnością obejrzałam liliowce, bo ich widoku nigdy nie mam za wiele. Po różach i fiołkach afrykańskich są dla mnie najukochańsze. Gloriozę także muszę pochwalić, taka drapieżna trochę.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Dołączam się do zachwytów nad liliami :D
Mam ich trochę, odziedziczonych po poprzedniej właścicielce, były w takiej sobie kondycji i w mało eksponowanym miejscu; tej jesieni je przesadziłam i czekam, co będzie w przyszłym roku. Mam głównie żółte, chyba ze dwie czerwone, a sama dokupiłam tego lata jedną pomarańczową, rosną wszystkie razem, ale zastanawiam się teraz czy to dobry pomysł :?: ciekawa jestem, jakie masz na ten temat zdanie - jako znawczyni :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

o rany u Ciebie tak kolorowo, że zwątpiłam, czy na pewno mamy grudzień :shock: ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

Jeżeli można Ewo - ja bym posadziła oddzielnie i sukcesywnie rozmnażała.
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Witaj Zeniu ale tu u ciebie pięknie ;:138 Ogród przepiękny bardzo ciekawe te kapustki, róze śliczne a lilie po prostu słów brak-cudowne. W domku tez ślicznie grudnikowo :D
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu oj kusisz nas kusisz tą Gloriozą a gdzie ją teraz masz ?
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

:wit Nareszcie znalazłam chwilkę aby odwiedzić twój wątek :D A tu.... piękne okazy ;:63 moje ciemierniki jeszcze malutkie , oglądając twoje aż dreptam żeby moje szybciej urosły ;:224 Pięknie u ciebie ;:138 bez dwóch zdań ;:3
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”