Funkia - kiedy pojawia się na wiosnę
- agaxkub
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
włąśnie o takim czymś myślałąm hi hi hijolciajci pisze:Agnieszko weż ostrego noża i utnij kawałek dośc głęboko od samego brzega a na pewno się przyjmie bo ja tak zrobiłam i tym sposobem mam funkię której nie miałam :P
wujcio sam z dobrej woli nie da... a ja się męcze jak patrze jak je co roku ślimaki zzeraja
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu tę to ja akurat mam ,a jakie jeszcze masz odmiany?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
A akurat nie wiem.Lady-r pisze:Marysiu ,a jakie jeszcze masz odmiany?

Od czterech lat sadzę w ogrodzie funkie, chociaż trzy "ciotki" rosły u nas od wielu lat. „Ciotki”, czyli trzy funkie z szeroko rozłożonymi spódnicami ;) z liści. Ale kiedy chciałam wam pokazać moje rośliny to zdziwiłam się, że nie mam ich zdjęć, a właściwie tak mało. Jeszcze rozumiem, że ślimaki pożerają im liście, ale żeby w komputerze?
Nie znam dokładnie ich nazw, bo na początku kupowałam na zasadzie "takiej jeszcze nie mam" i bez opisów u miejscowych szkółkarzy, którzy z lekkim niedowierzaniem słuchali, że można te rośliny zbierać. Zdjęcia mam tylko trzy ze starego stanowiska, zanim zostały przesadzone.
A teraz jeszcze nosków na wiosnę nie wystawiły.

Nie znam dokładnie ich nazw, bo na początku kupowałam na zasadzie "takiej jeszcze nie mam" i bez opisów u miejscowych szkółkarzy, którzy z lekkim niedowierzaniem słuchali, że można te rośliny zbierać. Zdjęcia mam tylko trzy ze starego stanowiska, zanim zostały przesadzone.
A teraz jeszcze nosków na wiosnę nie wystawiły.

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Żaża piękne te twoje funkie ta siwa to chyba z tych większych 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Żaża a może pokarzesz nam swój ogródek
bo ten kawałek na zdjęciu jest bardzo ciekawy.Chętnie zobaczyłabym więcej 

Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
Widocznie jeszcze do Ciebie nie dotarły. TYlko sie cieszyć. ;:26 Moje pewnie przyleciały samolotem i po drodze wstąpiły na działkę. Tak im sie spodobało, że nie chcą jej opuścić. A na poważnie - pewnie u Ciebie jest bardziej sucha ziemia. A może u sąsiadów mają lepszą wyżerkę albo mają naturalnych wrogów. Ale nie wiem co by chciało żreć takie paskudztwo. Funkie masz piękne, żeby moje takie kiedyś były... 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
Marysiu to fakt,że mam bardzo sucho i dużo ptaków dookoła ,ale czy one je jedzą to nie wiem no i spotykam żaby w ogródku 

Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
Nie wiem, jakie są u was ślimaki, ale moich to nic nie je
Za to one - wszystko. Funkie musiały zmienić stanowisko, bo nie miały ze ślimakami szans. A nie chcę myśleć, co będzie po tej wiosennej zimie. Inwazja?
Ale Aniu zaglądnęłam do twojego ogródka i widziałam "hostowisko", pewnie się nie możesz doczekać
Ogródek chętnie pokażę jak pozbieram zdjęcia z folderów. Na razie się aklimatyzuję ;)

Ale Aniu zaglądnęłam do twojego ogródka i widziałam "hostowisko", pewnie się nie możesz doczekać

Ogródek chętnie pokażę jak pozbieram zdjęcia z folderów. Na razie się aklimatyzuję ;)