Moja działka-danutab cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Moja działka-danutab cz.4

Post »

Bożenko to prawda że z wyjazdów mogą być przyjemności natomiast co zastanę po powrocie to sie okaże i wszystko zależy od pogody jaka będzie.

Jadziu z tego co słyszałam masz rękę do róż i pięknie Ci rosną więc na pewno będzie mu dobrze i odwdzięczy Ci się pięknym kwitnieniem, Mam nadzieję że będzie miło tym bardziej że spotkam się tam z Ani ą /tara/ i Marysią /sasanka/

Basiu zaczyna kwitnąć od metra i cały czas rosnąc wypuszcza nowe kwiaty i kwitnie non stop.Co do Mongolian Gold to dopiero go dostałam a czekałam na niego dwa lata jak i na Flammula Recta oba te clematisy osiągają 1m wysokości.Nie spotkałam ich nigdzie w ofercie sprzedaży. Charles Austin to piękna i ciekawa róża myślę że warto ją mieć.

Izuniu u mnie też kwiaty chorują chociaż może nie tak mocno.Co do Falstaffa to jeszcze ma kilka pąków ale ja już ich nie zobaczę.Mam takie wrażenie że jego kolor teraz jest o wiele ciemniejszy niż w pierwszym kwitnieniu.

Moniu dzięki ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu masz jeszcze bardzo kolorowo w ogrodzie.
A kiedy wyjeżdżasz ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Możliwe, że Falstaff jest ciemniejszy niż zwykle. W tym roku wiele róż ma ciemniejsze, intensywniej wybarwione kwiaty. Ciekawe czemu to zawdzięczają? ...
To białe na drugim zdjęciu, to pewnie ketmia?
Danusiu, czy Ty masz ketmię White Chifon?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko wyjeżdżam 23 rano. Mam również jeden owoc na Passiflorze zaraz wkleję chciałaś zobaczyć więc masz dzisiaj a jutro przyniosę ją do Ciebie na balkonik za twoją ofertą na okres mojej nieobecności.

Izuniu na drugim zdjęciu to pełna ketmia biało czerwona, a White Chifon też mam. Falstaff dzisiaj był jeszcze ładniejszy. Cały czas wydaje mi się że to właśnie teraz róże mają ładniejsze kolory.

To świeże dzisiejsze zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Bugenwilla

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek wreszcie doczekałam się rozkwitnięcia hibiskusa bagiennego biało różowego

Obrazek Moja NN na pniu a miała to być Flamingo

i mała niespodzianka mam już 3 lata passiflorę i pierwszy raz ma jeden owoc sami zobaczcie.

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Woowwww...... :shock:
Całkiem spory.
No to do jutra. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No tak-nasze Diany nijak się mają do Twojej prawdziwej.Cieszy mnie jednak kolorek bo jest ładniusi.Na Dianę musimy poczekać.
Błotniak prześliczny co za kolorki.Bugenwilla cudo dobrze,że chociaż u Ciebie przetrwała i możemy ją podziwiać.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Danusiu, nie pytałam o White Chifon bezinteresownie :oops:
Otóż dostałam w ubiegłym roku od Bożenki 3 patyczki W.Ch. Ukorzeniły się wszystkie trzy. Nadmiar rozdałam, a wiosną ... pomerdało mi się coś i byłam pewna, że ta moja sadzonka rosnie juz w ogrodzie, zatem kiedy Bożenka się pożaliła, że jej W.Ch. zmarzła, wysłałam jej znalezioną na poletku zapasowym sadzonkę - jak sie okazało: jedyną jaką miałam. I tak zostałam bez sadzonki tej ketmii ;:145 To już 3 tego rodzaju moja pomyłka i mam nadzieję, że ostatnia.
Danusiu, czy mogę liczyć na patyczki z Twojej White Chifon? ;:180 Tak chciałam ja mieć, a zamiast niej zakwitła mi biała z czerwonym środkiem, która nie wiem skąd się wzięła, a której wcale nie chciałam :roll: Coraz dziwniejsze rzeczy dzieją się w moim ogródku :;230
A w Twoim wciąż kolorowo i pięknie. Ren różowo-biały hibiskus chyba jeszcze ładniejszy niż czerwony.
Falstaff jak zawsze boski, a biała nn, jak dla mnie, to ładniejsza od Flamingo ;)
Danusiu, mam jeszcze dla Ciebie nowinę ;:49 Ukorzenił się Papa Meilland i to w 3 egzemplarzach :!:
Niesamowite tempo, prawda? :tan ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Bardzo kolorowo jest u Ciebie i tak różnorodnie że nie wiem co bardziej podziwiać, chyba jednak różyczki bo to one są moją ;:167 ;:138
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu wreszcie dotarłam do Ciebie.
Masz zachwycajacą kolekcę róż z Hanish na czele...cudna ona ....i kolekcję powojników....te najpiękniejsze.
Bardzo ładnie u Ciebie....świetna jest ta pergola oszklona....no i wszystkie pozostałe kwiatki też są cudne.
Miałam bardzo przyjemny spacer. :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu gdzie wy kupiłyście te niby Diany bo z tego co słyszę jest Was więcej z tą pomyłką. U mnie dalej kwitnie niezmordowanie, nie miała przerwy od czerwca. Co zrobiłaś z Bugenwillą bo u Neli widziałam i nawet zaczynała wytwarzać kwiaty.

Izuniu tak myślałam że pytając miałaś w tym swój cel, oczywiście że dam Ci patyczek ale w marcu bo teraz na jesień nie przycinam hibiskusów. Ten różowy hibiskus bagienny jest u mnie trzeci rok i tylko w zeszłym roku nie miał kwiatów ale mnie zdecydowanie podoba się bardziej czerwony. Bardzo fajnie że masz aż 3 sadzonki bo to piękna róża i na pewno będzie wielu chętnych.

Maju wiem że róże są twoją ;:167 to widać gdy się na nie patrzy u Ciebie.

Elu bardzo mnie cieszy że mile spędziłaś u mnie czas. Mam dużo roślin i każde z nich ma w moim ;:167 swoje miejsce jednak clematisy i róże zajmują tam najwięcej miejsca.

Dzisiaj zakwitły dwie róże Meillanda, Andre Le Notre nie tylko jest piękna ale i pięknie pachnie to jej pierwsze kwitnienie u mnie, oraz .Baronne E. de Rothschild ten ma drugie kwitnienie u mnie ale o wiele piękniejsze niż był za pierwszym razem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Najpewniejsze są od Pana Szczepana Marczyńskiego.....te co kupiłam wszystkie się zgadzają. Może mam szczęście. :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oczywiście, Danusiu, że wiosną ;:196 Wiedziałam, że mi nie odmówisz! ;:196
Ja się chyba starzeję :roll: Za duzo pomyłek ostatnio zdarza mi się z sadzonkami.
Co do róż, to wcale nie jestem pewna, czy pozostałe również nie mają korzonków, ale na razie jeszcze z doniczek nie wystawiły, więc kto to wie ... Teraz tylko musze je dotrzymać do końca maja i powinno być już z górki :lol:
Jak chodzi o hibiskusy, to być może różowy lepiej prezentuje się na zdjęciach. W naturze ich nie widziałam, a bardzo mozliwe, że wtedy mnie również bardziej podobałby się czerwony :D
Andre ma kolor nie w moim guście, ale za to Baronne jest w/g mnie boski!
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To już moje ostatnie wpisy przed wyjazdem. wracam 15 października i będę zmieniać operatora internetu mam nadzieje że do końca października już będę miała połączenie z internetem.

Elu masz szczęście bo jego clematisy nie mają pomyłek ja też mam od niego prawie wszystkie.

Izuniu O ile dobrze pamiętam już w zeszłym roku pytałaś mnie o niego ale potem dostałaś od kogoś patyczek i już się nie upominałaś. W tym roku jeszcze go nie przycinałam by nabrał siły bo rósł dwa lata w donicy.To nie starość lecz masz tego za dużo i zaczynasz się w tym gubić.Musisz trochę przystopować. Wiem że Andre nie jest w twoim kolorze ale za to zapach urzekł by Cię.
Moje linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Danusiu to była grupowa wycieczka(Tosia,Basia,Jadzia ,Ja ,Nela i nie wiem czy wtedy była Maja) i wyciągnęłyśmy te klematisy z tego samego kontenerka.Były opisane ,że to księżniczka Diana a widzisz co mamy(tyż pikne).
Nela w piątek pojechała tam i wymieniła z p.Tomszakiem uwagi czego skutkiem było mpozbawienie mylnych etykietek na pozostałych klematisach.

Dana życzę pogody,wypoczynku,spotkania z naszymi koleżankami. ;:196
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Miłego wypoczynku!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”